Австрия ни връща афганистанско семейство на лекар с две деца

Регистрирали сме ги тук, но те заминали за Виена
Обновена: 13 фев 2017 11:28 | 13 фев 2017 10:00,
72
Австрия ни връща афганистанско семейство на лекар с две деца
Снимка: архив, Reuters

Афганистанец – лекуващ лекар и баща на две малки деца, може да бъде депортиран заедно със семейството си в България, съобщава австрийското издание Tiroler Zeitung, цитирано от "Труд".

Семейството е избягало от талибаните в Афганистан. На път за Европа обаче групата е била арестувана в България, където е прекарала няколко седмици в център за задържане.

По думите на потърпевшите, в центъра са им били иззети всички лични вещи – пари и пособия за децата – памперси и мляко на прах.

Съпружеската двойка разказва, че при престоя си в България не е имало към кого да се обърнат, за да бъдат защитени от произволието на властите.

Семейството е подало молба за убежище в Австрия, но Виена не се чуства отговорна към тях, защото България е страна от ЕС и семейството е регистрирано там, коментира изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Nikakvo priemane v bg da si sedat v avstria nie imame dostata4no zigani i emigranti a i sme beena darjava
15
20
 
19
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
1.В Афганистан няма /официална/ война.2.България няма граница с Афганистан.----------------------------------------------------------А в Русия има ли война? Русия граничи ли със САЩ или Германия? Незабавно да бъдат върнати 3 000 000 братушки от Америка и над 1 000 000 от Германия!
14
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямат право да ги връщат, понеже по нито един международен закон не могат да се квалифицират като бежанци.1.В Афганистан няма /официална/ война.2.България няма граница с Афганистан.3.Жалкото подобие на държава да вземе най-после да реагира на бруталното погазване на законите.
13
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България да откаже да ги приеме или да ги експолсира веднага заради явни лъжи и окленетяване на държавата ни.Нали в Афганистан си ги приемат обратно?Нали Меркел до изборите в Германия ще ги върне всичките афганци? Преди 3-4 дни приеха подробен план за връщането? Нали и ние имаме спогодба с афганистанското правителство да ги върнем всичките. Ако не започнем да ги връщаме до две седмици след влизането им на българска територия, както ще прави Германия, ще продължават да ни клеветят натрапниците.
12
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** европееца
11
1
 
26
 
! Отговори
да преди 7 години
защо плюе по България ли.. защото там в лъскавия Запад е мияч на чинии
10
0
 
34
 
! Отговори
До Берлин преди 7 години
Берлинчо, защо батковото, след като си се спасил на запад, продължаваш да храчиш жлъч тук? По немско нямате ли си форуми да си гукате? Или може би си вече баннат от там или пък още не шпрехаш доича хубаво и не ти позволяват да си тук?А относно "доктора", може ли да го докаже? Или така му е по-лесно?
9
2
 
24
 
! Отговори
До 7 преди 7 години
Стой си при афганистанците, смотльо.
8
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Време е служебното правителство да иницира преразглеждане на дъблинското споразумение! Веднага. А прокуратурата да разследва кой си е сложил подписа под него!
7
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Съпружеската двойка разказва, че при престоя си в България не е имало към кого да се обърнат, за да бъдат защитени от произволието на властите."Що не са им пратили арменския поп?
6
32
 
6
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Нормално е да се бяга от България. И аз не издържах на тамошната безчовечност и се преместих в нормалния свят.
5
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е често и моят портфейл е същия като на снимката! Кво?!А относно бежанците, трябва да го направят... ако излезнат от България, значи декларират, че се отказват от всякакъв живот тук. Кво като са се регистрирали тук, това на практика нищо не значи!
4
4
 
29
 
! Отговори
Българина преди 7 години
На касапите лекари ли викат вече? Всички тюрбани вън
3
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Думите им трябва да внедрят съжаление у австрийските власти, а и към всеки, който чете статията. Колко е било лошо в България, как всичко им са взели - даже и млякото на прах. Иска доктора в Австрия, като се набляга в статията, че е лекуващ лекар. Явно не разбира, че при нас ще падне голяма пачка с източването на здравната каса, клинични пътеки, рушвети от пациенти. Сигурно го е стреснало, че ромите бият лекарите и са драснали в Австрия. Заплата е по-голяма, но ги няма бонусите при нас.
2
2
 
39
 
! Отговори
да преди 7 години
правилно всичко сме им взели - малко им е вън от България
1
4
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние моментално да ги върнем в Афганистан