Чака ни хладна и облачна неделя

Минималните температури ще са между минус 9° и минус 4°
11 фев 2017 21:25,
2
Чака ни хладна и облачна неделя
Снимка: Архив, Булфото

През следващото денонощие ще има разкъсана облачност, минималните температури ще са между минус 9° и минус 4°, максимални от минус 5°- минус 3° в Северна България до 1°-6° в Южна. Това съобщи за "Фокус" дежурният синоптик Анна Дякова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

През следващото денонощие ще има разкъсана облачност, значителна над Северна и Източна България. Вятърът ще е слаб, в източните райони – умерен от изток-североизток.

Над Черноморието ще преобладава облачно време, но само на отделни места ще превали слабо – предимно сняг. Ще духа умерен североизточен вятър.

Максималните температури ще са между минус 1° и 4°. Вълнението на морето ще е около 4 бала. Температурата на морската вода е 3-4°.

Над планините облачността ще е разкъсана, по-значителна над Стара планина, където на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра - около минус 7°.

През следващите дни валежи не се очакват. Сутрин ще е доста студено, но дневните температури ще се повишават. Ще има и слънчеви часове, но и по-значителни увеличения на облачността.

В понеделник ще е почти тихо, във вторник - ще се появи северозападен вятър и постепенно ще се усили. В сряда вятърът ще отслабне, в източните райони и ще стане северен.

Над по-голямата част от страната ще се установи предимно слънчево време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари