Спасените туристи избягали от болницата, не платили

Двамата трябва да дадат около 400-500 лв. за спасителната акция
26 яну 2017 19:42,
30
Спасените туристи избягали от болницата, не платили
Снимка: Архив, Булфото

Двамата туристи, които бяха спасени тази нощ в гориста местност край Смолян, са напуснали болницата без да платят за спасителната акция.

Мъжът и жената са напуснали болницата още преди визитацията без да са изписани, уточниха от МБАЛ- Смолян.

От Планинската спасителна служба заявиха, че от двамата ще бъде поискана сума за заплащане на разходите по спасяването, тъй като нямат планинска застраховка. По предварителни изчисления сумата е около 400-500 лв.

В акцията за издирването на 33-годишната Вася Д. и 43-годишният Бисер Л. тази нощ се включиха екипи на пожарната и планински спасители. Изгубените туристи бяха спасени след 5-часово търсене в трудно достъпни планински терени.

Според разказите им пред спасителния екип, двамата тръгнали от местността Герзовица в планината с намерение да стигнат до хижа. В района, в който са се изгубили, няма хижа и спасителите предполагат, че мъжът и жената са били подведени.

Намерени са премръзнали в местност над село Кремене, което показва, че са преминали пеша в мразовитата нощ около 5 км в гористата местност.

За участниците в спасителната акция е необяснимо защо са тръгнали в гората, облечени в ежедневни дрехи без туристическа екипировка за зимни условия.

Намерените туристи са били настанени в МБАЛ-Смолян, но само няколко часа по-късно медиците установили, че двамата са си тръгнали, без дори да уведомят персонала, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ако нямат възможност да платят? Не бъдете толкова осъдителни, не знаете какво е да сте в такава ситуация
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Благодарност.
2
4
 
21
 
! Отговори
хъ преди 7 години
Моите предположения са, че двойката си е изначало подозрителна с не особено адекватното си държане. Най-вероятно е извънбрачна двойка, която се крие и не желае публичност, на каквато и да е цена. Призовавам в най-близко време да бъдат намерени, разконспирирани, публично осветени със снимки и имена и щом не желаят да плащат, да ги върнат там, където са ги открили ... а най-добре да ги закарат в по-затънтено място и да ги оставят там.пък ... каквото - таковатъй де
1
4
 
26
 
! Отговори
Честито преди 7 години
Ай честито, после балъците като мен и теб ще плащат.