Присъда: 30 години затвор за мъж, убил майка си

25-годишният шуменец направил самопризнания
Обновена: 30 яну 2017 22:55 | 30 яну 2017 22:53,
14
Присъда: 30 години затвор за мъж, убил майка си
Снимка: Flickr.com
25-годишният шуменец Радослав Златев, който уби майка си на улицата пред блока, призна вината си и делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие. Така убиецът се размина с доживотна присъда и получи 30 години зад решетките.

Радослав е обвинен за убийство на собствената си майка, която многократно намушкал с нож, след скандал за една чаша вода.

Тежкият инцидент се случил посред бял ден, около обяд на 2 декември 2015 година. След нощна смяна подсъдимият спал до обяд и към 13-13:30 часа влязъл в кухнята, където майка му наливала чаша с вода. Той издърпал чашата, разляла се вода по пода и 50-годишната жена го ударила. Това била причината за крайно агресивната реакция на младия мъж.

Той се върнал в стаята си, извадил от раклата нож с острие 18 см., тип ловджийски. Върнал се в кухнята и започнал да нанася удари по тялото на родната си майка. Последвали множество пробождания по различни части на тялото на жената.

В опит да се спаси, майката се опитала да избяга от семейното жилище и успяла да излезе на тротоара пред кооперацията. Синът й я застигнал и продължил да нанася удари. Всичко това се е случило пред очите на някои съседи, които през това време преминавали през сградата. След като жената издъхнала, синът й е отишъл да се преоблече. В следващия момент е задържан от полицаите.

Предположенията, че извършителят на убийството е бил под въздействие на алкохол и/или опиати, били опровергани в съда. Съдебнопсихиатричната експертиза е показвала, че той не страда от психично заболяване, а по време на деянието не е бил повлиян от алкохол или наркотици.

В съдебната зала подсъдимият заяви, че съжалява.

"Ще съжалявам всеки ден до края на живота си. На никого не пожелавам моята съдба", каза той.

По закон присъдата при съкратено гледане на делото се редуцира и подсъдимият може да получи между 20 и 30 години, предава "24 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не го мислете, шанса да излезе от затвора са много малки, пък ако излезе ще си има нова професия. Така ще го разширят, че като отвори уста - ще се свети слънцето директно на пътя под него.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хвала на такова правосъдие,бил си признал!!!!!!!!
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Варг?
5
0
 
14
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Да убиеш собствената си майка така зверски....просто нямам думи! Изро*д!!!
4
3
 
6
 
! Отговори
Атеист преди 7 години
Бог няма, а коментар 4 е абсолютно прав! Тоя ще влезе в затвора. 30 години на държавна хранилка. След това ще излезе на помощи, защото никой не наема бивши затворници и хора без трудов опит. Накрая ще взима и социалната пренсия, защото няма да има заделени пари, плащани осигуровки и трудов опит.Това е в случай, че се разкая за постъпката си, но най-вероятно ще извърши друго престъпление и ще се върне в затвора
3
0
 
15
 
! Отговори
Някой си преди 7 години
ТОЯ ***...АЛ ...ДИРЕКТНО НА ВЪЖЕТО....АБЕ КАКВО СЕ ЦЕРЕМОНИЯТА С ТАКИВА.....
2
4
 
25
 
! Отговори
Турчин преди 7 години
Човек който се опитал да убие майкаси е равен на човек който се е опитал да убие бога.Майка носи в утробата си 9 месеца детето си и го пази по-вече от всичко на света ..... не ми стигат редовете за да опиша една майка така че рая е в краката на майката ...
1
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той е жив, държавата(ние) ще го храни(м) над четвърт век в пандиза, за да излезе след това и да живее на социални помощи. От друга страна - майка му е мъртва и цял живот е работила, за да може той да живее. Найс, а?