Главсекът на МВР на Кулата, готвят се превантивни мерки

Фермерите не са блокирали границата с техника, обяви Георги Костов
31 яну 2017 19:07, Красимир Ангелов
2
Главсекът на МВР на Кулата, готвят се превантивни мерки
Снимка: БТА

Работна среща на всички органи на МВР, областната управа и всички други държавни институции, които имат отношение към охраната на обществения ред и организацията на пътното движение на територията на Благоевградска област, се състоя този следобед на ГКПП Кулата.

Още по темата
На специален брифинг главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов съобщи, че срещата е проведена по заповед на служебния министър на вътрешните работи Пламен Узунов.

"За около 60 минути, по искане на гръцките власти, спряхме пътникопотока през ГКПП-Кулата-Промахон, като целта беше да бъдат изведени от гръцките колеги лица, грубо нарушаващи обществения ред”, съобщи Костов. Той бе категоричен, че в случая не става въпрос за блокада на границата със земеделска техника.

Георги Костов подчерта, че гръцките органи на реда проявяват изключителна активност за справяне с проблема. "На работно ниво ние сме в непрекъсната комуникация с колегите от гръцката страна, с генералния директор на гръцката полиция Константинос Чувалас, перманентна е комуникацията с генерал Драгасакис - директор на полицията в Северна Гърция, както и директора на полицията в Серес, който пряко ръководи дейностите за недопускане на нарушаване на обществения ред по маршрута Промахон-Серес и проблема със затваряне на границите, каза още главният секретар на МВР, цитиран от БТА.

По думите му гръцките полицаи работят активно, което поражда надежда техните действия да доведат до необходимия полезен резултат и “да не се допусне блокиране на границата от земеделска техника, както беше миналата година”.

На работната среща са били обсъдени превантивни мерки при евентуално усложняване на обстановката. На сбирката на импровизирания оперативен щаб е направен преглед на организацията на движението и останалите нужни съпътстващи дейности, ако възникне криза, каквато имаше миналата година, съобщи Георги Костов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Lusk преди 7 години
Bg patna vinetna mreja nedostapna ot neizchisteni snegove.Trudolubivite elini tragnali s traktorite si da pomagat na marzelivite bulgari s bg lopatkite i da im izchistiat snega s elinskite traktori.Elinskata policia gi spira prevantivno da ne si prodavat elinskia trud po-eftino ot 30 evro za edin chas v bg, zer megalo problem v bruxelles i luxemburg...
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що за дума е главсекът??? Толкова ли е трудно да се напише "главният секретар" от български журналист, било то и начинаещ....