Снегът се топи, а общините без пари за... язовирите

Освен ремонти трябва да чистят и коритата на реките
11
Снегът се топи, а общините без пари за... язовирите
Снимка: Булфото, архив

Общините не разполагат с пари за ремонт, ако след предстоящите проверки на язовирите се стигне до предписания за по-сериозни реконструкции на язовирни стени и преливници. За това предупреди председателят на Националното сдружение на общините Гинка Чавдарова пред БНР.

50 на сто от рисковите язовири са собственост на общините, а в същото време местните власти не успяват да наемат квалифицирани хидромелиоративни експерти.

Заради това се планира експресното провеждане на две регионални обучения - за Северна и Южна България за всички общински експерти, които не са тесни специалисти по язовирите, за да бъде участието им в предстоящите проверки на язовирите по-ефективно, уточни тя.

Според нея наблюдаващите и контролиращи институции, които отправят предписания, са твърде много.

"Лошото е, че ние, затрупани от многобройните предписания и по по-малки и по-малко рискови и язовири с належащи мерки, понякога трудно се ориентираме в степента на важност и приоритетност", коментира Чавдарова.

Извън инспекцията на язовирните стени, неотложен ангажимент на общините за следващите седмици ще бъде почистването на коритата на реките, което ще се случи въпреки ограничените бюджетни средства, увери тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
7
 
! Отговори
ДО 4 преди 7 години
Изклю4ително то4ен коментар описващ ясно и кратко историята на съвременен ***! Народен съд трябва явно и днес без никаква милост за лоясалите крадци дето ни дерат кожата 20 и кусур години, търкат мазни потни угоени ръ4ици и се въргалят в кървави пари. Превърнати сме в латиноамериканска ко4ина...едните станаха супер богати като окрадоха другите дето сега им робуват. Смърт, смърт и пак смърт....4рез разстрел!!! И конфискация на цялото имущество и запор на банкови сметки в името на НАРОДА!!
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Питайте Тиквата, защо не е гласуван бюджет за целта.
7
1
 
4
 
! Отговори
Сп??нс преди 7 години
Тук есента минават и окастрят де що дървета има по паркавете и почистват отводнителни шахти и дерета , за да се сведе рискът от неприятни случки (паднали клони и наводнени гаражи и мазета ) , защото хората имат застраховки ,които ти изплащат и после съдят отговорните институции , а в Бг всеки гледа да първо да усвои и ако останат пари си спретнат един опреснителен курс почивните дни.
6
11
 
0
 
! Отговори
1 преди 7 години
А хората които нямат вода по белия сват си мечтаят да имат такива проблеми.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Режан Рашид-Роко от Кържали ще ви напечати.Човека има печатница и ги прави едно към едно.Долари,евро и др.валути.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На обучението ще ходят "експертите" началници, работата ще избутат подопечните.
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Инерцията вече свърши, все пак 28 г. са много време. Трябва всичко откраднато да се върне за да се възстанови страната. Сега ми става ясно защо някога без съд и присъда са ги бастисвали, явно историята се повтаря. Стави ми ясно защо всичко е било конфискувано в името на народа, защото пак всички богаташи са били на гърба на народа. Както сега експлоатират труда на хората и не им плащат, така е било и тогава. Днешното време ни показва, че ние сме се върнали повече от 100 г. назад.
2
1
 
27
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 7 години
... освен това, днес в "фрог" четем - Засиленият трафик след затварянето на част от магистрала Хемус на коли и камиони през Искърското дефиле предизвика пропадане на асфалта на няколко места по пътя. ... От вибрациите на преминаващите тирове пътното съоръжение буквално се тресе и всеки момент алтернативното шосе към столицата може да пропадне... за пътя преди няколко години са дадени 23,6 милиона евро за ремонт ...
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Парите са гепени! И сега квото сране.