Авария остави Варна без тролеи

Утре пускат линиите с временни кабели
7 фев 2017 19:27,
3
Авария остави Варна без тролеи
Снимка: Черно море

Изкопни работи до дом "Младост" унищожиха и двата 10-киловолтови кабела, основен и резервен, които захранват контактната мрежа на тролейбусния транспорт. Това спря за ден днес линиите с номера 82, 83, 86 и 88 във Варна, предаде Информационна агенция "Черно море".

С временни кабели ще се търси спасителен вариант тролеите все пак да тръгнат утре, споделя изпълнителния директор на "Градски транспорт" Злати Златев.

"Затова до отстраняване на аварията абонаментните карти за тролейбусните линии ще се признават за редовен превозен документ по всички линии. Нямаме друг начин да възстановим захранването освен ремонт на високоволтовите линии. За сряда се надявам да осигурим движението на тролеите до пълно възстановяване на контактната мрежа", каза още Златев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Te vuv Varna letyat,kude gi tursite po troleite
2
0
 
6
 
! Отговори
Надзирател преди 7 години
Кадастърът( карта на всички подземни комуникации - кабели, водопроводи, канализация и т.н.) на Варна актуален ли е или тези, които са дали линия за изкопните работи изобщо не са се съобразили с него. И пак сигурно няма да има виновни, а още по малко санкционирани.
1
7
 
1
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
Кой пътува с тролеи?