Откриха виновника за опасния смог - бедността

България е сред най-отровните страни в света
278
Откриха виновника за опасния смог - бедността
Снимка: Булфото, архив

През последните дни уредите за измерване чистотата на въздуха у нас отчитаха опасно запрашаване в някои райони на столицата - до 8 пъти над нормата.

Още по темата

Градът с най-мръсен въздух е Видин.

Заради опасния смог местните власти обмислят  нови мерки за справяне с проблема.

"Бедността е фактор за опасното замърсяване на въздуха у нас, защото повечето българи карат стари коли", каза пред Нова тв пулмологът д-р София Ангелова.

Тя подчерта, че най-страшен мръсният въздух е за децата, болните от хронични дихателни и сърдечни забголявания, както и за ежедневно изложените на влиянието на тютюневия дим.

Според консултанта по устойчиво развитие Боян Рашев сред най-големите замърсители е и начинът, по който отопляваме домовете си.

Той каза, че през последните години многократно се е увеличил броят на домакинствата, които ползват дърва за огрев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още по темата: въздухзапрашаване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Веднага виновника да бъде обезглавен изнасилен и наказан, а забравих това вече му се случва на БЪлгарина.
158
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ Е НЯКОЙ ДА ПУСНЕ ЕДНА АТОМНА БОМБИЧКА НАД ТУМОРА-СОФИЯ И ТОГАВА НЕЩАТА ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ!
157
0
 
16
 
! Отговори
БАЙ Иван преди 7 години
До JokoЖоче,те автобусите ясни...ами отиди вечер у махалата да видиш за какво става въпрос!А друг е въпросът,че 20 г кола в Ямбол се води нова...
156
0
 
22
 
! Отговори
Joko преди 7 години
Скоро бях по работа в Ямбол. Ужасих се от мизерните градски автобуси. Обслужващата фирма е ИфкоНти. Питам кмето, защо още ги търпите ?
155
17
 
5
 
! Отговори
сссране преди 7 години
важното е че по телевизията една *** рускиня и един негро я изклати за една копейка таз юдейска *** , та вашта смотана русия е последна дупка на евреййския кавал , след такъв коментар руското кгб да си смени чипа да си навре китайския фаируол в задникаа , руснаци спрете да използвате кирилица виесте долна изметттт .............поздрави на гамелия ха ха ха ха ха ха ха ха.......
154
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Силен студ от северния полюс се спуска от понеделник на места -15 и -20.
153
11
 
9
 
! Отговори
До 216 преди 7 години
Ами защо се топли на ***?!!! Защото дядо му така е правил. Баща му и то... И така така той не е подвластен на еволюцията. Мозъка му служи само за равновесие и за да му увеличи шанса за инсулт някой ден.
152
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Благодарим на данка, бойко и герб за въздуха и водата в София. Добре, че идват избори !!!ФПЧ/фините прахови частици, които са сърцевината на всеки смог/, се получават най - много от калта и мръсотията по улиците, където се трупат. Ако няма редовно почистване и миене на улиците/с вода от специални автомобили, имаше времена в София, когато улиците се миеха всяка нощ.
151
6
 
19
 
! Отговори
1234 преди 7 години
-Едното решение е увеличаване доходите на хората..клонящо към нула-Другото е да се забранят старите коли, отоплението с твърдо гориво и бедните да дуат супата и да карат велосипеди,каруци,да се топлят с одеала и т.н..
150
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"държавата да ми плаща отоплението на газ - няма мнищо против, веднага спирам с дървата и кюмюра (които също не струват малко)"Последно кво искаш? Никой не ти е длъжен за нищо! Щом казваш, че дървата и кюмюpа не ти струват по-малко, защо тогава се топлиш с тях, а не на газ? Ама друго си е да искаш някой нещо да ти плаща, вместо да си го платиш сам! Българска работа!
149
0
 
12
 
! Отговори
Цар Царвул преди 7 години
800 дена
148
0
 
27
 
! Отговори
1234 преди 7 години
Открихме топлата вода...В прованса цари пълна беднотия.Масово робите бачкат за 500-600 лева макс,карат се 20+г таралясници,градски автобуси от преди 30-40 години,отопляват се с дърва,въглища,а в маалата с каквото намерят(дрехи,дограма,гуми)!и е напълно нормално въздуха да е лош!Диагнозата е ясна, лечението има 2 решения..
147
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКато се съберат няколко хиляди като теб с 3 кубика и става работата
146
2
 
4
 
! Отговори
Да питам? преди 7 години
А печкитена дърва и въглища замърсяват ли?
145
6
 
16
 
! Отговори
;) преди 7 години
Стиска ли му на някой политик да вдигне данъка за старите автомобили?!!! ;) Колата м е Евро 6 плащам здрав данък понеже нова. Според държавата плаща тоя, който може... Топла се на газ... Около дома ми не се диша от ***, пелети и гуми... И защо по дяволите ми забраниха да пуша на обществени места тогава??? Хубавото на въздуха е, че се диша от всички... И от законотворците!
144
4
 
18
 
! Отговори
до 206 преди 7 години
206, типично българско мислене - ще се тровя, ще тровя и децата си докато държавата не ми плати отоплението на газ...Парите дето ще ги спестиш от махнатия катализатор на колата и отоплението на твърдо гориво ще ги платиш ти и децата ти със здравето си
143
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Немога да разбера сега, бойко фудболиста доган станишеф агата сидераста ли?
142
3
 
13
 
! Отговори
sasho преди 7 години
пишете решения ,не оплаквания и мисии невъзможни като държавата да плаща-нали за да плаща трябва да вземе отнякъде-(от нас).Въздуха ще е по чист ако повечето коли са на газ- ако им се намалят данъците чувствително и се стимулират по всякакъв начин да карат на газ,като се намали и цената на билетите за градски транспорт но не за сметка на качеството а напротив ,за което трябва да се протестира масово иначе не става
141
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
държавата да ми плаща отоплението на газ - няма мнищо против, веднага спирам с дървата и кюмюра (които също не струват малко)
140
1
 
25
 
! Отговори
Виновникът е СО преди 7 години
До: "Позната с ирландски сетер".Имам куче Шотландска овчарка - Коли, но ме втрещяват 90% от кучкарите, които не почистват след кучетата си - отвратително е.А миризмата на кучето на познатата ти е идвала от аналналните сакчета-жлези - те миришат отвратително, ако не се изстискват редовно и не се промиват переодично с антибиотици. Мирише лошо ако е имало тежко кожно заболяване. По-добре, че си избягал. София е плъзнала във фекалии, повръща ми се от мръсотията.