След трагедията: Спират движението през "Ечемишка"

Министър Попниколов: Недопустимо е движение при неосигурена безопасност
Обновена: 5 фев 2017 20:28 | 5 фев 2017 19:10, Красимир Ангелов
89
След трагедията: Спират движението през "Ечемишка"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов направи оглед на мястото на инцидента в тунел "Ечемишка" на магистрала "Хемус", където днес загина жена след падане на осветителна греда.

Попниколов разгледа тунела заедно с инж. Дончо Атанасов – председател на УС на Агенция "Пътна инфраструктура".

Още по темата

Министърът обяви, че няма да се допусне движение през тунела, докато не се осигури пълната му безопасност.

"Дойдох на място да проверя ситуацията и да се убедя, че ще се вземат мерки", каза още той и поднесе съболезнования си на семейството на загиналата жена.

От своя страна инж. Дончо Атанасов посочи, че тунелът не е ремонтиран, откакто е пуснат в експлоатация през 1985 г., а в момента се ремонтира другата, дясна тръба, която е била в много по-лошо състояние.

Предстои да се назначи специална комисия със заповед на Дончо Атанасов, която да проучи какво е състоянието на авариралото съоръжени и какви мерки трябва да бъдат предприети за пълното му обезопасяване, за да се скъси максимално срокът, в който движението по трасето ще бъде спряно.

По предварителни сметки ремонтът на лявата тръба на тунел "Ечемишка" на АМ "Хемус", където днес стана трагичен инцидент, ще бъде около 10 млн. лв., се казва в прессъобщение от пътното ведомство.

Същевременно от МВР съобщиха, че временно е ограничено движението тежкотоварни автомобили по АМ "Хемус", заради инцидента в тунел "Ечемишка". Ограничението е и за двете посоки - и от, и към София.

Екипи на "Пътна полиция" оказват съдействие на водачите и ги насочват към свободните паркинги. На изхода от София товарните коли се спират от пътните полицаи и отклоняват към свободните места за паркиране. Подобна е ситуацията за идващите товарни коли към София. Движещите от север ТИР-ове се спират и отправят към паркингите край Монтана, Враца, Ловеч и Велико Търново.

Движението в тунела е временно преустановено за всички автомобили. Леките коли могат да ползват пътя Ботевград - София .

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
evln преди 7 години
Мали тос другия пат от кадето ни отклоняват от 1977 година е била дядо вика тез ще убият хората как може от там да ги отклоняват
69
0
 
3
 
! Отговори
was преди 7 години
Нали асфалт не се яде и сте против строителството на нови магистрали, е карайте си сега по стария път на Витиня и сияйте от радост и щастие!!!
68
0
 
3
 
! Отговори
Идиот преди 7 години
Никаде не се видя , прокуратурата да започне раследване или назначени независими експерти! сега семействотона жената няма как да получи справедливост заради нехайството на АПИ и министерството. Причиняване на смърт поради немарливост и некомпетентност и създаване на условия застрашаващи населението! Или ще се окаже жената виновна защото не е преценила скоростта с която е трябвало да се движи за да не я уцели падащата конструкция!
67
2
 
3
 
! Отговори
Виновни няма ли? преди 7 години
Виновни пак ли няма? Оставки няма ли да има? Разследване? Онова Туловище Лила и шефчето и Тиквун няма ли да кажат нещо? 6+ години са на власт и само за магистралите дрънкат. Защо се скриха сега тези мишки?
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подръжка на пътища, мостове, тунели, може да бъде задължение на фирма "филанкишиеви" , но отговорноса и проверките са задължение на държавата, защото държавата е тази която вади обществени пари и дава на фирмите за подръжка. Предполагам че съдът тук си знае задачата да провери закона, документите и да каже кой ще плати на пострадалите ?!!
65
1
 
3
 
! Отговори
Deborah преди 7 години
Семейството да съдят държавата с искове за обещетение ! Подръжката на пътища тунели и мостове е задължение на държавата, по точно министрете на регионалното развитие. Нито свинетката нито предишните са направили проверка на тунела. Има ли закон в който да се казва веднъж на колко време трябва да се прави проверка на пътища, мостове, тунели, училища, детски игрушки и обществени площадки с уреди за спорт ?Трябва да има закон, подпис на инспектора, инжинера с дата на проверката!Кой отговаря ?
64
4
 
