Задържаха мъж, отвлякъл непълнолетно момиче в Пловдив

Той "издирвал" 17-годишната си приятелка, която е в неизвестност
2 фев 2017 20:14,
4
Задържаха мъж, отвлякъл непълнолетно момиче в Пловдив
Снимка: кадър Нова тв

В Пловдив е задържан мъж за отвличане на непълнолетно момиче, съобщиха от прокуратурата.

Разследването тече под надзора на Районната прокуратура - Пловдив.

До момента е установено, че от 26 до 28 януари тази година, 30-годишен мъж противозаконно е държал в квартирата си 17-годишно момиче, с което се познавали.

От жилището е иззета верига, за която пострадалата твърди, че й е била поставена на ръката и с която била вързана към желязна тръба до леглото и заключена с катинар. На 28-и януари тя успяла да отключи катинара и избягала от жилището. Подаден е сигнал в полицията и днес предстои 30-годишният мъж да бъде привлечен като обвиняем за противозаконно лишаване от свобода на лице, ненавършило 18 години, информира БТА.

Окръжна прокуратура-Пловдив се е самосезирала от излъчен телевизионен репортаж на Нова тв, според който мъжът "издирва с обяви" друго 17-годишно момиче, за което твърди, че е негова приятелка и била отвлечена.

Същият разлепил обяви из центъра на Пловдив, чрез които съобщава, че издирва приятелката си Даниела Кавалджиева, като твърди, че е отвлечена. Той заявява, че Даниела е в неизвестност от понеделник вечерта, когато е била отвлечена от мъже с тъмна кола от спирката срещу ПУ "Паисий Хилендарски". Мъж от колата я попитал има ли огънче, момичето се проближило и дало запалката си. В същия момент от автомобила изскочили двама мъже и блъснали на 17-годишното момиче на задната седалка и изчезнали в неизвестна посока. Приятелят й твърди, че е станал свидетел на ситуацията, но не е успял да реагира. Последвалото действие от негова страна е да разлепи обяви в центъра на града в сряда, чрез които да съобщи за отвлеченото момиче, но не е подал сигнал в полицията.

На разлепените обяви посочил собствения си телефонен номер за връзка, в случай, че някой има информация за Даниела. От снощи обаче мъжът не отговаря на никакви телефонни обаждания.

Полицията издирва непълнолетното момиче от 2 дни, но за ръководството от защитеното жилище, в което е била настанена, е в неизвестност от началото на декември 2016 година.

Даниела е момиче с тежка съдба. Майка й е починала, докато е била малка, а баща й я тормозел и често я биел. Затова момичето било насочено към център за настаняване от семеен тип.

Директорът на центъра Недка Петрова сподели пред Нова тв, че Даниела е била обявена за издирване от момента на изчезването й от социалния дом, но до този момент не били получили никаква информация за нея и не знаели, че през това време тя е живяла със задържания.

Допуска се, че 17-годишното момиче е станало жертва на сводници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
7
 
! Отговори
Тошето преди 7 години
Ееее...тая новина във всичките сайтове...И сега за първи път влизам да я прочета и като стигнат второто изречение. "30 годишния Цонко издирва 17 годишната си приятелка" се отвратих и си лягам да спа..С нетърпение очаквам утре да прочета другите коментари в темата :D