Бой и стрелба от събирачи на дългове за едните 30 лева

Фирма за бързи кредити така прибирала парите си
40
Бой и стрелба от събирачи на дългове за едните 30 лева
Снимка: Кадър bTV

Служители на колекторска фирма се саморазправиха с пистолети и юмруци в поморийското село Бата.
Причината е забавяне на вноска по кредита за сумата от 30 лева, която трябвало да внесе Асен Петков от ромската махала в селото.

Той теглил кредит от 450 лв. Парите му трябвали заради болното му дете: "Трябваха ми, хлапето ми беше болно и ги взех, трябваше да плащам там 30 лева и нямах, казах им в понеделник и те ми казаха да търся парите", каза той пред bTV.

В разправията със събирачите на дългове попаднали и роднини на Асен. Един от тях е Валентин Иванов,който се оплака, че са го били с юмруци, ритали са го докато е паднал на земята, избили са му зъб, имало е и стрелба.
Той твърди, че са стреляли директно по хората.

При полицията версията на биячите е друга.

"Единият от тях с цел да се защити е използвал газов пистолет, стреляйки във въздуха", обясни показанията им говорителят на местната полиция Цветелина Рандева.

Потърпевшите обаче са категорични, че нападателите са стреляли безразборно и дори са изпразнили два пълнителя.

Фирмата за кредити е със седалище в Ямбол, а колекторската в Търговище. Прокуратурата разследва връзката между двете.

От компанията отричат да са пращали хора да се саморазправят и използват колекторска фирма за събиране на вноските. В седалището в Ямбол обещаха, че ще направят вътрешно разследване.

Едно от лицата, изпратени от фирмата в селото, е осъждано за участие в организирана престъпна група. На тримата ще им бъде повдигнато обвинение за хулиганство и лека телесна повреда, съобщиха от Окръжна прокуратура Бургас.

"Големите проблеми възникват основно с представители на малцинствените общности, които вземат пари, но в последствие не могат да обезпечат връщането им в отделни вноски, по простата причина, че нямат постоянен трудов доход", обясни Цветелина Рандева, говорител на Областната дирекция на МВР в Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бързи кредити са група мутри даващи пари с висока лихва!Ами мутри дето да не бият няма !Въпроса ми е защо има ЛИХВАРИ в БЪЛГАРИЯ и то съвсем ЗАКОННО !Бият наред и лихвите са непосилни това се знае ама ГЕРБ от това живее .
29
0
 
4
 
! Отговори
4epa преди 7 години
UZAKONENITE BSP MUTRI- SAZDADENI OT GOZEV PO RUSKI MODEL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A наистина ли бе? Това и баба ми знае!!! То навсякъде така правят според вас това новина ли е?
27
3
 
25
 
! Отговори
Бой преди 7 години
Бой до спукване, стига са се правили на разсеяни. Нямал 30 лв и взема 450 и като знаем колко ги е грижа за децата си на които даже имената не знаят. Тази статия нещо ми намирисва на фълшиви новини
26
0
 
10
 
! Отговори
Armagedon преди 7 години
Къде са тия от Българският Хелзински Комитет?
25
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фирмите за "бързи кредити" са и колекторски. Парите се дават с ясното съзнание,че обективно не могат да се върнат.Въпросът е кой и защо дава пари на фирмите и как се връщат!Длъжниците стават роби- наемни контрабандисти,терористи,***,или ги разчленяват на органи и продават? 2млн българи хъшове,3 млн работят,2млн деца, безработни и пенсионери-къде са другите два милиона? Правилно!Демокрация е! Както казва Иван Гарелов - живеем в модерен 21-и век и се радваме на евроатлантически ценности!
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те таксиджиите за 5 лева човек ще убият , вие се чудите ,че за 30 мутрите тръгнали. Те докато стигнат до това село са минали през още 10 махали.
23
0
 
46
 
! Отговори
философ преди 7 години
А защо не пратят такива събирачи на дългове при хората, които дължат милиони левове на държавната хазна?
22
0
 
34
 
! Отговори
UK преди 7 години
"Големите проблеми възникват"....защото мутрите и биячите в България нямат страх от МВР. Това е тъжната истина и тази директорка да не си измива ръцете с проблемите на малцинствата, а да си върши работата и да пази хората от мутри и биячи. Законът си е закон и трябва да се спазва...най-вече от МВР.
21
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моля да не използвате думата колектори за обикновените мутренски събирачи на дългове.Списъка с колекторските фирми е на страницата на АКАБГ. Повечето от тях са част от големи и известни международни фирми, структури и организации и нямат нищо общо с тези от репортажа. Всички други са обикновени необразовани мутри и биячи.
20
1
 
30
 
! Отговори
UK преди 7 години
Човек да се чуди в кой век живеете в таз България.
19
0
 
24
 
! Отговори
Додо преди 7 години
Г-жа Рандева да не ни обяснява като на *** кое защо се случвало, а колегите й да се съсредоточат да спрат безчинствата на събирачите на дългове. Специално в случаи като този, на кредитиращите фирми като ямболската трябва да се забрани да ползват "събирачи", СЛЕД КАТО ПРЕДВАРИТЕЛНО ИМ Е ЯСНО, ЧЕ ОТПУСКАТ СУПЕР РИСКОВ КРЕДИТ НА ЧОВЕК, БЕЗ ОБЕЗПЕЧЕНИЕ И БЕЗ КАКЪВТО И ДА Е ДОХОД. Като дават такива кредити, да си теглят теглото!
18
2
 
25
 
! Отговори
Асан преди 7 години
Ром взема,не връща !
17
0
 
46
 
! Отговори
Диспансеризиран преди 7 години
В рекламите млада плеймейтка ви обещава бърз кредит ,а после пращат мутри .Що не пратят леката мома да си събира кредито :)
16
1
 
18
 
! Отговори
да ама не преди 7 години
До ТурчинаКак ще са мафиот ски нали вашия човек от ДПС Данчо ментата, написа закон и уж оправи всичко а!?
15
6
 
8
 
! Отговори
Ставри преди 7 години
Добре, че ги има тези бригади иначе тия няма кой да ги възпитава.
14
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това ни е "икономиката". Стотици фирми за бързи кредити. Молове. Аптеки. Банки. Таксита. Бензиностанции. Производство почти няма.
13
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"които вземат пари, но в последствие не могат да обезпечат връщането" "по простата причина, че нямат постоянен трудов доход" - ами тогава не им давате пари и не се налага да си ги събирате
12
4
 
19
 
! Отговори
do 11 преди 7 години
Стара мафиотска практика, прави се показно за 30 лв, да знаят другите да си плащат. В БГ нищо не ме учудва вече. В ромите ми е надеждата, да се съберат цялото село и да ги набият :)
11
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тези кредити затова са с висока лихва, защото са рискови, част от тях няма как да се съберат по законов ред, но се избиват от високите лихви на събраните. Иначе тук си е дивия запад, вчера един пребива някого по подозрение, че му взима стотинките от кафе машина, днес за трийсет лева, за кокошка няма прошка нали? А КТБ, а АЕЦ Белене, а ? Много жалка държавица сме, а и не ми се признава, но май и жалък народ станахме.