Горските във Варна със 7 акта за незаконна сеч през уикенда

Нарушенията са констатирани при рутинни проверки
6
Горските във Варна със 7 акта за незаконна сеч през уикенда
Снимка: Булфото, архив

Общо 7 акта са съставили горските инспектори от Регионална дирекция по горите - Варна за установени административни нарушения по Закона за горите през почивните дни.

Нарушенията са констатирани при рутинни проверки в териториалния обхват на дирекцията, съобщават от Изпълнителната агенция по горите.

Пет от актовете са за непредставяне на годишна справка на складове за дървесина в градовете Варна, Суворово и Балчик. Останалите два акта са за транспортиране на незаконно добити дърва за огрев от цер, немаркирани с контролна горска марка и без превозен билет.

Според статистиката през януари горските инспектори са проверили 38 моторни превозни средства, 57 склада и цехове за продажба и преработка на дървесина, 5 обекта за добив на дървесина, 182 двора на частни лица за съхранение на дървесина и 116 ловци. Съставени са общо 17 акта за установяване на административни нарушения по Закона за горите.

Задържани са около четири кубически метра дърва за огрев, заедно с два коня, три каруци и един моторен трион.

През месеца е извършена и една съвместна проверка със служители на Икономическа полиция при ОД на МВР Варна в района на дейност на Държавно ловно стопанство - Шерба.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
8
 
! Отговори
БХк преди 1 година
За ромите това не важи,защото се им нарушава законните права.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От заглавието разбирам, че горските са хванати в нарушение и са им съставили 7 акта.
Език мой, враг мой!