Бедни сме! Без лукс – 2250 лв. нужни на семейство с 2 деца

КНСБ: Малко над 5 милиона души живеят под този праг
7 фев 2017 09:00,
177
Бедни сме! Без лукс – 2250 лв. нужни на семейство с 2 деца
Снимка: Dnes.bg

2250 лева на месец на нужни на 4-членно семейство, за да води нормален живот. Това прави по 562 лв. на човек, показва проучване на КНСБ за издръжката на живот за декември 2016 г.

Малко над 5 милиона души живеят под този праг. Близо милион и половина пенсионери получават пенсия под прага на бедността.

С 200 лева на месец живеят пък 40% от пенсионерите в страната.

Около 70% от работещите българи получават под средната заплата за страната. 10% са високоплатените нашенци, отчита статистиката.

България устойчиво е в дефлация, отчете президентът на КНСБ Пламен Димитров. Това по думите му оказва негативно влияние върху потреблението и икономическия растеж. И в последното тримесечие на 2016-а има спад в потреблението.

Макар и с 50 000 да са намалели безработните, 62,2% са трайно без препитание у нас. Всеки четвърти безработен е младеж между 15 и 29 години, сочи анализът на синдиката.

Около 1/3 от работещите българи се намират в София. В столицата заплатите са с 35% по-високи от средната работна заплата за страната.

Пламен Димитров настоя за нова политика по доходите, която да доведе до поне 15% ръст на парите на годишна база.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само българина купува телефон от 2000 лева и кара кола от 1000 лева. *** няма, гайда иска. Гледайки в чуждата паница не вижда кой изпразва неговата.Вместо да мисли как даму е добре , той мисли как на съседа да е зле. Матрияла лош.
14
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как не се намери някой журналист да попита Павлова и Борисов как е бил одобрен тунел Ечемишка за годен за експлоатация?Или да попита сестра Галева, кой е сложил разните му там измислени такси, че да ги махат сега?
13
4
 
14
 
! Отговори
Баро Вкаров преди 7 години
Най-доброто наказание за простотията и мързела,е бедноста!!!
12
0
 
8
 
! Отговори
Кумчо Вълчо преди 7 години
Българина поради ниските заплати се научи на схеми и тарикатски истории... така, че не се бойте
11
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Араби няма много, а и всичките гледат към Германия. Мюсюлманите, особено родопските, са доста по-работиливи от нас.Но шведите определено са проблем и ще стават все по-голям. Политиците ни си ги отглеждат за електорат и все повече държат на тях.
10
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бедни сме защото позволихме на мутро-мафиоти, които празнуват с олигарси да ни управляват. Напълниха земята ни с роми, и араби, мюсюлмани. Заради тази ***, българската земя ще бъде бомбордирана. Покрай ромите и арабите ще си отидат и българите
9
30
 
11
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Ами като гласувахте за Радев така ще бъде. Какво разбира шофьор на самолет от икономика?
8
2
 
12
 
! Отговори
Питам преди 7 години
Пламен Димитров настоя за нова политика по доходите ....., добре но каква да бъде тази нова политика? Ако някой знае и я приложи ще получи Нобел за икономика.Подозирам че има един човек който знае , ама си трае.Този корифей на икономическата мисъл се казва ЖАН Виденов , нали така?
7
0
 
41
 
! Отговори
до АНОНИМЕН преди 7 години
ЧОВЕЧЕ , И В СОФИЯ ПОНЕ 70% НЕ ВЗИМАТ ТОЛКОВА СРЕДНА ЗАПЛАТА. БЪЛГАРСКИТЕ МЕНИДЖЪРИ НА ЧУЖДИТЕ ФИРМИ И УПРАВЛЕНСКИЯ ПЕРСОНАЛ .ДРУГО ВСИЧКО Е ОКОЛО 700-800 ЛВ НЕОФИЦИАЛНО И 460 ВЕЧЕ ОФИЦИАЛНО. В МОЯТА ТРУДОВА КНИЖКА ПИШЕ , ЧЕ ПРЕЗ 2007/2008/2009 ВЗИМАМ КОЛКОТО И СЕГА , А ЖИВОТА КОЛКО ПЪТИ ПОСКЪПНА ОТ ТОГАВА ????? И СМЕТКИТЕ
6
0
 
38
 
! Отговори
Елемаг преди 7 години
Анонимен 4:В Селото отдавна масово взимат под 1000.И там не е цъфтеж,както писах от 5 години.Ходя,често общувам с хората.При заплата в "Speedy"от 800 лв,квартира ли,транспортни ли,ядене ли,ток ли,кое първо?При условие,че имаш жилище в провинцията,дали не е по-оферта в родния си край за 500 лв?В Селото вече никой не дава нищо!!не им дойде на акъла,че ако прованса стане зле,просто за тях също няма да има!!Основния потребител на измислените столични фирми е прованса.Е,той като е западнал?
5
25
 
9
 
! Отговори
Da ama преди 7 години
vseki bulgarin ima pone po edin avtomobil, klimatik, skup telefon za cyaloto semejstvo, pochivka na morei plazma. A da i po edin komputar za vseki. E ne sme bedni!
4
4
 
17
 
! Отговори
ИСКАМЕ ДЕТСКИ ЗА ВСЯ преди 7 години
А пък искат 400 лв брутен доход максимум за да се вземат детски. Ето ти доказателство че са само за мързеливи, неработещи същества
3
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леле, колко неистово ме дразнят като заподмятат такива цифри. Какви са тези две хиляди и кусур лева, къде ги взимат семействата, освен в София и още 5-6 града в страната. Ако свалят числото на 1200лв. статистиката остава абсолютно същата
2
0
 
53
 
! Отговори
Елемаг преди 7 години
Дори и у Селото най-голямо, заплата от 1500 лв. е мит от поне 5 години.Какво ли остава за провинцията ,в които майка и баща взимат средно по около 500 лв.,а имат две деца?
1
4
 
45
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Да бе бедни я питайте тиквата да ви каже как благодарение на него сме се юрнали по почивки и екскурзии !