След трагедията: Спират движението през "Ечемишка"

Министър Попниколов: Недопустимо е движение при неосигурена безопасност
Обновена: 5 фев 2017 20:28 | 5 фев 2017 19:10, Красимир Ангелов
89
След трагедията: Спират движението през "Ечемишка"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов направи оглед на мястото на инцидента в тунел "Ечемишка" на магистрала "Хемус", където днес загина жена след падане на осветителна греда.

Попниколов разгледа тунела заедно с инж. Дончо Атанасов – председател на УС на Агенция "Пътна инфраструктура".

Още по темата

Министърът обяви, че няма да се допусне движение през тунела, докато не се осигури пълната му безопасност.

"Дойдох на място да проверя ситуацията и да се убедя, че ще се вземат мерки", каза още той и поднесе съболезнования си на семейството на загиналата жена.

От своя страна инж. Дончо Атанасов посочи, че тунелът не е ремонтиран, откакто е пуснат в експлоатация през 1985 г., а в момента се ремонтира другата, дясна тръба, която е била в много по-лошо състояние.

Предстои да се назначи специална комисия със заповед на Дончо Атанасов, която да проучи какво е състоянието на авариралото съоръжени и какви мерки трябва да бъдат предприети за пълното му обезопасяване, за да се скъси максимално срокът, в който движението по трасето ще бъде спряно.

По предварителни сметки ремонтът на лявата тръба на тунел "Ечемишка" на АМ "Хемус", където днес стана трагичен инцидент, ще бъде около 10 млн. лв., се казва в прессъобщение от пътното ведомство.

Същевременно от МВР съобщиха, че временно е ограничено движението тежкотоварни автомобили по АМ "Хемус", заради инцидента в тунел "Ечемишка". Ограничението е и за двете посоки - и от, и към София.

Екипи на "Пътна полиция" оказват съдействие на водачите и ги насочват към свободните паркинги. На изхода от София товарните коли се спират от пътните полицаи и отклоняват към свободните места за паркиране. Подобна е ситуацията за идващите товарни коли към София. Движещите от север ТИР-ове се спират и отправят към паркингите край Монтана, Враца, Ловеч и Велико Търново.

Движението в тунела е временно преустановено за всички автомобили. Леките коли могат да ползват пътя Ботевград - София .

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
6
 
23
 
! Отговори
Писна ми от идиоти преди 7 години
След два мандата на ГЕРБ е така. Всичко е некачествено и бутафорно, неподдържано и пропаднало. Жалко за жената. Бог да я прости.
49
5
 
30
 
! Отговори
:( преди 7 години
Дебелата Лила прибра парите от винетките и сега ги делкат с бай Тиквун Сикаджията.
48
1
 
22
 
! Отговори
evln преди 7 години
Кеда са тези пари които купуваме винетки тез пари нали са за подрашка на патищата и тунели още от времето на живков тунелите до днес не се е подаржало каква е тази смотана даржава ве крадци смотани никока няма да се оправи тази даржава, за туи ЕС вика че българия е даржава на фалшификаторите многи правилно
47
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато няма работеща съдебна система, така ще е. Всяка длъжност си върви с някаква отговорност, така че когато стане нещо, да знаеш кого да осъдиш. В България не е така. В България никой никога не е отговорен за нищо. Министри, зам.-министри, шефове на агенции, те отговорност не носят. Само получават облаги и привилегии. Взимат си заплатите, срещу нищо. Заплати които ние им плащаме. Така че докато някой съдия не проумее смисълът на думата отговорност, и че тя рядко е споделена, все така ще е.
46
0
 
38
 
! Отговори
Жалка гледка преди 7 години
Бог да прости момичето. Нелепо е да си отидеш заради нечия гнусна немърливост. А още по-жакло е да гледаш всички тези "мъже", които гледат в земята като ги попитат кой е виновен. До вечерта трябваше да има няколко оставки, най-малко заради едното достойнство. Когато има такова.
45
1
 
