Топлото иде. Слънчево, а температурите скачат до 8°C

Краткотрайна мъгла ще има днес в сутрешните часове
1 фев 2017 08:01, Петя Славова
5
Топлото иде. Слънчево, а температурите скачат до 8°C
Снимка: архив, Reuters

През нощта над равнините ще има ниска облачност, на места и мъгла. Над планинските райони ще бъде предимно ясно, почти тихо време. Минималните температури ще бъдат между минос 10 и минус 5 градуса.

На 1 февруари преди обяд на много места в равнините ще има мъгла и ниска облачност, а над планинските райони ще е предимно слънчево. В следобедните часове, в повечето райони, мъглата ще се разсее, а ниската облачност ще се разкъса, но над страната от запад ще се появи разкъсана средна и висока облачност, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

В западната и централна част от Дунавската равнина мъглата и ниската облачност ще се задържат почти през целия ден и там ще се задържи студено, с отрицателни дневни температури.

В останалата по-голяма част от страната затоплянето ще продъжли и максималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса, в крайните югозападни райони до 7-8 градуса.

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от средното за месеца.

Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. ще духа умерен вятър от запад-северозапд. Максимална температура на височина 1200 метра - около 1 градус, на 2000 метра - около минус 3 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове на места с краткотрайна мъгла. През деня ще се появи слаб вятър от юг-югозапад. Максимални температури на въздуха ще са между 4 и 6 градуса. Температурата на морската вода е 2-3 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
Стефко Костадинов преди 7 години
И как скачат температурите - на дълъг скок или на висок скок ?!Ако днес станат 28 градуса - разбирам , ама от 4 на 8 ( ако станат , де) си е съвсем нормално плавно покачване .
4
0
 
7
 
! Отговори
Не познахте преди 7 години
В Ст. Загора се събудихме при -10 с облаци.Абсурд да стане +8.
3
0
 
14
 
! Отговори
ГРЕШКА преди 7 години
между минос 10 и минус 5 градуса.
2
0
 
16
 
! Отговори
mba преди 7 години
Лъжете. В Пловдив сега е -15. Кога ще стане 8?
1
0
 
17
 
! Отговори
M. преди 7 години
"минос 10", a?