Парадокс: Пукаш гума в дупка, глобяват те за несъобразена скорост

Шофьор от Раковски се обадил на 112, но полицаите категорични – той е виновен!
2 фев 2017 07:11,
73
Парадокс: Пукаш гума в дупка, глобяват те за несъобразена скорост
Снимка: Булфото, архив

200 лева глоба от КАТ отнесе шофьор от Раковски, чиято кола попаднала в дупка и една от гумите се спукала. Водачът се обадил на 112, за да съобщи за случилото се, но когато при него отишли катаджии, го санкционирали. Произшествието станало на 27 юли миналата година на междуградски път край Раковски.

Пътните полицаи решили да го глобят, защото счели, че шофьорът трябвало да кара със съобразена скорост, за да избегнел препятствията по пътя, пише "Монитор".

В показанията си шофьорът се оправдал, че колкото и внимателно да е карал, не е можел да избегне трапа, защото целият път бил осеян с дупки.

Санкционираният водач обжалвал акта пред Районния съд в Пловдив, откъдето с решение от 30 януари 2017 година отменили 200-те лева глоба.

Според съдебния състав санкцията е необоснована, почиващо на предположение и поради това се явява неправилна. Пътят бил целият осеян с дупки и заради това водачът повредил колата си – спукал гума.

Други участници в ПТП-то нямало, нито други материални щети, а полицията била сигнализирана от самия "нарушител".

Съдът счита, че вината на шофьора не е била доказана, защото едва ли някой ще кара колата си по начин, по който да допусне нарочно сам да си я троши. Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едва ли има така държава като нашата в която Простотията на КАТ да вилнее с такава сила. Колко удобно за АПИ, за КАТ, за управниците. И нищо не се прави да се премахне това. Румънците се вдигнаха и ще изметат далавераджиите. А ние кога?
6
0
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А полицаите, за гаврата няма ли, да бъдат осъдени? Все пак, работата им е, да оказват съдействие, а не да се гаврюят с хората!
5
0
 
35
 
! Отговори
skunka преди 7 години
милиционери, бате. Така и половината им показания пред съда,когато е викнат втори патрул за свидетел, техните показания са самоа са копи/пейст БУКВАЛНО, 1:1. Обективност ли?
4
0
 
39
 
! Отговори
dff преди 7 години
злобна държава мръсни куки бг народа както винаги е мачкан но ние си ги избираме да ни мачкат
3
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Освен, че е масова практика, също така не е от вчера. Мой познат го бяха написали по същия начин през далечната вече 2000 година. Въобще тоя ч л е н с несъобразената скорост е ... .
2
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Масова практика е това, за това веднъж като смачках джанта в един трап си отбих тихомълком, смених си гумата и право в първия вулканизатор да ми я изправят.
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Милициятя е винаги права в постсъветските .енефи.