28
 
! Отговори
BILL преди 7 години
Виновен разбира се е водача. Не е спазвал дистанция между тавана на тунела и колата. Същия е карал с несъобразена скорост. Ако беше карал с 5 км/час, осветителната греда щеше да падне пред автомобила.
44
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие, които управлявате, вие, които не сте си свършили работата и не сте забелязали корозията, вие, които сте инспектирали, вие, които сте приели този тунел за годен за експлоатация...всички вие сте убийци! Нямате право да убивате хора по такъв безумен начин! Това вече наистина е прекалено! Не може да убивате хора в тунелите на магистралите! Искате безумни пари за незаконните ви винетки, искате пари от хората, за да чупят колите си, сега започнахте да искате пари и за да умират...засрамете се!!!
43
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цяла северна България предпочита за нещо важно от типа - полет да отиде до Букурещ по лесно и има и път. Играйте си с държавата още, скоро може и да я няма... Един тунел затвори България, верно беше казал бай Тошо, че каквото са построили те, сегашните му лакеи не могат и да го боядисат!!! Аман 30 години ни тормози втория комунистически ешелон...
42
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пичове. Слагайте ми минуси. Ала сърбите и хърватите и словенците са си решили проблемите - имат си толкова такси и разни бастуни от БГ и Турция и всички типове си плащат и магистралите им са поддържани. Пътувам както казах много. И не се интересувам от политика и партии.
41
2
 
22
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 7 години
Трафикът за северна България се пренасочва по старият път през Витиня. Честито. Добре дошли в 1977-а. ще има катастрофи през час и ще е постоянно задръстено.
40
2
 
34
 
! Отговори
С преди 7 години
Затворете го... Днес пътувахме Велико Търново- София 5 часа и половина... Затворете направо цялата държава и я погребете...
39
1
 
33
 
! Отговори
e преди 7 години
аз друго ще кажа, ние българите се имаме за високоинтелигентен народ ,вижте в румъния народа как деиства а ние интелигентите чакаме да ни трепат по магистралите да ни обират по домовете ни и нищо не правиме .овце сме стадо ,сме а не за това което се имаме
38
4
 
29
 
! Отговори
Батко ви преди 7 години
Няма страшно! Великият вожд, негово светейшество, доцент, доктор, инженер св. Бойко Великолепний ще оправи набързо нещата. Ще ни построи нов тунел под този. За има- няма седмица ще е готова обществената поръчка, избран изпълнителя, започнат и завършен обектът, и най- късно другия вторник всички със знамена и с.вирки на откриването на Ечемишка 2. А дето се вика по разчетите на неговите министри, щяло да излезе наполовина по- евтино, отколкото да се оправя сегашния тунел.
37
4
 
16
 
! Отговори
Батко ви преди 7 години
Няма страшно! Великият вожд, негово светейшество, доцент, доктор, инженер св. Бойко Великолепний ще оправи набързо нещата. Ще ни построи нов тунел под този. За има- няма седмица ще е готова обществената поръчка, избран изпълнителя, започнат и завършен обектът, и най- късно другия вторник всички със знамена и *** на откриването на Ечемишка 2. А дето се вика по разчетите на неговите министри, щяло да излезе наполовина по- евтино, отколкото да се оправя сегашния тунел.
36
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това се нарича тотално безхаберие! Горките хора в колата...Всичките ни пътища са се превърнали в една огромна *** поради чудовищна немарливост!Погледнете само сините оградни пана на Южната дъга,които монтираха преди 4 години,от сини са станали черни от мръсотия,няма кой с един *** да мине..В същото време 300км магистрала в Сърбия-окосено до педантизъм,едно буренче няма да стърчи,едно едничко!!!Позор!
35
1
 
32
 
! Отговори
Гневен преди 7 години
А в тунела магистрала Люлин повече от година дясното платно е затворено и вероятно чакат тунела да падне та да го ремонтират!!!
34
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мърлящината е страшно нещо!Тя е на всички нива!Няма кой да се пребори с нея,няма кой да накара хората да работят по-бързо и да носят отговорност за действията си,така е от години,докога ще бъде така?
33
18
 
4
 
! Отговори
БСП преди 7 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТКурвелия ще ти го обясни,но още е на конгреса.За по сигурно питай Радевица !
32
26
 
11
 
! Отговори
толкова е работата преди 7 години
направили тунел забравили го, турили не'кви ламби забравили и за тях, че има обилна влага - също! Защо не са използвали неръждавейка умниците. Борисов се зафана с ремонта на тази развалина, та сега излезе виновен! Най-добре е да ва остави гaнювци, сами ще са унищожите! Тръгнал да оправя неоправимото! Аре холан!
31
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Типично! Докато не се стигне до нещастен инцидент, не се поправя нищо и никакви превантивни мерки не се взимат. Не се мисли практично и в перспектива. Например: направиха улиците в центъра на София еднопосочни - дотук добре. Но нямаше кой да очертае на по-широките улици паркингите по диагонал, та хем да се събират повече коли, хем по-лесно да паркират. Това важи за навсякъде, където е толкова широко, колкото да мине камионът за ***.