Гардовете във Вършец – безпомощни в извънредни случаи

Пропуск на охраната е, че е пуснал майката изобщо в училището
Обновена: 1 фев 2017 09:36 | 1 фев 2017 09:30,
15
Гардовете във Вършец – безпомощни в извънредни случаи
Снимка: БТВ

"Охранителите, които са наети да пазят училището на Вършец, не са били обучени да се справят с извънредни ситуации", смята Трайка Трайкова, началник на регионалното управление по образованието.

Вчера 14-годишен ученик беше нападнат от по-голямо момче и майка му по време на час в училище "Иван Вазов" във Вършец.

Още по темата
Побой в същото училище имаше само преди четири месеца. Тогава пострада 17-годишен ученик, който беше набит от по-голям възпитаник на учебното заведение.

Това е пропуск на охраната, той е допуснал външни лица да преминат през входа на училището”, каза Трайкова пред bTV. Тя добави, че ще бъдат дадени предписания на ръководството на училището какви промени да направи, за да не се повтори този или подобен случай.

"Дала съм предписания в едномесечен срок да бъде назначена специализирана охрана на сградата, да се осъществява строг и непрекъснат контрол на пропускателния режим. Директорът трябва да създаде кризисен план за подобни ситуации, по отношение на комуникацията с родителите, медиите, институциите, спешната помощ и правоприлагащите органи", добави Трайкова.

Директорът на училището отказа официален коментар.

Полицията продължава да разследва случая. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: училищеВършецбой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
6
 
! Отговори
Весо преди 7 години
Гардът действал неадекватно! Ако,този охранител, беше опънал два шамара на развилнялата се майка, дали нямаше да го осъдят!?
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако има конфликт м/у роми ,никой да не се намесва ,колкото по-разединени толкова по-добре, като скочат срещу Българите винаги са единни,за това да се оправят сами.
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гардове ? :DВинаги за охрана се взима пенсиониран военен. защото си взима пенсия и заплатата от 400лв си му е бонус да вързва двата края.Ама ние искаме с трици маймуни да ловим.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не си прави сметка колко струва изграждането на един кадър, като охранител. Няма как с 500лв. да очакваш много повече от едва ходещ пенсионер или некой, отишъл да се наспи нощем.. т.е. охрана има само на хартия. Другото което е - майката винаги може да каже, че е на посещение при директора или учител, тогава също няма да я спре охранител. Да допуснем, че не е сам и я придружи, няма да я чака да излезе - това не е затвор.
9
1
 
13
 
! Отговори
Ал. преди 7 години
Дразнещо е, когато се употребява "гардове", за щяло и нещяло - нафукани епитети, взети от чужд език. Какви ГАРДове, какви портиери, какви охранители, бе - това са млади мъже, от които, по принцип, нищо друго не става, назначени с протекцията "наше момче", местни селски ергенчета, неумеещи нито да работят, нито да учат! Подготвени, прочели правилника, преминали съответния тест? Питайте охранителната фирма, общинския съвет, кмета и директора на училището - дано има как да отговорят!
8
3
 
15
 
! Отговори
GolemPraz преди 7 години
Охраната е безпомощна. По цял ден седи на топло, пуши цигари и получава помощи от държавата във вид на заплата. Горките те. Еми да сложат и по една шапка отпред за милостиня като допълнителни доходи. Пък ако са в хептен безпомощно състояние, да им пуснат системи някакви.
7
0
 
15
 
! Отговори
за това преди 7 години
До ТАКА ДЕЗаради пагубната толерантност която съсипва страната.
6
0
 
9
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 7 години
До 2Лоша реклама няма! Пък и съм във Вършец в момента и всичко си е ОКА и с брадвите си тук сечеме дърва, не хора.
5
0
 
22
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 7 години
Майката и детето са от племето на ***,защо не се споменава това?!
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази мър*ла веднага на съд и да и вземат детето за един мчесец социалните, да видим после тя или то ще си помислят ли пак за такава простотия. И да я осъдят с една тлъста глоба да я видим, колко ще е отворена, аман от прости пръчки.
3
1
 
18
 
! Отговори
даа преди 7 години
За заплата от 400 лв. каква подготовка искате,намериха да обвиняват най беззащитния а проблемите в училището са другаде.
2
0
 
23
 
! Отговори
Кирил преди 7 години
За какви извънредни ситуации да са подготвени гардовете? Наемат хора за по 350-400лв. Според вас на какво ниво ще са тези хора?
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха,ха пак тоя китен, хубав курортен град стана за посмешище!