Кръчми и хотели крали ток в Бургаско

Сметките на абонатите на ЕВН със скок от 22% през януари
12
Кръчми и хотели крали ток в Бургаско
Снимка: flickr

Сметките за електроенергия на домакинствата, абонати на ЕВН, са с 22% по-високи през януари в сравнение със същия период на миналата година. Ръстът спрямо декември 2016 г. е с 38 на сто. Това каза на пресконференция в Бургас Костадин Величков от Съвета на директорите в компанията.

При забавяне на плащането на януарските сметки няма да се начисляват лихви. Най-голямо натоварване на мрежата е било през дните 7, 8 и 9 януари, предаде БТА.

При проверки са разкрити кражби на електроенергия в ресторанти и хотели в Бургаска област. Има разкрити и кражби от битови клиенти, с опит за манипулация на цифрови електромери. За Бургаска област откраднатата електроенергия през миналата година е в размер на 220 000 лева.

Вече има задържани и лица, които предлагат услугата "по-ниски сметки за ток", съобщи говорителят на електроразпределителното дружество Петър Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДА ГИ НАКАРАТ ДА ПЛАТЯТ ТОКА ОТ ДАТАТА НА ОТКРИВАНЕ НА ЗАВЕДЕНШЕТО В ДЕСЕТОРЕН РАЗМЕР И ЩЕ СПРАТ ДА КРАДАТ
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лъжат с процентите, сметките са двойно по големи.
4
1
 
25
 
! Отговори
miselm преди 7 години
най боли от крадец да откраднеш
3
0
 
19
 
! Отговори
месара преди 7 години
е голема новина , хотели и кръчми краднали ток . на инкасаторите не им ли е направило впечатление че хотел плаща 200лв. на месец а кръчмата 80 лв. , аааааа да бе , то в курортите всички работят на загуба - нема клиенти !
2
1
 
20
 
! Отговори
Пулю от маалата преди 7 години
Добре че са кръчмите и хотелите... а другите братята от маалата не ! Те са ангелчета небесни, те не правят такива лоши неща...мдааа! :) :)
1
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българина без да краде не може!