5
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Наследството на герб, видими резултати. Разсипия до шия, а пътищата са същите след една зима, която не е норвежка
63
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свинетка къде е? Колко пари влизат от новите скъпи винетки и къде са? Кой е отговорен? Тиквара задължително защото ни проглуши ушите с неговите магистрали и дебелата Свин)кя Свонетка, кой дру-----------Не се напъвай толкова като комунист на червен конгрес! Пак ще загубите изборите и ГЕРБ ще ви бие. Вие не сте забили един пирон от 1989 г., забрави ли?
62
11
 
6
 
! Отговори
Червен трол преди 7 години
Вие сте отговорни, червени каскети! Този тунел е от 1985, а не сте го ремонтирали въобще - изброявам тези, които са отговорни: Тодор Живков, Андрей Луканов, Жан Виденов, Сергей Станишев, Пламен Орешарски!Разбрахте ли, червени каскети от БСП кой има отговорността за този инцидент?
61
0
 
6
 
! Отговори
Тези в АПИ преди 7 години
са за разстрел! Не чувам изстрели! И Герджиков нарича това правова държава.
60
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свинетка къде е? Колко пари влизат от новите скъпи винетки и къде са? Кой е отговорен? Тиквара задължително защото ни проглуши ушите с неговите магистрали и дебелата Свин)кя Свонетка, кой друг. И какво ще стане, едно нищо. Загина си жената и това е. Тия се скриха и ги няма никакви. Цацарооооов, не си гледай шкембето ами им завеждай дела, не се крий! Знаем, че Тиквара те постави но ГЕРБ убива, човече!!! Те унищожиха България, не спи дебелако!!
59
2
 
16
 
! Отговори
Извънземен преди 7 години
Вземат се милиарди за да се правят нови пътища, не ремонтират старите пътища и съоръжения а ми правят нови. Кой сега е виновен че това съоръжение не е ремонтирано? Защо хората ползващи съоръжението са длъжни да плащат винетка 97 лв.? Та то се разпада и по лошото е че се разпада направо върху тези които плащат 97 лв. винетка Кой ще е отговорен за смърта на жената? Кой ще върне жената? Кой ще каже на децата й, че тя повече няма да се прибере вкъщи, защото държавно съоръжение се разпадна и я уби???
58
1
 
10
 
! Отговори
a преди 7 години
Може да го глобят и за липса на винетка, няма предно стъкло , няма винетка....
57
2
 
15
 
! Отговори
Ttt преди 7 години
Свинетка в затвора !!!
56
1
 
13
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
След дъжд - качулка.Файда.В България винаги чакат някой да умре, за да се чуе за някакъв проблем и да се направи нещо някъде.Е, не е гаранция и при смъртен случай, че някой ще си свърши работата, де...
55
2
 
7
 
! Отговори
Куха лейка преди 7 години
Батко дал на Братко..... смях ....обесихме ли ги???? Не.... е к' во очаквате.... ще мрем. Това е.
54
2
 
29
 
! Отговори
Дедо гоше преди 7 години
Нелепо..трагедии като тази трябва да ни изкарат на улицата незабавно за да искаме обяснение, проверка и наказани но нас ни нямааа...няма!ей така си живуркаме...само в бг има тази погиворка всяко чудо за три дни...безнадежно...
53
1
 
54
 
! Отговори
Чичо Тони преди 7 години
Неразбирам как така тунела не е ремонтиран от 1985 година. От 1989г. пътувам непрекъснато по това трасе и участъка от Витиня (първия тунел) до последня - Ечемишка е в перманентен ремонт. Там вече ще се пенсионира второ поколение "ремонтиращи". За похарчените средства за "ремонти" можеха да прокопаят нови тунели.
52
0
 
7
 
! Отговори
Кони преди 7 години
А *** в Дир дори не са отразилш новината още, че не е бокоугодно...
51
0
 
6
 
! Отговори
Войводата преди 7 години
Всички са едни и същи маскари !!! Заслужава ми си съдбата докато ги търпим !!!