Трагедията в "Ечемишка" заради корозия на метална конструкция

Предстоял ремонт на падналия елемент
Обновена: 5 фев 2017 16:33 | 5 фев 2017 15:01, Красимир Ангелов
147
Трагедията в "Ечемишка" заради корозия на метална конструкция
Снимка: Bulgaria On Air

Паднала осветителна греда в неремонтираната тръба е причина за инцидента в тунел "Ечемишка" на магистрала "Хемус", съобщиха официално от АПИ.

Още по темата
Както е известно при случилото се загина жена, след като падналата конструкция удари колата, в която тя е пътувала. Шофирал е брата на загиналата, който не е пострадал сериозно.

В момента движението в тръбата в посока София е спряно и се извършва по обходен маршрут по път I-1 София - Ботевград. Трафикът ще бъде възстановен след като завършат следствените действия и след обстоен оглед на осветителната система, отчитат от АПИ.

Първоначалните оценки сочат, че причина за тежкия инцидент е корозия на носещата метална конструкция на осветителната система. Осветлението на тръбата за София предстои да бъде ремонтирано след като приключи цялостният ремонт на тръбата за Варна.

Експерти на АПИ ще извършат оглед на конструкцията на осветлението и при наличие на опасни елементи ще бъдат отстранени, за да се осигури безопасното преминаване през съоръжението, посочват от АПИ.

Заради случилото се временно ще бъдат спирани товарните автомобили в посока София на територията на ОД на МВР-Велико Търново, съобщиха от областната дирекция.

Леките автомобили ще се пренасочват в района на тунела от екипи на "Пътна полиция", по обходни маршрути, уточниха от пресцентъра.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Трагедията в "Ечемишка" заради корозия на метална конструкция"Не! Трагедията е заради безхаберието на всички управляващи! Повтарям - ВСИЧКИ! Без значение от коя партия са! ВСИЧКИ!
80
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Корозията се учи в 5 клас и ако ГЕРБ правиха подводници а не магистрали ...Ми пак корозията щеше да е виновна времето и вълните .А водата е мокра да знаете герберасти и зимата замръзва .Физика не сте ли учили а магистрали правите с купени дипломи .Защо в Германия се знае кой точно е сложил всяка една лампа а тука не ?
79
10
 
8
 
! Отговори
Shopp преди 7 години
В *** се взриви най-голямата ВЕЦ в света, точно заради ръждясали болтове, изби 70 човека персонал, но хората пак си избраха президента ***...
78
3
 
2
 
! Отговори
Led преди 7 години
Moje korosiata da e ot nov mineralen izvor...
77
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех, как искам да се върне Социализма! Няма да има гладуващи, няма да има бездомни, няма да има безработни, няма да ми падат лампи и парчета бетон на главата, няма да пропадам в дупки по магистралите, асфалтът на бай Тошо е 50 пъти по-здрав от "демократичния"!
76
3
 
33
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Наследството на герб тепърва ще го оценяваме по лоши ремонти може би само намибия. Такива са и пътищата им, една зима -10 и сега е погром няма толкова разбити пътища. В русия и норвегия може би е вечно лято и там асфалта не се разрушава
75
1
 
4
 
! Отговори
bulgaristan ood преди 7 години
Кой е виновен кой кой кой е виновен кой питам кой а. Койчо беше доволни ли сте!
74
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По времето на така нареченият ТОТАЛИТАРИЗЪМ имаше бригади които отговаряха за всички тунелни съоръжения в Мутроландия! Та тези бригади си имаха бригадири които носеха отговорност за съоръженията! Тогава всички тези съоръжения се подържаха по план график. Никога не се оставяха без наблюдение и при най малката повреда бригадата я отстраняваше а не се чакаше като сега да умре човек за да кажат че корозията е виновна! Защото бригадира щеше влезе в затвора за доста дълго ако умреше човек! А сега?
73
2
 
24
 
! Отговори
Китов преди 7 години
100 лева винетка, мерси.
72
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Магистралите-гордостта на банкянският тулум с фекалии!
71
6
 
31
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Резултатът от великото "управление" на Борисов.
70
3
 
28
 
! Отговори
Пламен преди 7 години
Жалко, че онзи *** Павлова я няма вече да я видя какво щеше да измисли...
69
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
71, кой да тропне, не сме и аз и ти тия, които трябва да го направим? Зоповядайте всички тая вечер след 18.00 пред президентството, за да си изискаме правото на живот! Нека све всички заедно, без значение от партийни пристрастия, без знамечение какви сме!
68
2
 
6
 
! Отговори
Фисколтурник Ботев преди 7 години
До Кина Азпомня кога е строена магистралата и тунелите 83-84 г водехме учениците на бригада там . Озеленяването и отводнителните траби над тунелите те ги изградиха . За ремонти от тогава спомен нямам ТОВА СА ВИДИМИТЕ РЕЗУЛТАТИ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА СИНИ И ЧЕРВЕНИ И ДЕГАЗИРАНИ ПАТРИОТ-***
67
1
 
11
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
Изненадаха ме! Как така не е поради "несъобразена скорост"? Сега може да се окаже, че има други виновни, а шофьорът е невинен.....
66
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Корнелия ги е развинтила, като си е ходила до родното село. Предизборна надпревара:)
65
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ледени шушулки ни пробиват черепите, лампи ни убиват на място. Лекари ни тровят, даскали ни се пулят дибидюс,кучета ни разкъсват месата, къде е краят на тази българска трагедия? Няма ли някой да тропне по масата и да каже :"СТИГА"!
64
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До G, как да обясниш на ***, че има различни ремонти - планови, превантивни, аварийни и че освен тях имаш и постоянен контрол на съоръженията, ама то за това трябва да си видял малко повече.
63
2
 
18
 
! Отговори
Наивен преди 7 години
Ами сега? Дали Бойко ще смее да ходи в Северна България на предизборна агитация с автомобил ? Май хеликоптер или самолет вече не му се полагат, но кой знае. А колкото за произшествието, виновна е несъобразената скорост. Ако бяха карали по бързо или по бавно, нямаше да се случи нищо с тях. Давам безплатен жокер на адвокатите.
62
11
 
4
 
! Отговори
Бойка Борисов преди 7 години
Няма виновни!Това е наследството на Орешарски.Аз пак ще дам пари от моите да Ви го оправя индиаанци