Спипаха прокурор - бракониер близо до Приморско

Той и още четирима убили диво прасе без разрешение
23
Спипаха прокурор - бракониер близо до Приморско
Снимка: архив, БулФото

Районен прокурор и още четирима мъже са заловени да бракониерстват близо до Приморско.

Петимата са хванати в местността "Кукерова поляна" в землището на село Писменово, съобщиха от ОД на МВР - Бургас. Акцията е осъществена вчера около 14,20 часа след получен сигнал от екипи по "Охрана на горите" към Югоизточно държавно предприятие - Сливен.

Задържани са 63-годишният И. Т., 42-годишният П. А., 50-годишният Г. Р., 61-годишният В. Д. и 63-годишният С. В. Единият от тях е районен прокурор. Петимата са заловени, докато пренасяли прясно разфасовано месо в раници.

Докато провеждали законен ловен излет за пернат дивеч, убили диво прасе без надлежно разрешение. Групата се е придвижвала с товарен автомобил "УАЗ".

Иззети са шест ловни пушки.

От Районната прокуратура в Царево съобщиха за БТА, че е започнало досъдебно производство срещу виновните лица. За това престъпление законодателят е предвидил наказание лишаване от свобода до 1 година или глоба от 100 до 300 лева, както и лишаване от право да упражнява определена професия или дейност.

Поради наличните данни за участие на прокурор в лова, материалите по делото ще бъдат изпратени по компетентност на Софийската градска прокуратура.


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ме наемат като адвокат.Тааа,по сигнал за бракониерство на други ловци,другарите направили хайка.Та бракониерите убили глигана,след което като видяли таблетките с прокурора,избягали в гората.Прокурора и останалите,разфасовали прасето,като веществени доказателства.Ще се образува дело срещу "неизвестен извършител.Работя срещу хонорар от 10 000 евра.Пет сменя,а останалите пет за ....Сещате се.Има ли сделка?
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
.......Повече в блиц
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прокурор Георги Русев от Несебър е един от петимата мъже, които са заловени с незаконна плячка край село Писменово, съобщава Флагман.бг. Най-натовареният обвинител държавата е задържан с групата бракониери, които отстреляли диво прасе и го пренасяли разфасовано в раниците си.
50-годишният Георги Русев бе начело на Районна прокуратура – Несебър по заместване. През 2015 г. ВСС отхвърли кандидатурата му да стане постоянен административен ръководител на обвинението в Несебър. Тогава главният прокурор Сотир Цацаров остро разкритикува методите на работа на Русев и вместо да го изберат за шеф на про
13
0
 
8
 
! Отговори
Старшината преди 1 година
Прокурора е невинен, останалите да му мислят...
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е НАЛИ ИМА ПРОКУРОР СРЕД ТЯХ,ЗА КАКВИ БРАКОНИЕРИ ГОВОРИТЕ ?!ЗА ТАКИВА НЯМА НИТО ЗАБРАНИ,НИТО ПРАВИЛА,НИТО НАКАЗАНИЕ!НЯМА ЗАКОНИ"ПРОТИВ ТЯХ"–ТЕ ГИ ОПРЕДЕЛЯТ И ПРОМЕНЯТ СПОРЕД ЛИЧНИТЕ СИ НУЖДИ!НИЩО НОВО НЕ КАЗАХТЕ,А ТОВА Е"ДРЕБОЛИЯ"В СРАВНЕНИЕ С ДРУГИ,ДАЛЕЧ ПО–СТРЯСКАЩИ ДЕЙНОСТИ,КАТО ОТНЕМАНЕ С ЛЪЖИ И НАСИЛИЕ/под прикритие/ВСИЧКИ ЧОВЕШКИ ПРАВА НА КОГОТО СИ ПОЖЕЛАЯТ В БГ–СТАРИ"ТРАДИЦИИ"ОТ 1944-та ДО СЕГА!ОСОБЕНО БОЛНИ/духовно и душевно/ХОРА,КОИТО НЕ ТРЯБВА ДА СА НА СВОБОДА,ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ДРУГО!!!
11
0
 
15
 
! Отговори
до 11 преди 1 година
Явно пишеш за случая с кмета на Созопол- Рейзи...по там е друго. Той Рейзито е гъбар и нощно време ходи да бере гъби с пушка с оптически мерник. Кошута, припнала и сама скочила в пикапа-докато Рейзи мерил с пушката-гъбите. Съдът,след като изследва задълбочено всички доказателства стигна до единствено възможният извод, кошутата е виновна, и правилно е да бъде наказана, защото злепоставя със скока си в пикапа, честния ловец--пардон гъбар Рейзи.Виновната кошута е умряла и делото се прекратява
10
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
прокуратурата да се самосезира ,няма такива работи прокурора е разследва убитото прасе .съдиите да сложат печат и това е .ама как така родата ни е навсякаде не сме такива .смърт за такъв *** .освиниха се всички държавни мутри.като се започне от техния ,т. н ГЛАВЕН
9
0
 
4
 
! Отговори
хъ преди 1 година
и що тъй инициално са споменати ?
точно, защото е представител на властта, трябва да е с името си тук
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А в Созопол, на бъмзи, кошути му падаха в пикапа, от небето. Отърва се хрантутника нагъл, нали? И тези ще се отърват, нали са михлюзи на държавна ясла.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
горките, нема да има суджуци
6
0
 
14
 
! Отговори
Ай сиктер преди 1 година
Може ли да се сравнява глоба от сто лева с една година затвор? Веднага идва 5000лева под масата.
5
0
 
21
 
! Отговори
Наивен преди 1 година
Като са хванати на място, с месото в раниците, защо са само с инициали? Има ли нещо по достоверно от това, за да се посочат имената? Сега ще почнат експертизи, разпит на свидетели, отводи на магистрати, болни адвокати, безкрайни отлагания на делата и така до следващия доклад за най-корумпираната държава.
4
0
 
20
 
! Отговори
Пешо* преди 1 година
Не стига бракониер, ми и канибал!
3
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом като хората на закона нарушават закона,тогава за какво говорим!
2
0
 
22
 
! Отговори
асен преди 1 година
във кържали всички съдии и прокорори са бракониери. че кокво от това ..правова държава. .
1
0
 
20
 
! Отговори
Срам преди 1 година
И това ми били хората на закона !!! Предлагам: най-напред смъртната присъда да се върне а после доживотната ! В същност ... май най-добре е да се осъди въпросният прокурор на смърт, а после на доживотна присъда !