Вагони и цистерна дерайлирали във Варненско, няма жертви

Машинистите възстановили движението на композицията
9 фев 2017 11:45, Анисия Иванова
9
Вагони и цистерна дерайлирали във Варненско, няма жертви
Архив: Булфото

Част от товарна влакова композиция от 9 вагона и цистерна са дерайлирали на 200 метра преди жп гара в село Боряна, няма жертви, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Около 01:00 часа след полунощ част от товарна влакова композиция от девет вагона и една цистерна, пътуваща от Русе към Долно Езерово, дерайлирала на 200 метра преди спирката на варненското село Боряна.

От релсовия път за кратко излязла цистерната. Двамата машинисти успели да я върнат върху релсите и да възстановят движението на композицията.

Отсечката от релсовия път – 200 метра преди село Боряна до 4 км преди село Комунари, е повредена от дерайлиралата цистерна. В Карнобат тя е отделена от композицията. В момента се извършва оглед на релсовия път, както и на цистерната.

Останалите 9 вагона са продължили към Долно Езерово, закъдето е предназначен товарът им, а локомотивът е прикачен на друга композиция и е отпътувал за Пирдоп.

По случая Районната прокуратура в Провадия ръководи досъдебно производство за железопътен инцидент, от който са последвали значителни имуществени вреди на релсовия път.

Извършват се процесуално-следствени действия по неотложност. Работата по жп инцидента продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хахаха цистерната излязла от релсовият път, слезли двамата машинисти и я върнали с 2 шута. А каква е застраховката на цистерната? да позная пак фирма бушон с капитал 1000лв?
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези цистерни и изобщо товарните вагони и пътническите са оставени без всякаква подръжка и ремонт. Всички бригади които работеха в подръжката са унищожени халетата сринати а обурудването разпродадено и мангизите делнати между дебелите вратове. 30 години съм работил в подръжката на локомотивите и вагоните и знам че без подръжка и качествени резервни части всичко се разпада. Може ли да ми кажат кога за последно е правен ремонт на ходовата част на вагоните и локомотивите? Преди 30 години ли?
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой е превозвачът. Как са върнали многотонната цистерна на релсите?
4
0
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
У нас вече е по опасно ако пътуваш с влак , от колкото с кола.Затова никакви влакове и никакви заеми от банки и бързи кредити.Умирай , но на влак не се качвай и заем не вземай.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимна преди 7 години
Не е сигурно че машинистите са виновни, но някак отново прилича на Булмаркет! Още повече дестинацията е доста обичайна за тях!
2
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"От релсовия път за кратко излязла цистерната. Двамата машинисти успели да я върнат върху релсите и да възстановят движението на композицията."Тая цистерна да не е била от мукава и с големината на кашон? Иначе няма разумно обяснение.
1
1
 
13
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Пак ли машинистите са виновни???