След трагедията: Спират движението през "Ечемишка"

Министър Попниколов: Недопустимо е движение при неосигурена безопасност
Обновена: 5 фев 2017 20:28 | 5 фев 2017 19:10, Красимир Ангелов
89
След трагедията: Спират движението през "Ечемишка"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов направи оглед на мястото на инцидента в тунел "Ечемишка" на магистрала "Хемус", където днес загина жена след падане на осветителна греда.

Попниколов разгледа тунела заедно с инж. Дончо Атанасов – председател на УС на Агенция "Пътна инфраструктура".

Още по темата

Министърът обяви, че няма да се допусне движение през тунела, докато не се осигури пълната му безопасност.

"Дойдох на място да проверя ситуацията и да се убедя, че ще се вземат мерки", каза още той и поднесе съболезнования си на семейството на загиналата жена.

От своя страна инж. Дончо Атанасов посочи, че тунелът не е ремонтиран, откакто е пуснат в експлоатация през 1985 г., а в момента се ремонтира другата, дясна тръба, която е била в много по-лошо състояние.

Предстои да се назначи специална комисия със заповед на Дончо Атанасов, която да проучи какво е състоянието на авариралото съоръжени и какви мерки трябва да бъдат предприети за пълното му обезопасяване, за да се скъси максимално срокът, в който движението по трасето ще бъде спряно.

По предварителни сметки ремонтът на лявата тръба на тунел "Ечемишка" на АМ "Хемус", където днес стана трагичен инцидент, ще бъде около 10 млн. лв., се казва в прессъобщение от пътното ведомство.

Същевременно от МВР съобщиха, че временно е ограничено движението тежкотоварни автомобили по АМ "Хемус", заради инцидента в тунел "Ечемишка". Ограничението е и за двете посоки - и от, и към София.

Екипи на "Пътна полиция" оказват съдействие на водачите и ги насочват към свободните паркинги. На изхода от София товарните коли се спират от пътните полицаи и отклоняват към свободните места за паркиране. Подобна е ситуацията за идващите товарни коли към София. Движещите от север ТИР-ове се спират и отправят към паркингите край Монтана, Враца, Ловеч и Велико Търново.

Движението в тунела е временно преустановено за всички автомобили. Леките коли могат да ползват пътя Ботевград - София .

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
32
 
! Отговори
HellAngry преди 7 години
Магистрала без алтернативен път. Никъде няма такъв цирк. Защото съществуващия трудно може да се брои за такъв. И шапка долу на всички отговорни за поддръжката на злополучното съоръжение. От 1985 г. По една шпакла на ден да бяхте ударили нямаше да се стигне до тази трагедия!
9
5
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога най-после Тиквата и Свинеподобното му протеже ще си понесат отговорността ???
8
0
 
39
 
! Отговори
Изтрий ме, моля! преди 7 години
Някой трабва да осъди най-после тези които поддържат пътищата и съоръженията. Ама много публично да ги осъди, та да не оглеждат а да поддържат с парите дето сега се крадат.
7
5
 
44
 
! Отговори
Щерев преди 7 години
няма кой дори да боядисва останалото ни от бай тошово време - ръждяса и се изпотроши...
6
2
 
19
 
! Отговори
бай петко преди 7 години
то явно от както се помниш не си минавал през тунела...единствения ремонт бе е да сменят изгорелите лампи
5
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами разглеждайте, ако ставаше с гледане то....
4
14
 
39
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Тунелът Траянови врата го "обновиха" преди две години герберастите.Оставиха си ръцете- на равнище 1.80 м боядисали сводовете с бяла боя, но все едно пиян бояджия е завършвал горе линията- толкова на вълни! Срам и позор!
3
4
 
23
 
! Отговори
Петров преди 7 години
Този Дончо Атанасов ...ще се вземат мерки... Ами къде бяхте вие лично и вашите айлази,навреме да вземете тия мерки. Една подвижна стълба и да ударите всичкития тела с едно дърво и които са прогнили от влагата да паднат на шосето, а неда паднат на кола и да убият невинни хора. И тези елементарни предварителниработи спестяват човешки животи.Този пишман председател да бъде веднага уволнен, а министър Попниколов да сиправи добре сметката какъв човек ще назначи на този пост.
2
4
 
43
 
! Отговори
Oz преди 7 години
Въпросът е като се затвори единствената тръба на "Ечемишка" от къде ще се минава. Ще настъпи транспортен хаос и блокаж на трафика към северна България.
1
12
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма такава държава!Слави Трифонов, прав си, брат!