Глоба за пенсионерка в Стара Загора – хранила улични кучета

Животните са здрави и кастрирани, уточнява тя
2 фев 2017 08:45,
87
Глоба за пенсионерка в Стара Загора – хранила улични кучета
Снимка: кадър, BTV

Община Стара Загора глоби 100 лв. пенсионерка, защото храни бездомни кучета и котка. Сигналът е подаден от съседи, които се сърдят, че възрастната жена събира животни около блока.

Ваня Вангелова твърди, че не само храни бездомните животни, но ги кастрира и лекува. Повечето от тях са изхвърлени от стопаните си. Тя редовно чисти пространството, в което се хранят котките и кучетата.

Пенсията на Ваня е 180 лв. и явно й стига, за да храни освен себе си и животните. Твърди, че получава морална удовлетворение.

Съседите й се страхуват от животните, които се струпват около блока, притесняват се за децата си.

Храненето на бездомни животни е нарушение съгласно наредба на община Стара Загора от 2009 г.

Във възражение до общината Ваня Вангелова е написала, че няма да спре да храни животните, защото това е акт на хуманност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ами общината да ги прибере и да ги храни ! те като озвереят от глад тези кучета,ще изпоизядат и общинарите,няма да подбират. или - пари за ромски блокове има,но за животните и пенсионерите винаги няма !
44
19
 
32
 
! Отговори
aphex преди 7 години
Дайте някакви координати и банкова сметка да я платим глобата. Баси опозоряването пред една достойна възрастна жена. На всички *** мога да кажа , че дори Ботев се е грижил за едни малки вълчета в най-мизените си времена
43
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А да вие направил печатление, че има кучета и котки там където има хора. Уличните животни се хранят от това, което сами си уловят и от това ,което ние изхвъляме. Да сте видели самотни кучета и котки у гората, далеч от човешки селища?Ако не ги храни лично, те ще си вземат същите тези остатъци от контейнерите.Ама злобата е важна, требва да се осребри. Нали? Животните не са бездомни по дефиниция, те също живеят с нас на ТАЗИ ЗЕМЯ, колкото и да не ви се иска.
42
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хряни нещастни жевотинщи но те не я прубева не я аграбват и не гочат социалната система
41
1
 
8
 
! Отговори
Стига преди 7 години
празни приказки!Как ще разбереш точно кой си е изоставил животното та да го глобиш?Може само по съседски сигнал,но първо повечето не искат да си развалят отношенията и второ,има вероятност да е клевета!
40
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глобите трябва преди всичко да са за стопаните, които са си изхвърлили животните на улицата и след това за общината, която не е направила нищо по въпроса, освен да симулира дейност. Тогава с парите и 5 звезден приют може да се построи.
39
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледам, че народа по темата основно се изказва за бълхите на бездомните кучета и децата си. Имам дете, имам и куче- домашни, гледани в апартамент и двете. Кучето това лято се отрови от препарти против бълхи по простата причина, че Столична община усвоява едни кинти за едно пръскане, което просто не се случва. По павираната Витошка който седне на една пейка за 10 мин ще си занесе поне 3 бълхи вкъщи. Ако е по-наблюдателен дори ще види как го наскачват.Да живей еврофондовете и данъците!!!
38
14
 
17
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Когато тук разни *** започнат да пишат колко велики са путин, ердоган и тръмп, мога да го разбера. Хората просто са *** или платени. Но когато започнат да се радват на такива новини и да говорят за избиване ва животни или държането им гладни и наказването с глоби на тези, които ги обичат и хранят... Е това вече не го разбирам. Това не е човешко, това е просто зло.
37
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Срещнеш куче. Проскубано, недохранено, гладно, с една дума ***. Погледнеш го в очите - а в очите му поглед на ЧОВЕК. Срещнеш човек - охранен, доволен, щастлив. Погледнеш го в очите, а в очите му поглед на ***.
36
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, много по- добре да скитат по улиците гладни, болни и озверели. Ама е много по - лесно само да събираш глоби, вместо да решиш проблема цивилизовано и всички да са доволни.
35
16
 
14
 
! Отговори
бургазлийка преди 7 години
В Бургас кога ще започнат да ги глобяват такива кучкари и коткари.... Преди няколко години общината имаше кампания по кастрация на котките, понамаляха малко. Но вече пак са ужасно много - само миналата година до нашия вход една котка два пъти се окоти - първо 3, после 5 котета...... растат в геометрична прогресия... бълхи, болести, децата ходят да ги пипат.........гнус...... Обичам животните, но на кучетата мястото им не е на улицата. Особено в такива големи количества.
34
2
 
1
 
! Отговори
Перничанин преди 7 години
До Турция?!!!Мислиш, че сме по-напреднала държава от Турция ли ? Не схващам логиката.
33
2
 
11
 
! Отговори
Турция?!!! преди 7 години
До ПерничанинБраво бе, винкел, а ако в Сомалия спят заедно с овцете и козите в обора, дайте и ние така.
32
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мнозина кучезащитници пропускат и факта, че свободно-скитащите животни са причинители на автокатастрофи при които може да има и човешки жертви.
31
14
 
18
 
! Отговори
Перничанин преди 7 години
Що за ненормална държава ! А кой ще глоби общината/държавата, че е допуснала да има бездомни кучета ? От глад ли трябва да умрат, все пак не са хора, които могат да почнат работа и да се изхранват. В една съседна Турция ги приютяват в моловете, за да не им е студено, а тук глоби пишат, защото им дават храна. Браво !
30
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не е грижа за животните! Грижа е да прибереш животното у дома, да го регистрираш и да му осигуриш всички условия за живот, да го лекуваш и да го обучиш, да поемеш пълната отговорност за него! Храненето е само едно и абсолютно недостатъчно условие!
29
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Към тази наредба е желателно да има и още една - бездомните животни да се прибират в приюти за определено време и ако никой не си ги потърси, или пожелае да ги осинови, да се приспят, колкото и кучелюбите да протестират. И това се налага поради простата причина, че уличните животни разнасят *** - от бълхи, до тении!
28
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този начин за развъждане на бездомни животни е един от най-показателните признаци за отмиращата интелигентност на българската нация. 99% съм сигурен, че тази жена лъже, че лекува и кастрира животните. Но дори и да е така, къде ходят по нужда тези животни? Входът на блока при всички положения мирише на *** и урина и обитателите ги настъпват и си ги отнасят в къщи.Закона не трябва да допуска съществуването на бездомни животни. Всяко трябва да има стопанин, който да отговаря за него!
27
9
 
23
 
! Отговори
художника преди 7 години
Като гледам минусите по-долу за сетен път се убеждавам, че "Уличният КУЧКАР" е диагноза и тя трябва да се опише в психо диспансерите. Да ги прибират там, да им дадат една тухла с каишка, да си я дърпат по коридорите и ако "дай боже" оздравеят да ги изпишат, сред нормалните хора. Да не си счупите клавиатурите сега !!!
26
12
 
19
 
! Отговори
Пазарджиклия преди 7 години
Браво! Затвор за тези, които правят добро! Нали кучетата като са нахранени са доволни и няма да атакуват хората. Браво на депутатите! Депутати внимавайте, защото народът е гладен..... не е нахранен, да не ви заръфа здраво.