Бедни сме! Без лукс – 2250 лв. нужни на семейство с 2 деца

КНСБ: Малко над 5 милиона души живеят под този праг
7 фев 2017 09:00,
177
Бедни сме! Без лукс – 2250 лв. нужни на семейство с 2 деца
Снимка: Dnes.bg

2250 лева на месец на нужни на 4-членно семейство, за да води нормален живот. Това прави по 562 лв. на човек, показва проучване на КНСБ за издръжката на живот за декември 2016 г.

Малко над 5 милиона души живеят под този праг. Близо милион и половина пенсионери получават пенсия под прага на бедността.

С 200 лева на месец живеят пък 40% от пенсионерите в страната.

Около 70% от работещите българи получават под средната заплата за страната. 10% са високоплатените нашенци, отчита статистиката.

България устойчиво е в дефлация, отчете президентът на КНСБ Пламен Димитров. Това по думите му оказва негативно влияние върху потреблението и икономическия растеж. И в последното тримесечие на 2016-а има спад в потреблението.

Макар и с 50 000 да са намалели безработните, 62,2% са трайно без препитание у нас. Всеки четвърти безработен е младеж между 15 и 29 години, сочи анализът на синдиката.

Около 1/3 от работещите българи се намират в София. В столицата заплатите са с 35% по-високи от средната работна заплата за страната.

Пламен Димитров настоя за нова политика по доходите, която да доведе до поне 15% ръст на парите на годишна база.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Решението е много просто. Според мен трябва да се въведе закон депутатите да са на минималната заплата. Така минималната заплата ще скочи на 4-5 хиляди евро и всички ще живеят богато - елементарно е, ама нямя кой да се сети!
74
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Средната заплата в Русия е 86 евро - по-ниска от Албания. Правете му сметката как мизерстват руснаците.
73
4
 
7
 
! Отговори
Би преди 7 години
Според мен идеята на коментара за цигарите е, че като не печелиш достатъчно трябва да се откажеш от този разход за сметка на нещо по- важно. Така например преди няколко години платихме парното и куп други сметки на наемателката ни след като я изгонихме - наистина беше с мизерна заплата и задлъжняла на всичките си приятели, но за по две кутии цигари на ден намираше, не ги отказа дори, когато беше бременна!
72
3
 
6
 
! Отговори
Статистик преди 7 години
"Всеки четвърти безработен е младеж между 15 и 29 години, сочи анализът на синдиката."Цитат от днес. bg: "Всеки пети млад мързелив - не учи, не работи"
71
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До extremist От 77: Сам доказваш думите ми, че си необразован и неквалифициран, затова си общ работник с мизерна заплата. Аз печеля почти три пъти повече от теб, но се зоря за още и имам да раста. А сега отивам на работа. Ти какво ще правиш от тук нататък? Трета цигарка и второ кафенце с аверче, нали? Не те съжалявам! Смешен си, а другите са ти виновни. И нека да позная - шефът ти е много *** нали, а ти си по-умен от него....
70
0
 
21
 
! Отговори
Single malt преди 7 години
До АнонименХората и по 16 часа са бачкали, но до 18-и век в Европа, и сега в Третия свят. А в белите страни се оказва, че работния ден спокойно може да бъде 6-7 часа и пак да се свърши същото количество работа. Обаче вие робовладелците, понеже не само, че не можете да създавате добра организация на труда, но и пречите на служителите си, които се опитват да си организират по- оптимално задачите. Такива като теб, ви трябва цял ден, за да свършите работа, която се върши за 2 часа.
69
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До extremistМи аз взимам чисто 1500.
68
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 79Сто процента знаят. Там е прекрасно и никой не лъже, никой не гледа да те прецака, никак няма да работиш под минималната като евтин бачкатор, *** и разходите няма да са ти петорни. Никак. Ще хвърлят пари по теб, за да миеш коли по цял ден или да правиш бургери.
67
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 75: "Пушачите не са ти виновни, че нямаш пари за отопление."Пушачите са виновни, защото те пушат, а от мене искат да им плащам отоплението !
66
1
 
18
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
до 77В щатите бачкат много, но ЗНАЯТ за какво бачкат.Тук работят заБОГ ДА ПРОСТИ !
65
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
500 лева на месец на мен лично не ми стигат за нищо, за някое дете -ок, но за голям човек е абсурдно.
64
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато драскате някакви си мъдрости по цял ден из форумите, свестни пари няма да изкарате. И тогава някой друг ви е виновен, нали? Държавата, Путин и Джорж Сорос. А какво образование имате? Предприемачи ли сте? Активни ли сте на трудовия пазар? Повишавате ли квалификацията си? Въз основа на какво очаквате да ви дадат 3000 лв. заплата например? Щото сте великолепни шофьори и перфектни зарзаватчии? И запомнете: хората в Америка и прочие бачкат по 10-11 часа на ден и тогава реват за пари!!!
63
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 68: "Работиме много,работим от сутрин до здрач." !!!..."работите" в нета нон стоп !
62
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МЪРЗЕЛИВИ СМЕ,ЗАВИСЛИВИ СМЕ И МНОООГО ПРОСТИ
61
2
 
10
 
! Отговори
Single malt преди 7 години
До АнонименПушачите не са ти виновни, че нямаш пари за отопление.
60
1
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Неравенството не е само между София и провинцията, а в целия свят. Повече от половината богатство в света принадлежи на 8 човека, а останалата по-малка част, на всички останали милиарди хора! Страшна несправедливост!
59
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Без лукс 2250 лв. нужни на семейство с 2 деца"Един пушач харчи годишно отоплението на четиричленно семейство - от 800 до 1600 лева...и повече !
58
0
 
15
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 7 години
Няма страшно !! В общината ни се строят нови големи хотели и Лятото идвайте да работите на мутрите.Осигуряват храна и безплатна квартира на някои места !
57
0
 
1
 
! Отговори
Дъждобран преди 7 години
До extremistТака. И?
56
2
 
26
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
В България нямаше равен старт. Някои хора бяха назначени за бизнесмени, а други станаха такива с бруталност и безпардонност.Нормалните хора, които тръгнаха да се занимават с бизнес в началото на 90-те бяха смачкани от нелоялната конкуренция на "назначените" и техните покровители от ДС.За съжаление един от големите грехове на Държавна сигурност беше, че избираха хора не заради техните качества, а заради липсата на такива.Пазарна икономика с "назначени" бизнесмени и ... резултатите са видими.