Две жени инвалиди останаха без препитание в село Струпец

Магазинът, на който разчитаха, изгоря до основи
19
Две жени инвалиди останаха без препитание в село Струпец
Снимка: Кадър bTV

Майка и дъщеря с увреждания от село Струпец останаха без препитание, след като пожар изпепели магазинчето им за хранителни стоки.

Въпреки че и двете жени са с тежко заболяване и се придвижват много трудно, никога не са спирали да работят.

И двете са с вродена луксация на тазобедрените стави и са 100% инвалиди.

От 20 години са разчитали на малкия си магазин за хранителни  стоки.

Помагали им хората от селото, а двете работили денонощно.

В пожара е изгоряло цялото им оборудване, както и стока за около 1500 лева.

Унищожени са и всички техни документи, включително и личните.
Като по чудо не се е запалила и къщата им. За щастие, по време на инцидента не е имало страничен вятър.

Според двете жени причина за пожара е искра от елинсталацията.

Те са категорични, че сами няма как да го възстановят щетите след случилото се, и разчитат на помощ от всички, които имат възможност да помогнат – със средства или с оборудване.

Кметът на селото съобщи, че от Общинския съвет в Роман са обещали да подпомогнат семейството с пари.

За дарение е открита и банкова сметка BG34STSA93000016861376

Титуляр Биляна Благоева, с. Струпец, община Роман

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
vilenita преди 7 години
Горките жени. Бог им да е на помощ
12
0
 
3
 
! Отговори
Натали преди 7 години
Хора, как не ви е срам да пишете подобни коментари ?! Що за сърце и душа имате ?! Може би първо трабва да се запознаете със злочестата съдба на тези две жени и после да съдите! Как смеете да наричате хора с толкова заболявания ''хитреци, които след малко ще поискат безплатна винетка'' след като никога през живота си не са поискали лев назаем, въпреки състоянието си, Това са хора, които винаги са се трудели и изкарвали хляба си с честен труд! Колко от вас го правят макар и ''неинвалиди''?
11
0
 
7
 
! Отговори
Миглена преди 7 години
До Катерина СтефановаМила Госпожо Катерина, не съдете хората без да ги познавате и без да сте наясно с животът им. Не знаете каква борба води преди години майката Виолина, за да може дъщеря и Биляна да може да стъпи на крака и поне с *** да може да ходи. Колко операции, инфекции, безсънни нощи - и всичко това сам сама, за да няма дъщеря и нейната съдба- цял живот две патерици. Освен това Виолина освен двустранна луксация има : диабет, хипертония, сърдечна недостатъчност и т.н.
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен !!! преди 7 години
Как не Ви е срам да коментирате нещо, с което не сте наясно !? Хора- молете се никога да не Ви се случва нещо подобно, а не злорадствайте- знаем че обществото ни е изградено от коравосърдечни души.. Тези жени, въпреки всичко се борят с живота сами, изкарват прехраната си трудейки се, а не чакайки на помощи ! Имайте малко срам !
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как може да има толкова злобни хора след като не познавате хората от къде знаете какви са! Дано на никого не се случва подобно нещо че който не го е преживял нищо незнае.
8
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом са със 100 % инвалидност трябва да са в социален дом където да се грижат за тях а не да отварят магазин. Какво е това да си инвалидизиран на 100 % и да работиш? Имам приятел който е със 72 % инвалидност и 30 години трудов стаж и му дават 300 лева инвалидна пенсия. Понеже неможе да се обслужва сам е в социален дом където се грижат за него. Взимат му пенсията и го хранят топлят обличат. А тези на 100 % инвалиди и решили да стават работници! Аре стига бе!
7
7
 
3
 
! Отговори
Катерина Стефанова преди 7 години
Аз съм с диабет, хипертония, исхемична болест на сърцето и гонартроза. Ходя с *** и се задъхвам. Работя и не се ползвам от инвалидност. Считам, че право на инвалидна пенсия имат истинските инвалиди. Който може да работи не е инвалид, а и луксацията се лекува с операция. Хитреците винаги се пилзват от другите хора
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Извинявам се, застраховка срещу подобни събития и то с покритие много над унищоженото, излиза по няколко лева на месец. В днешния свят е просто немислимо човек да живее без застраховка на недвижимото си имущество, да не говорим, ако то е бизнес. Безотговорността и невежеството на някои хора обаче води до непоправими последствия. Относно това, че никой не бил застрахован от подобни ситуации- ами, нали затова е застраховката, уважаеми?! И да, много хора са застраховани.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хора, нека да помогнем! Никой от нас не е застрахован срещу нещастие. А в такива ситуации се учим на истинска любов. Моля се Бог да благослови всяка помагаща душа!
4
10
 
6
 
! Отговори
Коста преди 7 години
Въпрос....застраховка имат ли или едва сега се сещат за нея? Моля, не давайте никакви пари на хора които са беотговорни към самите себе си...просто ще си загубите дарението. Дори и да успеят да се възстановят, те пак по тарикатски ще спестят от застраховката и когато отново стане нещо, пак ще плачеме. Докога ще съжаляваме подобни хора?
3
4
 
32
 
! Отговори
Диляна преди 7 години
Аз съм жителка на Общинския център Роман в, която селищна система е и селото Струпец. Обръщам се към всички пишещи, че е много жалко за това, което приписват на двете жени. Те наистина са много зле физически, но много борбени и за пример хора. Инвалидността им е факт! Ако някой ги познава и види лично, може да съжали себе си, преди тях. Моля ви хора, не пишете злобно и не приписвайте злонамерености на такива хора! Те са пример за ДУХ и БОРБЕНОСТ със съдбата си, и на всеки подобен! Бог с тях!!!
2
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето, че може две жени, инвалиди при това, пък и в някакво убито село да си изкарват прехраната с труд, докато шведите все са дискриминирани и чакат от държавата ;)
1
16
 
12
 
! Отговори
Една майка на инвал преди 7 години
Те не са 100% инвалиди , но са успели да си издействат пенсия за такива - а истинските инвалиди със 100% заради такива като тях са ощетени с ниски пенсии.Аман от псевдо 100% "инвалиди" и тарикати просяци в тази държава.