Социалните мрежи жужат: Тормоз над дете в дом в Търговище

Кметът се зае със случая, четиричленна комисия ще прави проверка
Обновена: 2 фев 2017 21:49 | 2 фев 2017 21:43,
2
Социалните мрежи жужат: Тормоз над дете в дом в Търговище
Снимка: Flickr.com

Кметът на Търговище е разпоредил незабавна проверка в двата Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи, предава "Дарик".

Проверката е организирана след публикация в социалните мрежи. Там се казва, че 13-годишно момче е било видяно да проси пред един от магазините на голяма търговска верига. То е заявило, че родителите му не го искат и затова е настанено в дом, откъдето избягало, защото е малтретирано от неговите госпожи.

Със своя заповед кметът на Търговище е определил четиричленна комисия, която да провери случая.

В двата Центъра за настаняване от семеен тип в Търговище са настанени общо 27 деца и младежи с различни заболявания или увреждания. Тези, които са на над 12-годишна възраст и чието здравословно състояние го позволява, са на свободен режим до 20 часа и могат свободно да напускат Центъра и да се връщат в него. Учащите посещават и учебните заведения в града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Росица Пачева преди 7 години
Кметът на Русе веднага да разпореди проверка в Кризисен център на сдружение "Динамика", където са моите двама внука Данаил и Стоян. Майката ги настанила там-не може да ги гледа вкъщи.Два пъти пускам заявления до ДСП да ми дадат децата да си ги гледам вкъщи, но социалните не ги дават.На сина ми също не ги дават да ги гледа в четиристаен апартамент и вила с басейн-майката така решила. И децата се мъчат в тези домове с малко храна и дрехи, няма с кого да общуват от близките и са много травмирани.