Катастрофи, жертви…В Търновско излязоха на протест

Отсечката "Присовски завои" е една от най-опасните у нас
12 фев 2017 13:21,
21
Катастрофи, жертви…В Търновско излязоха на протест
Кадър: Нова телевизия

Протест срещу лошото състояние на пътя за Прохода на републиката и честите произшествия с тирове там извадиха хората на протест.

Около 30 жители на Велико Търново и град Дебелец протестираха срещу ежедневните катастрофи.

Първоначалната идея на недоволните бе да се блокира Хаинбоаз. До крайните действия, обаче, не се стигна, съобщи "Нова телевизия".

Протестът се организира в социалната мрежа и заявката бе да бъде масов. Причината за недоволството е ежедневните катастрофи с леки и тежкотоварни автомобили.

Отсечката позната като “Присовски завои” е една от най-опасните у нас. 15000 автомобила преминават ежедневно.

Над 20 са катастрофите от началото на годината. Загинали са двама души, ранени са петима.

Протестиращите настояват за полагане на още маркировка и сигнализация за опасен път. Искането е да се преразгледат проектите за разширяване на пътя от преди две десетилетия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Колио преди 7 години
Кратък курс по курмуване за неграмотни шофьори 90℅от водачите на леки автомобили в България.Караш в лявата лента на мгистралата150_160км застигнал автомобил различна от с,в,п.реггистрациа зад тир намалял до 110 и изпреварваш,защото зралииската кола със 100 ще започне изпреварване но софийска никога така че аз карам по тоя начин и 30 години без ПТП .
19
0
 
1
 
! Отговори
Колио преди 7 години
За 90℅от катастрофите с участие на тирове виновни са не тировете а неграмотни водачи на леки коли които си мислят че 30 тона се спират като тон.
18
1
 
1
 
! Отговори
стоян преди 7 години
кое е смешно бе...че толкова народ избиха тези тирове това ли е смешно...бай бабо ...
17
2
 
3
 
! Отговори
Дърт Крейзър преди 7 години
В Дебелец и Присово живеят хиляди и единствените на които им пречат завоите са тези 30 дето протестират. Смешни са ни протестите.
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
TIR-Наглеците са твърде много и твърде своеволни, когато карат из БГ, предимно през почивните дни, защото знаят, че са недосегаеми за простолюдието. Всеки път се заканвам да стрелям по тях, особено по турските от Ислямбул, които са извънредно гадни! Все още ми издържат нервите, но съвсем скоро ще има ексцесии!
15
1
 
7
 
! Отговори
до колио преди 7 години
Ееи състезанел.ограниченията са за всички.такива като теб трябва с фадроми да ви газят и в канофките та ви оставят да ***.заради такива цели семеиства си отиват.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
това че тировете не могат да вдигат повече от 88 км/ч е в сферата на добрите пожелания в БГ , а освен това ограниченията са 60 и 50 , а те продължават да си карат с колкото могат .
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в Търново от вече 20 години са решили че маркировките са нещо излишно и не ги слагат никъде и въпреки непрестанното копаене навсякъде , всичко си остава както е било . Една от най-корумпираните общини в България
12
5
 
6
 
! Отговори
ЩО ПРОТЕСТИРАТЕ ,БЕ преди 7 години
...НАЛИ НЕ ИСКАХТЕ , ДА ЯДЕТЕ АСФАЛТ....ХА,ХА,ХААААААААААААА...АЙДЕ ПИЙТЕ СЕГА КРЪВ!!!!!!!
11
0
 
9
 
! Отговори
Катаджия преди 7 години
Вие си сменете самосъзнанието в тази държава. Не ви е виновен никой,а вие сте *** и като се качите в колата не мислите за нищо...газ газ и само да се изпреварва несъобразено и без да се мисли. Аз си карам спокойно с жената и бебето в колата ,а вие ми свирите че съм карал бавно...рискувате живота на семейството ми ежедневно,докато не сваля някой да му строша зъбите и да му строша ръцете и краката за урок....
10
0
 
10
 
! Отговори
Стоян преди 7 години
вСЕКИ ДЕН минавам по този участък.Поставени са всички необходими знаци,които трябва да предотвратят ПТП.Не мога да спазвам ограниченията,ако има ,тирове-те не ми дават възможност-натискат ме да увеличавам скоростта.после аз плащам глобите трябва да се спрат тези тирове или да се санкционират
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така се започва !!!
8
1
 
3
 
! Отговори
Колио преди 7 години
До 4 ти с колко караш след като те стигат тировете та те немогат да вдигнат повече от 88км в час.Аз стигам от Пловдив до Сливен за час и никога не ме изпреварват тирове.
7
11
 
3
 
! Отговори
Колио преди 7 години
Имам приятели тираджии всички се оплакват че шофьорите около Тьрново карта като баби и ги принуждават да предприемат рискови изпреварвания.Така че болярите да не квиат за ПТП са си виновни те .
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СКАПАН САЙТ
5
0
 
7
 
! Отговори
Grom преди 7 години
Няма как да стане с камери, защото електронните фишове не са електронни - след заснемането, заснелият нарушението полицай сяда пред компютъра и "издава" фиша в Word. Като знам някои как се справят с компютрите, скоростта на издаване не и бърза.Така една част от работното си време катаджията прекарва не на пътя, където му е мястото, а в администриране на вътрешно-ведомствени простотии.
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
няма ТИР който да спазва ограничения затова е страшно от Вонеща вода карат колкото могат и аз настъпвам като ме застигнат защото ще ме убият
3
0
 
12
 
! Отговори
Момо преди 7 години
Решение : Камери за скорост и камери за наблюдение.Системата да вади фишовете след не повече от час, за да не избягат чужденците.Ето това е!Лесно и не е кой знае колко скъпо решение.
2
0
 
9
 
! Отговори
Стоко преди 7 години
От там минавам често, страшно е. На едно конкретно място мантинелата винаги е скъсана защото през 2-3 седмици редовно се обръщат тирове. Проблемът е, че идвайки с висока скорост от 3-4 км прав път изведнъж влизат в СИГНАЛИЗИРАНА серия от завои, които ги обръщат ако са с тежък товар, пътя е тесен и ако си с кола няма къде да избягаш от такова бедствие. Освен това има някаква аномалия и пътят често се заледява без да очакваш.
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако си спазваш ограничението е песен аз дори съм влизал 2 пъти по бързо никакъв проблем ,широко знаци много стрелкички като в някаква игра за мен проблема е след завоите където се образуват тапи продадоха на мутрите земята наоколо и от там и проблема -не може да се разшири пътя ,златен ще и излезе да си върнат земята