Първи ден: Над 100 души чакаха в Бургас за храните от БЧК

Пакетите за социално слаби ще се раздават до средата на март
1 фев 2017 21:46, Анисия Иванова
5
Първи ден: Над 100 души чакаха в Бургас за храните от БЧК
Снимка: Bulgaria ON AIR

Българският Червен кръст започна раздаването на хранителни продукти на социално слаби. Само в морския град от помощта ще се възползват близо 3000 души.

Единственият пункт в центъра на града отвори около обяд. Още в първия ден пред сградата се събраха над 100 души. От БЧК увериха пред камерата на Bulgaria ON AIR, че храна ще има за всички.

Пакетът съдържа захар, ориз, десет пакета брашно, четири кутии вафли, три кутии гювеч, конфитюр от сливи, шест месни консерви - говеждо, компот, две кутии и седем пакета спагети.

Според БЧК всеки един продукт има сертифиракт за качество и е в срок годност.

Храните ще се раздават до средата на март. Дотогава ще се събират и мнение за желанията на хората, а най-желаният продукт в Бургас е олиото.

От БЧК обясниха, че предстои включването на още девет продукта в помощния пакет. Дали олиото ще попадне сред тях, предстои да разберем.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
9
 
! Отговори
Дедо преди 7 години
Авантата - чиста печалба . . . шведска поговорка!
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха, пак етносът! Хем привилегировани (не плаща ток, вода, градски транспорт и пр.), хем защитени от БХК, хем социално слаби!ПОНЕ НЕ НИ ЗАНИМАВАЙТЕ С ТЯХ! Напишете нещо за "благоденстващите" български пенсионери!