Нов удар на ало измамниците, потърпевшите – две баби

Над 2000 лева и злато им предадоха възрастните жени от Разград
7
Нов удар на ало измамниците, потърпевшите – две баби
Снимка: Reuters, архив

Две възрастни жени от Разград са новите потърпевши на телефонни измамници, съобщиха от МВР.

Измамната схема е вече добре познатата - телефонно обаждане от "полицейски" служител, участващ в акция по залавяне на телефонни измамници.

Съпричастни към "разследването", 85-годишна и 78-годишна жена съдействали, според възможностите си. Първата хвърлила през терасата на дома си 1900 лева, златно кръстче и златни обеци, а втората - 500 лева, два златни пръстена и златно колие, съобщи "Фокус".

Двете измами са извършени между 11:00 и 13:00 часа на 26 януари. Образувани са досъдебни производства.


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
kukoto преди 1 година
До Продължение от 3

Аз изключих стационарния телефон на майка ми от розетката. Сега ползва само мобилния. Иначе и нея "полковник Янев" от "6 то управление" на МВР я беше подбрал за 30,000 лева през балкона и тя ми се обади ревейки и доста изплашена
5
0
 
3
 
! Отговори
1, Идеята е чудесна! преди 1 година
Знае се кои предавания следят най-възрастните, има такива проучвания.
За да не протестират телевизиите, че са на загуба, може да се редува - веднъж реклама, веднъж клип, представящ сценариите на най-разпространените типове телефонни измами. И запис на хора от МВР, които да обяснят, че никога техни служители не диктуват инструкции по телефона, без да са се представили лично на някого. После да се каже, че поискани по телефон пари НЕ СЕ ДАВАТ !
4
0
 
3
 
! Отговори
Продължение от 3 преди 1 година
Ограничаването на входящите повиквания от непознати номера на мобилните телефони и изолирането на домашните телефони могат да намалят рисковете родителите ни да станат жертви.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато има хора които се "вържат" на този тип измами, ще си ги има. Освен че им олеква джоба, го изживяват и емоционално. Колкото и да са подготвени и наясно с ало измамниците, като им звънне телефона и им кажат "синът ви катастрофира", още на секундата ги попарват с гореща вода, а като резултат това може да им причини психично разстройство, диабет /от изживения напразно стрес/ и тн. Ало измамите трябва да се разглеждат като сериозно престъпление.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И днес не пропускам да кажа БРАВО за нищоправенето на полицията.Мърди
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо по телевизиите по които бабите гледат турската пяна вместо безмислени реклами на мястото им да има съобщение визуално и с аудио защото много от тях недовиждат а някои и недочуват да им казват да се пазят от ало измамници. Не това няма как да се случи защото мангизите от рекламите са много по важни от мангизите на бабите и дядовците които внуците и децата им изпращат от чужбина. Ех дева тая мутренска територия дева!