Пригответе чадърите, утре продължава с валежите

Утре ще бъде предимно облачно, в почти цялата страна ще вали
8 фев 2017 19:29,
1
Пригответе чадърите, утре продължава с валежите
Снимка: архив Reuters

През следващото денонощие ще се задържи предимно облачно. Ще има превалявания: в Северна България от сняг, в Южна - предимно от дъжд и мокър сняг. На отделни места в североизточните райони ще има условия и за леден дъжд.

В Югозападна България ще е почти без валежи, уверяват синоптиците от НИМХ към БАН. Ще духа слаб, в източните райони - умерен североизточен вятър и с него ще продължи да нахлува студен въздух. Минималните температури ще са между минус 3 и минус 2 градуса, максималните ще са от минус 2- до 3 градуса на места в Северна България, до 7-8 градуса - в крайните югозападните райони.

Над планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. Ще превалява сняг. Почти без валежи и с временни разкъсвания на облачността ще е над масивите от Югозападна България. Ще духа до умерен източен, по-най-високите върхове - юг-югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1 градус, на 2000 метра - около минус 3 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, на места със слаби превалявания от дъжд и мокър сняг. В северните райони ще има условия за образуване на поледици. Ще духа умерен и временно силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са от 2 до 5 градуса. Температурата на морската вода е около 4 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари