Данъчните влязоха в Банско, оборотите се вдигнаха 10 пъти

Затвориха 12 обекта, установиха 75 нарушения
29 яну 2017 14:45,
65
Данъчните влязоха в Банско, оборотите се вдигнаха 10 пъти
Снимка: Булфото, архив

Засилените данъчни проверки в зимните ни курорти продължават. В Банско от началото на месеца инспекторите са извършили над 1000 проверки в ресторанти, хотели, магазини и различни търговски обекти. Установили са 75 нарушения, информира БНТ.

До момента са запечатани пет обекта в града. Сред тях са два обекта за бързо хранене, лоби бар в един от хотелите, ски гардероб и микробус, който разнася хляб. Издадени са заповеди за затварянето на още 12.

Още по темата
Една от закусвалните в центъра на Банско ще остане затворена за две седмици. Въпреки че се намира само на метри от сградата на общината, в обекта не са издавали редовно фискални бонове и не са отчитали реалния оборот. Собственикът ще трябва да плати глоба от 500 до 2 000 лева. При повторно нарушение санкцията ще е двойна. Повечето обекти, хванати в нарушение, не са издавали фискален касов бон.

Има обаче и такива, които въобще не са имали фискално устройство.

В много заведения и хотели се извършва постоянно наблюдение с физическо присъствие на служители от агенцията. В някои от тях се забелязва десетократно увеличение на оборотите.

В обектите, където няма фискален апарат, данъчните ще проверяват и ревизират собствениците и управителите на фирмите. Все пак тази зима нарушенията в Банско са по-малко в сравнение с предходни години. За сметка на това обаче в другите населени места – Добринище, Разлог и Баня има лек ръст. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: оборотибанскоданъчни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
19
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Искайте касови бележки !!! Стига да не е менте апарата !!!
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По морето нали цяло лято имаше данъчни. След края на сезона излъчиха репортаж за раздаването на някакви си награди, една между които беше за еди колко си процента приръст на оборотите в туристическия отрасъл по морето. Много се смях.
11
8
 
19
 
! Отговори
художника преди 7 години
Що не пратите данъчни в ЧЕЗ, Лукойл, ОМV, SHELL...и др. дето все са на загуба? Мачкате дребния бизнес дето се опитва да оцелее в корумпираната "държава". Да, укриват хората, защото не могат да издържат на рекета на "отговорните" институции, като / община, МНЗ, Пожарна, Трудова медицина, РИОСВ/ и всякакви подобни кърлежи. И к,во, като им затворите бизнеса вместо да вземете някакви данъци ще трябва да им плащате социални помощи за безработни, а??? Е.аси железната логика!!!!!
10
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Банско и Слънчев бряг трябва да има проверки на различни обекти всеки ден през целия сезон. Самите данъчни трябва да се командироват от различни места от страната за по една седмица за да се избегне "плащането за спокойстиве" Като ти идва всяка седмица различен проверяващ ще ти се увиди да подкупваш всеки
9
1
 
9
 
! Отговори
Туризъм беге преди 7 години
+1000 %
8
0
 
19
 
! Отговори
Димитър преди 7 години
Кво стана бе ,,Бранша,, нали нямаше ,,ръст,, на туризма? Или пак са спекулации?
7
1
 
17
 
! Отговори
андрешко преди 7 години
то се знае кой е виновен, нали се пишете - Борисов! тия са герои, като мене. фалшив алкохол, хранителни продукти с неизвестен произход - жътва е сега, пейте робини чалга и връткайте дупари! ден година храни! данъци от софианци! .... бех тва лето в Испания, в тоалетните на една от гарите във Валенсия възрастен испанец направи луд скандал, че автомата за касови бележки беше блокиран и не пускаше такива! пенсионер с 800 евро пенсия! а ние кво - а бе аре не ми давай бележка, стига с тия касови ...
6
1
 
31
 
! Отговори
чичовото преди 7 години
От това разбира се са изненадани само данъчните...отново!Ситуацията не е от вчера ,а от години...десетки години...и не само в Банско,ами навсякъде където има туризъм!Никой не отчита.Всъщност поледните два месеца ми се наложи да посетя стоматологична клиника в която оставих над 600 лв на няколко пъти...никаква касова бележка!Никаква информация за мен,просто защото умишлено клиентите не се вкарват в компютър,а само в един тефтер!Докога в медицината ще се работи така...без данъци??????????????
5
4
 
26
 
! Отговори
Astarot преди 7 години
По-често да влизат. Явно стимулират икономиката :D
4
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ахаххахаха закусвални и микробуси. Вие *** ли си правите с нас...
3
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставете ги бе, те си бяха платили на ГЕРБ! Сега кой ще връща парите?
2
28
 
13
 
! Отговори
бсп фен преди 7 години
АБе оставете хората да си работят спокойно бе. Като има пари все ще платят някой лев и на хазната. А и данъците са за по-баламите, които се явяват доброволци в плащането. Това е социално, на всекиму според потребностите - щом е скрил данък значи са му трябвали пари.
1
3
 
27
 
! Отговори
оххх преди 7 години
Народът и страната ни са отколе, тотално деморализирани, изхабени и останали без съпротивителна енергия! Причината е принудителната раздяла с изконните ценности и заместването им с привнесени отвън! Те това е гобалната схема на владеене...