Падна таванът на читалището в Сопот заради снега

За щастие няма пострадали, но сградата е неизползваема
31 яну 2017 07:17,
6

Снимка: Dnes.bg

Част от тавана на читалище "Иван Вазов" в Сопот се срути заради снега.

При инцидента за щастие няма пострадали, но сега сградата е неизползваема.

Течовете от покрива са причина за частичното срутване на тавана в залата за репетиции в читалището. Неизползваема е и залата за провеждане на постановки заради наводнена сцена, водата замръзва заради студените помещения.

"Това ни принуди да спрем репетициите за известно време, защото залата е потенциално опасна", обясни пред Dnes.bg Деяна Недкова - председател на читалището.

В библиотеката част от книгите вече са унищожени, а стените са пропити с мухъл. От Община Сопот към момента признават, че нямат достатъчно средства за ремонт на читалището.

"Миризмата се усеща още при влизане, мухълът си личи и книгите се съсипват, което е жалко", обяснява библиотекарката Стоянка Фъркова.
 
Фасадата на читалището в родния град на Иван Вазов също е в окаяно състояние и се руши. Мазилката в залите също.

"Не гарантираме безопасност на децата. Как на едни малки деца да обясня, че не могат да излязат на сцена, защото залата се руши буквално върху главите им", казва преподавтелката по танци Зоя Станкова.

Докато помещенията не бъдат ремонтирани, от мерки за безопасност постановки няма да бъдат провеждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: таванчиталищеСопот
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво пари за ремонти на читалища?!!! Нали всеки е дошъл на власт, за да краде, а не да осигурява пари за някакви си читалища.
5
1
 
3
 
! Отговори
до 4-ти преди 7 години
На военните отдавна вече не са им високи заплатите. Минималната заплата скоро ще ги застигне. Говоря за заплатата на редниците, защото офицер няма да видиш да работи.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Военните от Карлово да помогнат,нали затова взимат големите заплати!
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чиновниците от културата седят и чакат мерките за безопасност да им ремонтират помещенията. Заради снега ли падна тавана на читалището в Сопот? Или заради прословутия български мързел, който пречи на хората своевременно да си почистят снега от покрива?
2
1
 
7
 
! Отговори
Партиен член преди 7 години
Заради снега?Тая година снега е виновен за всичко.Пътища .тавани и всякаква некачествена дейност.Сигурно и за ниските температури е виновен.
1
1
 
8
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Не е заради снега ,а заради не ремонтирания покрив така както сте я подкарали утре ще излезе ,че заради снега се е катурнала и земята.