Стара Загора с бюджет от близо 100 милиона лева

Той бе приет с 44 гласа "за" и 6 "против" от общинските съветници
30 яну 2017 19:37, Красимир Ангелов
5
Стара Загора с бюджет от близо 100 милиона лева
Снимка: Община Стара Загора

С 44 гласа "за" и 6 "против" общинските съветници приеха Бюджет 2017 на община Стара Загора.

За трета поредна година той е близо 100 млн. лева, изготвен е дисциплинирано, защото не са предвидени разходи, които общината не би си позволила, мотивира се кметът на Стара Загора Живко Тодоров и изтъкна, че в него не се предвижда вдигане на местните данъци и такси.

Той посочи, че основната програма, по която община Стара Загора ще привлече външни средства, е "Региони в растеж". Очаква се да бъдат реализирани редица проекти, което означава, че на практика това е основният приоритет на общината - проектите да бъдат започнати, успешно реализирани през тази година или продължени през следващата, подчерта кметът на Стара Загора, цитиран от БТА.

По думите му основните приоритетите на Община Стара Загора през тази година са насочени в няколко посоки – образование, социални дейности, благоустрояването на улици, тротоари, междублокови пространства, развитието на спорта - ремонти на три физкултурни салона, на закритата лекоатлетическа писта, довършителни дейности в залата за художествена гимнастика и други.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: бюджетСтара Загора
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Друг Заралия преди 7 години
До 2(Заралия):Прав си, заплатите са 400 - 600, но за неквалифицирана работна ръка. Седни и учи съвестно една година и можеш да изкарваш 4 пъти повече в Стара Загора. Винаги има начин, просто малко хора намират воля за промяна и не искат да излизат от "комфортната" си зона. Как някой на 50, чиято радост е само шишенцето с ракия и цигарката ще промени живота си? Промени ли се желанието за развитие, ще се намерят хора с доходи скочили от 400 на 2000. Лошото е, че никой не може да ме опровергае...
2
1
 
1
 
! Отговори
вари ги печи ги преди 7 години
Все си завиждаме един на друг и все нещо не ни харесва!
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАКВА ПРИЯТНА НОВИНА , А КОМЕНТАРИИТЕ СА МАЛКО . ТОВА СЪЩО Е НЕЩО . А , БЕ , НЕ ВИ ВЯРВАМЕ .