Пореден инцидент: Срути се пешеходната част на мост

Съоръжението свързва двете части на село Басарбово
7 фев 2017 16:00,
27
Пореден инцидент: Срути се пешеходната част на мост
Снимка: Bulgaria ON AIR

Пътната полиция разработва карта на най-смъртоносните пътища в страната, взели най-много жертви. През миналата година най-опасните участъци са девет - първо място в черния списък заема пътя Русе- Бяла , следван от магистрала Хемус.

Третият критичен участък - със седем загинали и над 25 ранени е пътят от Симитли до Кресна, както и участък от пътя от Велико Търново до Тетевен.

Междувременно още един инцидент в района постави в риск безопасността на хората там. Рухна пешеходната част на мост в Русенското село Бесарабово .

Само защото инцидентът е станал през нощта , пострадали няма.  За местните жители, които имат къщи в горната част на Бесарабово, проблемът е сериозен. Това е единственият им път, по който да стигнат до магазините.

"Опасен е, щом като е паднало това, може и човек да падне, нищо не е чудно…ей сега се чудя как да мина", обясни Пенка Ковачева пред Bulgaria ON AIR.

"Наклонен, наклонен, почти да падне... страшно е, хората отбягват от тая страна да минават", допълни Пенка Ангелова.

Кметството от години пише безрезултатно до Пътната агенция за състоянието на моста. Той минава над река Русенски Лом и при покачване на нивото има опасност за основите.

"Минали са множество комисии, които установяваха състоянието на моста, обещаха да се вземат определени мерки, които да предотвратят това нещо, в края на краищата за щастие в нещастието, че това стана нощно време и няма пострадали пешеходци и хора, които са минавали по съоръжението. Мога да кажа, че състоянието на другия парапет също е много тревожно", обясни кметът Николай Колев.

Според специалисти изграждането на пешеходните съоръжения на моста са направени неправилно.

"Не знам кой ги е правил, тия допълнителните. Нито се прави по този начин, да го донесат тук сега да го обесят там на моста….те се проектират без тротоарна конзола, те нямат тротоарни конзоли, те вкарали едни п-образни сега под моста, п-образното изгни и падна….тя и другата ще падне, то така е направено, то такива нарушения са направили на моста, то отдолу фланша на гредата, чупили са фланшовете", смята Игнат Колев, експерт в областта.

Мостът ще остане затворен поне още седмица, докато се подмени падналата пешеходна част и се постави нова мантинела. Кога ще се укрепи самото съоръжение, засега не е ясно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
4
 
! Отговори
Б.Б. преди 7 години
Толкова много построих, че взе да се разпада...хахах...е.ати и държавата щом аз я управлявам цяло десетилетие вече,....а за капак на малоум.ия народ, като една огромна канара, изневиделица ще му се стоварят на празната тиква и едни 30 тина милярда външен дълг....хахаха...колко ми е забавно
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1Да, за Басарбово. Но това са само журналисти.А, имаше една Тетка Ц. (Председател на НС), която казваше, че Русия била столица, като Брюксел ... Та, не се чудете, не им придиряйте на тези тук
17
2
 
13
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
След като правителството на Герб подаде оставка пълна разруха по пътищата. Краденето е било голямо щом мостове,тунели и пътища нямат никаква поддръжка. Караш по нашите пътища и опасност те дебне от всякъде. В новините дадоха парапет на мост,готов да падне върху ж.п. линия. Това остави Герб след себе си.
16
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цялата държава е на доизживяване. Нищо не се прави, нищо!!! Само лапачка, далавери и някой друг МОЛ...
15
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бай Тошо е виновен, че преди 1989-та се построиха толкова много неща, без да съобразят, че демократите след 1989-та година са некадърни да ги поддържат, а и са заети да крадат, а не да градят.
14
33
 
9
 
! Отговори
един друг преди 7 години
Мдааа, дойде Радев и БСП на власт и държавата се разпадна (буквално).
13
2
 
25
 
! Отговори
БАСАРБОВО! преди 7 години
Журналята си пишат свободни съчинения... А журналистите проверяват поне името на споменатото място. Няма село Бесарабово в България бе неграмотници. Селото се казва Басарбово!
12
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И този мост ли е без поддръжка и ремонт от 30 години?
11
2
 
22
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Закривай.Щом започна да се разпада...
10
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се сложат камери на тунели и мостове някой ги събаря преди избори да знаете.
9
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие сте за съд чврвени првстъпници! За тези 26 години вие ств били на власт пине 15 от тях и отговорността е изцяло ваша!Къде беше " експертът" Орешарски да ремонтира този мост?
8
7
 
22
 
! Отговори
Б.Б. преди 7 години
Една седмица ме няма и всичко почва да се разпада
7
9
 
9
 
! Отговори
Атлас преди 7 години
еее, нема го бате Бойко да подпира и всичко се разбега - тавани, лампи, пътеки..., само едни шумки ще останат за кака Корни накрая.Герджик Радев незабавно да разпореди отговорна проверка с пет-шест консултанта и три-четири говорителки
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, че няма пострадали хора.
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези пътища ги построих аз ама ме изгонихте и викахте че ще ядете хляб в повече ?
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евакуирай.
3
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Камунетата още не са дошли на власт и започнаха да се събарят мостовете. Представям си какво бедствие ще настъпи като стане другарката Нинова премиер.
2
3
 
31
 
! Отговори
97 лв. минетка преди 7 години
Защо не споменете, че е забранено преминаването на тежкотоварни автомобили през този участък, но въпреки това те минават постоянно без каквато и да е санкция.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ане би да става дума за Басарбово :))) Възможно ли е да помолите експерта да си повтори мислите, че нещо не му се разбира.