Данъчните влязоха в Банско, оборотите се вдигнаха 10 пъти

Затвориха 12 обекта, установиха 75 нарушения
29 яну 2017 14:45,
65
Данъчните влязоха в Банско, оборотите се вдигнаха 10 пъти
Снимка: Булфото, архив

Засилените данъчни проверки в зимните ни курорти продължават. В Банско от началото на месеца инспекторите са извършили над 1000 проверки в ресторанти, хотели, магазини и различни търговски обекти. Установили са 75 нарушения, информира БНТ.

До момента са запечатани пет обекта в града. Сред тях са два обекта за бързо хранене, лоби бар в един от хотелите, ски гардероб и микробус, който разнася хляб. Издадени са заповеди за затварянето на още 12.

Още по темата
Една от закусвалните в центъра на Банско ще остане затворена за две седмици. Въпреки че се намира само на метри от сградата на общината, в обекта не са издавали редовно фискални бонове и не са отчитали реалния оборот. Собственикът ще трябва да плати глоба от 500 до 2 000 лева. При повторно нарушение санкцията ще е двойна. Повечето обекти, хванати в нарушение, не са издавали фискален касов бон.

Има обаче и такива, които въобще не са имали фискално устройство.

В много заведения и хотели се извършва постоянно наблюдение с физическо присъствие на служители от агенцията. В някои от тях се забелязва десетократно увеличение на оборотите.

В обектите, където няма фискален апарат, данъчните ще проверяват и ревизират собствениците и управителите на фирмите. Все пак тази зима нарушенията в Банско са по-малко в сравнение с предходни години. За сметка на това обаче в другите населени места – Добринище, Разлог и Баня има лек ръст. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: оборотибанскоданъчни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
29
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Ей това са родните "бизнесмени " ! Крадлива ***! Иначе като стане въпрос да плащат на служителите си, щели да дават на съд увеличението на минималната заплата!!! Тях защо никой не дава на прокуратурата и съда ?!?!
32
3
 
12
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
На цялата администрация-туморът на държавата- и трябват П А Р И ! За какво - ще каже мистъра на финансите !!!
31
0
 
25
 
! Отговори
Питащ преди 7 години
Как тъй са се дигнали оборотите?Че то там нали всички са честни бизнесмени.
30
7
 
34
 
! Отговори
:) преди 7 години
Боко го няма и държавата започна да работи.
29
0
 
5
 
! Отговори
Грую преди 7 години
До АнонименПосмали малко... на 12к заплата, удръжките са 1500лв. Или си сложил по една нула и на заплатата, и на осигуровките :)
28
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А "помпите" на бакшишите кога ще хванат да премахнат ?!Никога.
27
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм на 12 хиляди месечна, данъци и осигуровки ми излизат около 3 хил. Жена ми е на 8 хил. Заедно плащаме около 5 хил данъци и осигуровки.
26
1
 
14
 
! Отговори
знаем вече преди 7 години
Митьо Очите е виновен !!Заради стрелбите Бойко пусна данъчни навсякъде.
25
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Цветелина Борисова дали плаща данъци в Пампорово. Що не се разровите и там.
24
0
 
24
 
! Отговори
ля ля преди 7 години
еми най-накравя да се усетите че това е дупка бездънна!те хората там крадът от кетчупи и салфетки а вие пари....време беше!
23
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По времето и на Борисов-1 и на Борисов-2, тези мутри, собственици на хотелите в Банско не плащаха никакви данъци, а се отчитаха лично на Главната мутра. Затова в Банско всички са от ГЕРБ.
22
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БРАВО, а при Тиквата крадеха яко и не плащаха никакви данъци. Още помним как Цачева и Цветанов водеха преди години бунта на хотелиерите от Банско срещу това да си плащат данъците.
21
1
 
27
 
! Отговори
БГ преди 7 години
Да се забрани плащането в брой в курортните селища
20
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей селяци, писна ми да плащам всеки месец по хиляда лева осигуровки и данъци и после да се редя с вас на опашки пред лекарските кабинети. Вие които не си плащате данъци, винетки, осигуровки и застраховки, с се дуете със страри БМВ-та и Ауди-та. Не спазвате правила за движение и си мислите, че сте по-велики от всички, а патриотизма ви свършва още в хола пред телевизора.
19
20
 
19
 
! Отговори
художника преди 7 години
Българина, като чуе- собственик на фирма, веднага го туря в графата /Чорбаджия иззедник/. А как се създава фирма в БГ? 1. Адвокат - 360лв. 2. нотариус 150лв.3. наем мин. 300 - 500лв. 4. Касов апарат и предплатена карта към НАП - мин.120лв. 5. Следва- Трудова медицина - мин.160лв. Пожарогасител - 50лв. Аптечка- 40лв.5.инвестиция според бизнеса - минимум 2000лв. 5.Вече си фирма и в края на месеца те чакат вноски по пенсионно и здравно осигуряване мин. 140лв. нищо че не си изкарал и 2лв. Ей това е!
18
0
 
14
 
! Отговори
Aleco преди 7 години
Na Borovec, Bistrica i Vitosha - offshoren rai ?!
17
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Владо Каролев да ревне сега че тормозят бизнеса....
16
10
 
19
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 7 години
ПРИ СОЦИАЛИЗЪМА СЕ КРАДЕШЕ,НО ИМАШЕ МНОГО ,КРАДЕНЕТО НЕ СЕ ЧУВСТВУВАШЕ,СЕГА ПАК ВСИЧКИ КРАДАТ,АМА Е ЧАСТНО И ОСТАВА САМО ЗА ЕДНИ,ПРАВИШ ЧЕНЕТА НЯМАШЕ БЕЛЕЖКА,ХОДИХ НА ПОЧИВКА НА МОРЕ ДОСТА ПАРИ НЯМАШЕ БЕЛЕЖКА,КУПУВАМ СИ ХЛЯБ ИМА БЕЛЕЖКА ,БЕДНОСТ ЩО Е ТО,ХЛЯБ 05001ЛВ,ПРИ БАЙ ТОШО 1КГ ХЛЯБ 015 ЛВС 150 ЛВ МОЖЕХ ДА СИ КУПЯ 900 ХЛЯБА, А СЕГА СЪС СЪЩИТЕ ПАРИ 100 ХЛЯБА, И С ВСИЧКО Е ТАКА 10 ПЪТИ ПО СКЪПО.10 ПРОЦЕНТА СА БОГАТИТЕ ЗА СМЕТКА НА ОСТАНАЛИТЕ.ЕТА ДАНЪЧНИТЕ СКОЧИЛ ОБОРОТА 10 ПЪТИ,АБЕР ДА ВИ Е.
15
7
 
8
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Ердоган трябва да умре,за да има мир по света.Българите не обичат диктаторите
14
2
 
8
 
! Отговори
Wind преди 7 години
До 2,Значи заради чужди ценности сме крадци и мошеници? Това твоето му се вика "Кой ми ср* в гащите?"... Ако почетеш малко литература от най-великите ни писатели след Освобождението ще видиш, че далаверата ни е в кръвта много преди така ненавижданата от някои индивиди демокрация. Но пък си е по-лесно винаги да се оправдаваме с европейците, американците, руснаците, извънземните... вместо да се стегнем малко и да си оправим държавата.