Австрия ни връща афганистанско семейство на лекар с две деца

Регистрирали сме ги тук, но те заминали за Виена
Обновена: 13 фев 2017 11:28 | 13 фев 2017 10:00,
72
Австрия ни връща афганистанско семейство на лекар с две деца
Снимка: архив, Reuters

Афганистанец – лекуващ лекар и баща на две малки деца, може да бъде депортиран заедно със семейството си в България, съобщава австрийското издание Tiroler Zeitung, цитирано от "Труд".

Семейството е избягало от талибаните в Афганистан. На път за Европа обаче групата е била арестувана в България, където е прекарала няколко седмици в център за задържане.

По думите на потърпевшите, в центъра са им били иззети всички лични вещи – пари и пособия за децата – памперси и мляко на прах.

Съпружеската двойка разказва, че при престоя си в България не е имало към кого да се обърнат, за да бъдат защитени от произволието на властите.

Семейството е подало молба за убежище в Австрия, но Виена не се чуства отговорна към тях, защото България е страна от ЕС и семейството е регистрирано там, коментира изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако у нас дойдат афганистанци, кои ще са по-обгрижвано малцинство? Ромите или афганистанците
55
0
 
1
 
! Отговори
до 4 преди 7 години
"Сигурно го е стреснало, че ромите бият лекарите и са драснали в Австрия. "Не знам за този , ама който си е имал вземане- даване с талибаните , може и да те се стресне толкова.Да не четем после, че се е отнесъл с наши роми- побойници като с талибани.
54
0
 
13
 
! Отговори
Валентин преди 7 години
"лекуващ лекар"...носил си е дипломата нали? Дипломата, която естествено напълно отговаря на Българските изисквания да си лекар?
53
0
 
17
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 7 години
При такъв доктор и да умирам, няма да му потропам на вратата да ме лекува. Ако беше наистина доктор, щеше да си припечелва в родината. Като му гледам физиономията и санитар не става от него, нека да не обиждам санитарите, които си гледат съвестно работата. Този младеж е доктор, колкото дедо ви Ташунко е космонавт. Бягал от талибаните... И талибаните са хора, стига са ги описвали като престъпници, които ядат малки деца.
52
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е гнусна лъжа, защо не са се обърнали към най-близкия офис на Български Хелзински Комитет. в БХК работят най-добрите хора и поне на думи ще ги подслонят, ще им осигурят подходяща топла храна и ще им осигурят най добрите адвокатски услуги и това всичкото напълно безплатно.
51
0
 
12
 
! Отговори
factotum преди 7 години
Да ходи да бачка в Харманли на заплата както нашите доктори бачкат в лагера!
50
0
 
13
 
! Отговори
аз преди 7 години
До валентинаАми вземи си този *** у вас-като личен лекар!
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като страна приета в ЕС от 2007 г.,не приета в Шенгенската зона имено за пропусквателен режим в пълен обем по редица глави и раздели по суша,море,въздух сме непълноправни в техните разбирания на главните от ЕС,че ни държат кат зона в зоната нещо кат тъмна затова са им забележките кат и ни препращат разни с коит не сме играли самостоятелно политически за да затвърдят представите от ЕС и другите за нас колко сме неразбрани партьори в усилията,те що молби за членство непишат кат държава къде искат
48
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига с тези :мелодрами" . Нас*ахте се да измисляте "покъртителни" истории. При това, не пропускате да подчертаете колко са "лоши и бездушни" българите към високоинтелигентните "мигранти" (лекари с по две деца, адвокати с по 4 жени, инженери с незнамси какви дипломи и пр.) ДА СИ СТОЯТ В КЪЩИ, А НЕ ДА ЩЪКАТ ИЗ ЕВРОПА!!
47
0
 
32
 
! Отговори
Голям преход преди 7 години
Избягал от талибаните. Как се е изнесъл до Турция не знам, но никоя държава по пътя за Турция не му е уйдисала. В Турция не ще, въпреки че там имат нужда от лекари, добре платени са и религията му е близка. В България не ще. В Сърбия не ще или не го щат. В Унгария не ще или не го щат. И айде в Австрия. Ама без да ги пита дали го искат.
46
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До истината ещом е лекар, лесно ще се провери дипломата, къде е завършил и в коя болница е практикувал
45
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До хмммвалентина от Хелзинки е неспасяема, последния път прати на Брюксел такъв "лекар", че ония сега проверяват обстойно всички оферти на кънев
44
1
 
38
 
! Отговори
истината е преди 7 години
Първо не знам какъв лекар е -това,че размахва някаква авганистанска диплома не го прави правоспособен да лекува в Ес в т.ч. и България .10 г като чистач в бг болница и чак тогава Изпит по медицина ,български и лека.А как е оплюл България - взели му млякото на детето !!! - айде де -долен лъжец!
43
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук на такива не им понася климата и не бива да се връщат . Не бива да им се пречи да си устроят живота където е по здравословно за тях . Освен това те са официално поканени от една милостива , но не много предвидлива госпожа . Нека сега тя да има грижата да ги отглежда и настанява .Да им са честити и плодовити .
42
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"да беше отишъл в Саудитска Арабия.За уменията му щаха да го позлатят и да живее като шейх"Саудитска Арабия се измъкна, защото не е подписала Женевската конвенция някъде през 50-те и затова не е задължена да приема бежанци. Там сега също има сирийци и афганистанци, обаче се водят не бежанци, а нелегални.
41
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да отиват в Банкя при този, който ги е поканил!Хем доктора ще лекува кръвното и хемороидите на Вожда.
40
27
 
9
 
! Отговори
валентина преди 7 години
По добре да извикаме на работа лекари от индия,пакистан и т.н,а нашите да изчезват,защото нито се лекари нито са състрадателни,нито човечни..примери много,..просто не ми се занимава да разказвам,мисля всеки от вас има лоши спомени с нашите..уж лекари и болници.
39
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук ще стоят, ще мизерстват! Няма само на нас да ни е гадно.
38
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако във Виена са твърде нетолерантни и негостоприемни за вкуса на комитетниците, от Хелзинки да им осигурят убежище в Дания, там номерът мина
37
9
 
2
 
! Отговори
Червения фашист преди 7 години
До Анонимен40 Освен Хамериканска до тях има и една социалистическа държава с пълноводни реки от блага. Само с черпак и купичка да влезеш има храна за всички.Имат и ракети и льотчици верни.Там защо не ходи??? А ти нещастен АНОНИМНИКО ЗАЩО КАРАШ КОЛА МАРКА BMW а не МОСКВИЧ 412 ??? Ти си една червена буболечка !!!!