Продават земя на разсрочено плащане

Инициативата е на едно от дружествата за управление на ниви – Агрион
30 яну 2017 17:55,
4
Продават земя на разсрочено плащане
Източник: "Агрион"

На пазара на земя излязоха нови оферти за продажба при безлихвено разсрочено плащане. Предложенията идват от дружеството за управление на активи "Агрион", като за продажба са пуснати близо 2000 пакета с поземлени активи.

Основните купувачи на земя са фермерите, които искат да увеличат стопанствата си и хора извън земеделието, които имат спестени пари и търсят начини да инвестират своден ресурс, потвърждават експертите.

"Вярваме, че всеки парцел трябва да се стопанисва отговорно и да намери най-точния си притежател. Надяваме се тези парцели да открият нови инвестиционни възможности и ще са атрактивни, както за хора, които се занимават активно със земеделие, така и за тези, които тепърва се интересуват от покупката на земя", посочиха от дружеството.

"С растящите производствени разходи и ниските изкупни цени ни е трудно да извадим пари накуп за даден парцел. Затова предпочитаме да разсрочим вноските за определен период. Ако от това не се оскъпява сделката – още по-добре", коментираха земеделски производители.

Офертите на "Агрион" са на безлихвено разсрочено плащане. Прогнозите на експертите са интересът към по-гъвкавите схеми за плащане на земя да се засили. Арендаторите също се активизираха за покупко-продажбите. Още повече, че за някои от тях е по-изгодно да купят ниви за работа, отколкото да ги наемат.

"Наблюдават се видими тенденции на окрупняване на стопанства, от която бихме искали да се възползваме като предложим подходяща земя на добри цени. Готови сме да съдействаме на нашите клиенти с експертни съвети, информация за пазара, търговски и юридически консултации", посочиха от "Агрион".

Според данните на дружеството има интерес към инвестиции в земя от българи живеещи зад граница или такива с високи доходи, които през годините са спестили средства и сега търсят доходна инвестиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са мутрите, изкупили земята на безженица...
2
0
 
4
 
! Отговори
Jitnik преди 7 години
Reklama na offshorki.
1
1
 
7
 
! Отговори
Фермер преди 7 години
Продавам Тикви! По Европрограми