Още трима наши граничари с призовки от Турция

Те бяха свидетели по делото на колегата им за смъртта на бракониер
39
Още трима наши граничари с призовки от Турция
Снимка: архив, БулФото

Тримата гранични полицаи, които бяха свидетели по прекратеното дело срещу колегата им Михаил Цонков, получиха призовки като обвиняеми, предаде БНР.

Цонков е граничният полицай, който през 2008 г. при сблъсък с турски бракониери, нарушили морската ни граница край Резово, причини смърт по непредпазливост на един от рибарите.

На 21-и март Михаил Цонков и останалите трима гранични полицаи трябва да получат от Районния съд в Бургас внесения от турската прокуратура обвинителен акт срещу тях. Какви са обвиненията на този етап не е ясно, каза адвокатът на Цонков Росен Кожухаров.

"Искам изрично да подчертая: производството, което е образувано пред Бургаския районен съд е единствено и само за връчване на съдебни книжа и това не е производство по екстрадиция", посочи защитникът.

Призовки да се явят на 21-и март в Районния съд в Бургас получиха днес и граничните полицаи Живко Петков, Николай Тосков и Николай Петков. "Изненадани сме", коментираха те.

През 2009-а година след приключило разследване наказателното производство срещу Михаил Цонков за причиняване на смърт по непредпазливост беше прекратено с постановление на сливенската военна прокуратура. Две съдебни инстанции в последствие потвърдиха постановлението на прокуратурата.

Михаил Цонков напуснал системата на МВР две години след случая, защото получил по-добро предложение.

"Аз съм много далеч от политиката, но искам да благодаря на всички, които ме подкрепиха", казва той, цитиран от "24 часа". Бившият граничар вече получи предложения за защита от партии.

Цонков няма представа защо делото се възобновява, след като е минало на две инстанции с оправдателни присъди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
2
 
! Отговори
Български Патриот преди 7 години
Няма нужда да си разваляме отношенията с Република Турция която е наш страгегически партньор както в политическо така и в икономическо отношение.Нека да оставим нещата в ръцете на турското Правосъдие. Да бъдат екстрадирани граничарите и да отговарят за провиненията си.
31
3
 
2
 
! Отговори
Д Кънев преди 7 години
Да Турция не я итересува нейният бракониер нея е интересува как да сплаши българските власти които винаги са се кланяли на някого и преди а ощеповече сега.Както вижда никой не реагира.Трябва всички ние да се вдигнем на протест.Какво правят ПАТРИОТИТЕ а ми аз ще кажа само това че лаят като куче след керван.
30
1
 
4
 
! Отговори
колега емигрант преди 7 години
Като стар граничар.....Първо във въздуха стрелба за предупреждение...А после по ...бракониерите......Де да ги знам.....
29
0
 
3
 
! Отговори
1453 преди 7 години
До имигрант:-):-)И аз съм на същото мнение вече:-):-):-)Когато Турция свали руския самолет ЕЕЕЕ цяла България се издигна, КАК можело:-):-):-)Трябва и в Кардак да се направи нещо по въпроса с гърците, които нарушават границата:-):-):-) Не се учудвайте, ако чуете, че има застреляно гръцко корабче в Кардак...А дано:-)
28
0
 
2
 
! Отговори
1453 преди 7 години
До ***:-)А и наистина съм независим:-) Не е лошо, човек да свери и писаното в друг източник:-):-):-):-):-)ама на дали ще разбереш ЗАЩО:-):-):-):-):-) Ти си чети това, което са ти ДАЛИ да четеш, аре лека:-):-):-):-)
27
2
 
1
 
! Отговори
емигрант преди 7 години
.......,,Нарушили морската граница........".................И аз да съм ще стрелям......
26
0
 
2
 
! Отговори
1453 преди 7 години
До ***:-)Да, допускам правописни грешки от бързане, както допуска и днес бг в някои статии:-), но драги това е нормално за мен от доста време не живея в България, пък и българския не ми е майчин:-). Интересното за Вас обаче е, че не правите забележки на вашите сънародници "българи", а се опитвате да се захваните с нещо на тези, които не са българи.:-):-):-) Това ли е най-смисленото изречение, което може да сътворите.:-):-):-)Влизайки в този сайт практикувам българския език:-)
25
4
 
8
 
! Отговори
Циник до 1453 преди 7 години
"Омишлено" първо вземи си оправи граматиката, че като чета как се гавриш с българския език - ми се повръща! Толкова много правописни грешки, в толкова кратки коментари - ми казват само едно - българският не ти е роден...дано турския ти е по-добър! И дали ****нг*афите са нападнали граничарите с куки, брадви, или ножове...няма особено значение! Бясни кучета - разбират само от куршум! Независим бил - пукна се да защитаваш ре*заците!
24
4
 
