Късо съединение подпали автобус в Търновско

Пътниците били изведени надалеч, пожарната дошла за 15 минути
1 фев 2017 11:32, Боряна Павлова
0
Късо съединение подпали автобус в Търновско
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Автобус, пътуващ по линията Габрово-Велико Търново, се запали тази сутрин в района на село Лесичарка.

Зам.-управителят на Общински пътнически транспорт-Габрово Детелин Цветков заяви пред "Дарик", че няма пострадали, а на пътниците е осигурен транспорт до старата столица.

Автобусът е пътувал по редовна линия Габрово-Велико Търново в 07:30 часа тази сутрин. След разклона за село Лесичарка шофьорът е забелязал пушек, спрял е, пътниците са слезли и са се отдалечили. Подаден е сигнал на 112. Своевременно, в рамките на 10-15 минути, е изпратен бус, който да превози пътниците до Велико Търново.

По думите на Детелин Цветков, пожарната е пристигнала бързо и е ликвидирала произшествието. Късо съединение е причината за пожара в пътното-превозно средство.

"В 08:50 часа цялото място беше обезопасено - измито и опесъчено, а автобусът е върнат в базата", каза Цветков пред Дарик. Зам.-управителят декларира, че машината е преминала през необходимия технически преглед, което се прави, по думите му, всеки ден. Автобусът е произведен през 1995 година и за възрастта си е в добро състояние.

"Извинявам се за неудобството на пътниците, правим всичко възможно, гледаме да реагираме своевременно. Да си пожелаем да няма повече такива инциденти", каза още Цветков.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари