Глоба за пенсионерка в Стара Загора – хранила улични кучета

Животните са здрави и кастрирани, уточнява тя
2 фев 2017 08:45,
87
Глоба за пенсионерка в Стара Загора – хранила улични кучета
Снимка: кадър, BTV

Община Стара Загора глоби 100 лв. пенсионерка, защото храни бездомни кучета и котка. Сигналът е подаден от съседи, които се сърдят, че възрастната жена събира животни около блока.

Ваня Вангелова твърди, че не само храни бездомните животни, но ги кастрира и лекува. Повечето от тях са изхвърлени от стопаните си. Тя редовно чисти пространството, в което се хранят котките и кучетата.

Пенсията на Ваня е 180 лв. и явно й стига, за да храни освен себе си и животните. Твърди, че получава морална удовлетворение.

Съседите й се страхуват от животните, които се струпват около блока, притесняват се за децата си.

Храненето на бездомни животни е нарушение съгласно наредба на община Стара Загора от 2009 г.

Във възражение до общината Ваня Вангелова е написала, че няма да спре да храни животните, защото това е акт на хуманност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква е тази злоба?!!
64
2
 
3
 
! Отговори
Станимира преди 7 години
Нищо добро не я чака тази държава , ако хората възпитават децата си в омраза . Защо на запад няма бездомни животни? Защото има приюти и много сърцати осиновители и дарители.Докато не променим отношението си към животните и ние ще си останем такива -овълчени един към друг.
63
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КУЧЕШКА ТЕНИЯ - една от най - страшните болести, коварен и безмилостен убиец. На никого не е простила!
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отговорът е *** - живеем в ненормални условия и се държим неадекватно почти във всички области. Няма норми, няма дисциплина, няма уважение. Всеки прави каквото си иска, санкции- никакви. Давайте все така, далече ще стигнем!
61
2
 
3
 
! Отговори
Любов необяснима преди 7 години
Българинът съвсем изкукурига! Как може изобщо да се спори по този въпрос? Защо всичко изопачаваме,защо и най- елементарните неща се превръщат в проблем? Нормалните хора отдавна са го решили: всеки може да си гледа куче или котка, но вкъщи и да се съобразява с околните. Бездомните животни се прибират в приют и ако не са взети до определен срок за отглеждане вкъщи, се приспиват. Не може един "любител" да ги развъжда на улицата, да замърсява и да тормози всички останали, а службите да бездействат.
60
7
 
2
 
! Отговори
777 преди 7 години
Такава незаконна дейност върши и живеещ в блок 22 на Три чучура-център ,Стара Загора,който храни котки южно до блок 35 в същия квартал,но въпреки сигналите ,кметството нехае.За какво получават заплати тези контрольори не знам!Тези котки са най-големите преносители на болести.Дано тази информация стигне да кмета!
59
8
 
7
 
! Отговори
Любо преди 7 години
А какво ще стане, когато хранените от тази жена кучета нападнат и убият човек? Кучкарите пак ще скочат да защитават кучетата, че "те не са виновни", че са "мили душички" и т.н. Като толкова много ви харесват кучетата вземете си ги вкъщи и вкъщи си ги гледайте! Никой не ви е длъжен да се съобразява с предпочитанията ви към животните. Спрете да поставяте живота на *** по-високо от този на хората, защото едно мръсно куче НИКОГА няма да струва повече от един човешки живот!
58
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо такива хора избират да са хуманни главно и показно само към животни?Да си ги прибере у тях.
57
8
 
8
 
! Отговори
свидетел преди 7 години
Абе хора, какви ги пишете! Нормално ли е като излезеш.от дома си да те посрещат кучета и котки? Може ли тази жена да чисти непрекъснато изпражненията им и т.н.? Рабира се, че мирише наоколо, че е замърсено. Човекът също има право на приятна околна среда, защо ли ми се струва, че дори има и предимство? Госпожата вероятно получава пари по някакви програми. Пътувате, нали? Някъде в друга НОРМАЛНА държава да сте видели свободно разхождащи се кучета от всякаква големина и порода, бездомни котки?
56
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До там ли стигнаха крадливите общински чиновници да грабят мизерните пенсии на нашите родители и баби. Самозабравили се управници срам нямате ли от побелелите коси на тази жена.
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ви имам и мaлoумните коментари колко и била пенсията и как "ЯВНО" и стигала...
54
10
 
14
 
! Отговори
Александър преди 7 години
Жална ми бедна България..Системата съсипва и най съкровените ни идеали...доброта,съчувствие и откровеност...Ако бе в друга цивилизована държава тази женица би получила похвали и паричен ресурс за делото си...жалко за достойната българка и човек..а колкото до кучетата,трябва всички да сме единни за да им помогнем чрез системата...
53
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виетнамците бяха разчистили тоя проблем
52
6
 
9
 
! Отговори
отглеждащ куче преди 7 години
А в Казанлък, наша съседка и известна местна кучезащитничка равъжда бездомни кучета пред нашия блок и въпреки, че съседите изпратихме няколко жалби до общината заради мръсотията и денонощното лаене - от там нищо не правят и не спазват закона, защото тая вкарва в приюта помощи от някаква фондация. Ние също си имаме домашно куче и го отглеждаме по всички правила, но вече е трудно да ходим на разходки заради глутниците, които вилнеят из нашия квартал.
51
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На пътво място е учудващо как работят чиновниците за някои неща. Не искам да вземам страна дали е правилно да се хранят жвотните или не, защото безстопанствените жовтни са пробел по принцип. И проблем на общината не трябва да е ако някой ги храни, а това че ги има, трябва да има приюти, кастрация и т.н., което да е грижа на общинатата. В България има убити хора от кучета, така, че да се замсилим докъде сме я докарали.
50
2
 
12
 
! Отговори
до 57 преди 7 години
Направи си малко труд да прочетеш за ехинококозата-кучешката тения.Виж кой я пренася,как става заразяването,кои са най-уязвими и после пиши глупости,че котките били по опасни от кучетата!
49
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уличните котки нямат място в града - те са главният преносител на бълхи. Колкото до кучетата - и те не трябва да са на улицата, но те са по-безопасни от уличните котки.
48
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има огромна и принципна разлика м/у уличните котки и уличните кучета. Без котките популацията на мишки, плъхове гълъби ще нарастне драстично. Колкото и да ги плюете котките и колкото и да са се разглезили, факт е, че те помагат и то не малко. А и котките съвсем спокойно се и изхранват и сами.А за безпризорните кучета има ли нещо положително от присъствието им в градовете?А и спрат ли разни милостови хора да ги хранят - ще изчезнат след 2 месеца.Кучетата нямат място в града!
47
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кучетата не знам дали хапят ,но хората хапят повече..и дори им харесва.
46
21
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Основният преносител на бълхите са уличните котки, но за котките си мълчите, защото не ви е страх от тях, както ви е страх от кучетата, а всеки знае, че на страха очите са големи. При това котките често влизат и по мазетата на сградите и там се развъждат много милиарди бълхи, като често там ги пускат "милостиви душици", за да не стоят на студено, не осъзнавайки, че така котките стават по-податливи на студа.