5
 
! Отговори
1453 преди 7 години
А другия рибар е бил ранен, пребит...така пише. До колкото разбирам от турската страна делото не е приключило, но защо не цитират и тези работи. В случая съм независим! Просто ви цитирам от друг източник.
23
5
 
5
 
! Отговори
1453 преди 7 години
Сега пак проверих старите, новини има една от 2012 превеждам:Българския граничар е казъл в защитата си, че погрешка е засрелял човека, но от рибаря са излезли 4 куршума, от които единия му е в главата! Интересното е защо бг медиите не цитират тези новини!
22
5
 
5
 
! Отговори
1453 преди 7 години
До 25 и 26Бъркате дръшката със сламата. Тук не се споменава, че рибарите имали оръжие. Има някво неспоразумение. Граничара казва, че е стрелял един път, докато от рибаря са излезли 4 куршума и ако не се лъжа имало и ранени, още на времето е вленало в данните на отопсията. ПАК ПОВТАРЯМ:-) НЕ КАЗВАМ, ЧЕ РИБАРИТЕ НЯМАТ ВИНА! НЕ СМЕ БИЛИ ТАМ, ЗНАЕМ И ГРАНИЧАРИ, КОИТО НЕ СА СТОКА, НАЛИ? Еми ако омишлено са го направили, искам да кажа, че има и такава вероятност. Просто си пиша мнението!
21
3
 
7
 
! Отговори
До 1453 преди 7 години
А за твое сведение какво според теб е БЪЛГАРСКИ ТЕРИТОРИАЛНИ ВОДИ. И БЪЛГАРСКО ВЪЗДУШНО ПРОСТРАНСТВО. ТОВА, ЧЕ НЯМАМЕ АВИАЦИЯ НЕ ЗНАЧИ ЧЕ НЯМАМЕ НАШЕ ТЕРИТОРИАЛНО ВЪЗДУШНО ПРОСТРАНСТВО. ЗА ТОВА НЕБЕ СА УМИРАЛИ НАЩЕ ГЕРОИ - знаеш ли какво значат думите ОБГЪРНАТИ СЪС СЛАВА-СПИСАРЕВСКИЯТОНЕЗАВИСИМОСТ
20
5
 
8
 
! Отговори
1453 преди 7 години
"ЗАЩО НЕ ВЛЕЗЕШ В ТУРСКИ ТЕРИТОРИАЛНИ ВОДИ И ДА НАПАДНЕШ ТУРСКИ ГРАНИЧЕН КАТЕР И ГРАНИЧАРИ, А ? "Еми гърците влизат от известно време умишлено в Кардак! Все още не са застреляни! Споменал си самолета. Правиш ли разлика между военен самолет и рибарски кораб. Не казвам, че рибарите нямат вина!
19
4
 
7
 
! Отговори
До професор преди 7 години
Как не те е срам.Значи според теб когато турците свалиха руският самолет, че навлезе в тяхххххното пространство са прави. А когато ТЕ НАВЛИЗАТ В НАЩО ТЕРИТОРИАЛНО ПРОСТРАНСТВО ние нищо да не правим, ЗА ДА НЕ РАЗВАЛИМ ОТНОШЕНИЯТА СИ С ТЯХ. ЗАЩО НЕ ВЛЕЗЕШ В ТУРСКИ ТЕРИТОРИАЛНИ ВОДИ И ДА НАПАДНЕШ ТУРСКИ ГРАНИЧЕН КАТЕР И ГРАНИЧАРИ, А ? КАКВО ЛИ ЩЕ СТАНЕ ?
18
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И кво от това? Граничарите да си го преместят в десния крачол и избършат това с призовката на шалварите!
17
6
 
5
 
! Отговори
1453 преди 7 години
До ***:-) А ВИЕ СТЕ ИЗСЛЕДОВАТЕЛИ ОТ ЕДИН ИЗТОЧНИК. Не казвам, че в рибарите няма вина! С пълното си право, както и другите си казвам мнението! ОТ КАКВО ТЕ БОЛИ:-):-):-)ОТ ТОВА, ЧЕ ТИ НЕ МОЖЕШ ДА ПРОВЕРЯВАШ КАКВО ПИШЕ В ДРУГИТЕ ИЗТОЧНИЦИ ЛИ:-):-):-):-)
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А президентството и външно отново оглушително мълчат. Пфу.Мислехме, че сме избрали мъж, но освен червена метла нищо друго не се случва.
15
5
 
9
 
! Отговори
Циник до 1453 преди 7 години
Ти пък какъв си бе? Голям следовател се изкара! Басирам се , че и ти си дупиш на аллаха!Аре у лево - ***!
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имаше подобен случай с Български малък кораб в Румънски води за риба.
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АБЕ ХОДИ И ПРОВЕРИ КАК СА ВЛЕЗНАЛИ РУСКИТЕ ТУРИСТИ. ВСИЧКИ С ДОКУМЕНТИ ЛИ СА.!!