Въздухът в София все по-мръсен, 5 пъти над нормата в някои райони

Положението в Пловдив и Перник не е по-добро от това в столицата
40
Въздухът в София все по-мръсен, 5 пъти над нормата в някои райони
Снимка: Булфото, архив

Повече от пет пъти над нормата са били фините прахови частици в някои райони на София и Пловдив през изминалото денонощие. Това сочат данните ежедневния бюлетин на Изпълнителната агенция по околна среда.

В столичния квартал "Хиподрума" превишението е 5,45 пъти, а в Павлово – 5,09.

В "Надежда" превишението на фините прахови частици е 4,9 пъти, в "Дружба" - 4,78 пъти, а в "Младост" - 4,19 пъти.

В "Хиподрума", "Павлово" и "Младост" има и превишение на азотния диоксид във въздуха между един и 1,15 пъти.

В пловдивския квартал "Тракия" фините прахови частици са били 5,23 пъти над нормата, а в центъра на Перник - 4,16 пъти. В района е отбелязано и превишение на азотния диоксид с 1,2 пъти.

Превишение на фините прахови частици над два пъти има и в Благоевград /3,16/, Горна Оряховица /2,99/, Видин /2,87/, Плевен /2,75/ и в димитровградския квартал "Раковски" /2,71/.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако имаше Южен поток, сега всичко щеше да е на газ! Ами питайте оня тъпир от Банкя, защо закри строежа. Така че дишайте с пълни гърди! Раз-два, раз-два!
7
13
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въздуха бил много мръсен? А вие да не би да искате да е планински ручей? Колко милиона селянжъри се довлякоха през последните 27 години от както оная жаба премахна жителсвото? Може ли да смятате или сте с купени дипломи и незнаете и да пишете камо ли да смятате?! При близо 2 000 000 население в София и близо 1 500 000 автомобила какъв въздух искате да дишате селски ли? Ами ще е замърсен вие какво искате? С тези 20 годишни пушещи бараки кристален въздух ли искате? Дева и селянжърите!
6
2
 
57
 
! Отговори
мдаа преди 7 години
Така ще е, като докарахте хората обратно в 19 век, да се топлят на дърва и въглища. Ееех, а бяха времена, когато парно имаше за всички. И не ни правеше впечатление, когато отидем да го плащаме. Сега хем горите изчезват, хем въздуха ни мръсен.
5
1
 
49
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
до 1 Ало забранителя защо не отидеш в селата на Витоша да се опиташ да забраниш твърдото гориво гарантирам ти ,че най-малкото ще ти трябва лицевочелюстен хирург или пък в най-лошия случай поп.
4
3
 
55
 
! Отговори
Невен преди 7 години
1 и 2, ако се забрани топленето с твърдо гориво, ще ви мръзнат шушоните през зимата, защото ще има режим на тока ..., ама дай да си лаем ... Те и сега несмогват на тока, а след това? Ако няма ток, ни помпите на топлофикация, ни климатици ... :)
3
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спасението е да се закупят филтри за комините на къщите.Но те са скъпи и не всеки може да си го позволи.А общината няма да ги купи,защото няма да има далавера.Друго си е да санираш частни жилища за милиарди,нали?
2
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този някой трябва да е кметицата,ама тя се прави на ни лук яла,ни лук мирисала.
1
15
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ами крайно време е някой да забрани на неандерталците да се топлят на дърва и въглища......