Металните конструкции на "Ечемишка" били на 30 години, тунелът – затворен

Правили профилактика през септември, нямало индикации за проблем
6 фев 2017 08:40,
177
Металните конструкции на "Ечемишка" били на 30 години, тунелът – затворен
Снимка: BTV

Никой не е целял да се стигне до тежкия инцидент в тунел "Ечемишка" на автомагистрала "Хемус". Това коментира директорът на дирекция "Поддържане" в Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Георги Златев пред БНТ.

По думите му металните конструкции са на над 30 години, със значителна корозия. Именно затова разчитат на експерти, които да проверят случая. Формирана е комисия.

Още по темата

Инж. Златев заяви, че през септември е правена профилактика, но тогава е нямало индикации за проблеми.

Тунелът "Ечемишка" ще бъде отворен, когато бъде осигурено безопасно преминаване на хората. Иначе старият път се поддържал в "проходимо състояние".

Засега "Хемус" остава затворена за неопределено време от пътен възел "Правец" до пътен възел "Витинска река" двупосочно за всички видове автомобили.

До извънредната организация на движение се стигна след вчерашния инцидент в тунел "Ечемишка" и следствените действия, които все още се извършват там.

Пътуването се осъщестява по алтернaтивни маршрути. Затварянето на движението причини километрични задръствания.

Паднала осветителна греда в неремонтираната тръба на тунела е причина за инцидента, при който жена загина на място, след като част от тавана се срути върху лек автомобил, съобщиха от Пътната агенция. Пострада и шофьорът на колата.

Първоначалните оценки сочат, че причина за тежкия инцидент е корозия на носещата метална конструкция на осветителната система. В момента се ремонтира тръбата за Варна на тунел "Ечемишка".

До броени седмици трябваше да започне ремонтът и на тръбата за София. Съоръжението е в експлоатация от 1984 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Формирана е комисия"Като чуя този израз, се замислям дали "комисия" и "комисионна" случайно имат един корен.Май имат пряка връзка.
113
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крадливите и нагли *** точат лиги пак да управляват, тоест пак да крадат на воля, ама ще управляват фърчилото на Корнелито или Госпожа 37% както са я наричали преди, а сега новото й име е, нейното име е: Госпожа Лъжа!
112
11
 
3
 
! Отговори
Тия греди са преди 7 години
Скапано комунистическо изпълнение - след 30 години рухват, точно както рухна и комунизъмЪ!
111
1
 
22
 
! Отговори
100 лева! преди 7 години
100 лева дадохме за винетки, нали?
110
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
герб, да с малка буква-страхотни са а......Не се накрадоха тия НЕЩАСТНИЦИ.
109
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Станишеф и скапаната му партия са виновни, ***.мицата им пидиразка крадлива долна ***! Ограбиха народа както и турчин не го е грабил!
108
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Случилото се с тази жена трябва да тежи на съвестта на ГЕРБ, макар че ГЕРБ нямат съвест.
107
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неподдържана метална конструкция - ами така е когато 27 години ни управляват само демократи, които знаят само да крадат, но не и да свършат нещо полезно.
106
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ уби тази жена.
105
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Питали радио Ереван дали ако бяха санирали лампите щяха да паднат.Радиото отговорило: Да щяха да паднат, но поне щяха да са санирани!
104
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименДо свинчо 113Предишните 30 години кой крадеше? Крадливите комунисти като паднат от власт отиват в Герб сега се връщат в бсп после в дпс и са винаги на ДС власт.
103
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Соц. строителство....това е положението.
102
0
 
23
 
! Отговори
Млад шофьор преди 7 години
Така като гледам по българските пътища трябва да се движат само БТР - и. Тамън няма да имаме проблеми нито с дупките, нито с падащи предмети на пътя и върху превозните средства. По този начин пътищата няма да се нуждаят и от поддръжка ! Шегата на страна можеше да е всеки от нас. За пореден път се потвърждава максимата, че в БГ трябва да се случи фатален инцидент, за да се свърши някаква работа. Жалко, че трябваше да се отнеме човешки живот за това ! Всички управляващи са еднакво виновни !
101
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свинета -набучена на кол!От крадене със "санирането" не си е свършила спешните задачи!
100
1
 
33
 
! Отговори
мнение преди 7 години
Тези от Агенцията са били големи сладури. Никой не бил целял да паднат лампите и убият човек.... то остава и да е целял!!??? Поредното потвърждение за вица, че това което е построено от бай Тошо, сегашните не могат и да го бойдисат дори.... но иначе сме свободни. Свободни да напуснем страната си, това ли е целта???
99
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не е целял да се стигне до тежкия инцидент......С всяко свое действие ГЕРБ целяха стигането точно на такива инциденти . Да ги изброявам ли ......
98
2
 
36
 
! Отговори
Винетка преди 7 години
Каква е разликата между винетка от 97 лева и винетка от да кажем 1497 лева. Разликата е, че от всеки 97 лева мафията краде 96 лева и 1 лев отива за имитация на ремонт, а при 1497 лева винетка, мафията ще краде по 1496 лева и пак 1 лев ще отива за имитация на ремонт.
97
0
 
50
 
! Отговори
Камен преди 7 години
През септември нямало индикации за проблеми и изведнъж за 5 месеца корозираха конструкциите и убиха човек. Айде стига глупости. Тоя дето е претупал инспекцията през септември да си понесе отговорността. Не може ей така да умират хора заради безхаберието и претупаната работа на държавните чиновници.
96
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Виждам, че ако искаме нещо наистина са се свърши и да работи трябва сами да се оправяме, както събираме пари с смс за лечение така трябва за започнем и за всичко останало. Питам се тогава за какво са ни всичката администрация и държавни органи ?
95
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
3 млн винетки х 100 лева плюс входящ трафик - транзитните превози/наложете на всяка граница пункт за продажба и проверка на винетка на всяко влизащо превозно средство/ общо около 600 000 000 лева.И това не е достатъчно за поддръжка и рехабилитация на 47 000 км.Абе малко не съм добър в сметките но нещо не се връзва.