10 лв. такса винетка на "Калотина" за шофьори на ТИР-ове?

От пътната агенция отричат, стикерът си струвал и там 21 лева за ден
Обновена: 2 фев 2017 22:02 | 2 фев 2017 21:56, Камелия Цветанова
8
10 лв. такса винетка на "Калотина" за шофьори на ТИР-ове?
Снимка: Булфото, архив

Шофьори на ТИР-ове, които чакат да влязат в България на граничния пункт "Калотина" се оплакаха пред БНР, че са принуждавани да купуват винетни стикери срещу допълнителна такса от 10 лв. на банково гише на границата.

Александър Димитров беше един от шофьорите на пункта, който съобщи за рекета, по неговите думи, на българските и чуждите водачи.

"Взимам дневна винетка, която струва 21 лева за товарен автомобил. Те 10 лева да ми взимат за комисионна! Чист рекет е това, според мен", оплака се той.

От Агенция "Пътна инфраструктура" обаче заявиха, че няма промяна в начина на продажбата на винетките през последните две години и твърдяха, че на четири места на граничния пункт се продават винетни стикери.

"На кантара ни карат насила, задължително, да си купуваме винетки и да минаваме и да ги плащаме. На 500 метра по-надолу има бензиностанция, от която мога да си купя винетка срещу 21 лева без нито един лев оскъпяване", твърд шофьорът.
 


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
18
 
! Отговори
служител преди 1 година
В брой 11 от 31.01.2017 ясно е описано защо водачите на всяко ППС влизащо на територията на република България трябва да заплати винетна такса. На нито един от водачите не е искана допълнителна такса, заплащат само цената на винетката - 21 лева или 11 евро за дневна винетка К1. Твърдението е от първо лице!!! Всичко останало е развита фантазия! Моля шофьорите и журналистите да се запознаят с детайли!!!
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хехе , ей това е, има значи вариант още на границата да им продават винетките ама някой иска да гушне комисионната.
10лв за това да ти продадат стикер който на абсолютно всички места е без такса за продажбата.
5
0
 
21
 
! Отговори
evln преди 1 година
На мен искаха да ми продават фалшиви винетки там в калотина ама ги разбрах слес като нямат касоф апарат има далшиви винетки внимаваите
4
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В ДЪРЖАВАТА, КОЙ РАБОТИ ГО ДЕРАТ. На СЛУЖБА КОЙТО Е КРАДЕ.
3
4
 
27
 
! Отговори
зАПИй се преди 1 година
Така е, ама ако не му продадат винетка на кантара, ще си купи...Друг път!
2
0
 
33
 
! Отговори
баба Вуна преди 1 година
Как да не е вярно? Точно така си е! Допълнителните пари са комисионна за банката.Познайте коя е банката! Точно така,СиБанк,а честито! 21 лева,малко ли ти се виждат или много?
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Грешка -40 тонен камион(максимум)