Общинар от Плевен: Бие, "глобява", насилва с... жива риба

Пазил язовир в района от бракониери, били на негова територия
13 фев 2017 19:17,
15
Общинар от Плевен: Бие, "глобява", насилва с... жива риба
Снимка: архив Булфото

Общински съветник от Плевен, както и още шестима негови съучастници ще отговарят пред съда за грабеж, побой с причинена средна телесна повреда и принуда. Те са задържани на 27-и юли м.г., след като заедно с 30-на роми нападнали трима рибари до язовир край плевенското село Каменец.

Въпреки че рибарите опитали да обяснят, че не са бракониери, местната група ги нападнала, започнала да ги удря с бухалки, метални тръби и колове.

Общинарят и приближените му били въоръжени с брадва и алуминиева бухалка. В страха си рибарите склочили в язовира и двама от тях се спасили. Третият обаче получил няколко тежки удара в гърба и паднал във водата.

Нападателите го изкарали на брега и му нанесли жесток побой с бухалките, като през цялото време го псували и заплашвали със сексуално насилие, пише "24 часа".

По време на побоя общинарят накарал потърпевшия да изяде почти цяла жива риба от улова. След това откраднали 200 лева от чантичката на рибаря, а общинският съветник заплашил, че насилието ще продължи, докато не му изплатят глоба от 15 000 лева, тъй като територията била негова.

Според обвинението общинарят отглеждал аквакултури в клетка от язовира чрез контолирано от него търговско дружество. Бил подпомаган от различни лица без официално сключени договори. За задача те имали да охраняват зоната около язовира от бракониери.  Предстои разглеждане на делото в Окръжния съд в Плевен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 7 години
В този сайт се налага цензура!Коментарите от вчера са изтрити!
9
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не пишете въпросния малограмотен тъмен общинар от квотата на ДПС какво е говорил докато се е гврел с данъкоплатеца българин? Какво е казал за всички българи? Я напишете.
8
0
 
18
 
! Отговори
безпартиен преди 7 години
Чистокръвен еджипшан от плевенското село Буковлък.Ще го пуснат,че избори идат!
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това да ядат жива рибата го имаше навремето и на нашите рибарници и беше с голям ефект, също както и солените фишеци. Лично мен директно ме отказваше от бракониерство, макар че някои приятели се престрашаваха и после ги беше срам да разкажат риболовните си приключения. Разликата беше, че не ставаше дума за "мое" и "твое", а всичко беше държавна собственост и думата самоуправство никой не я познаваше.
6
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кажете му името да се знае от народа,заща го криете"общинаря"..........искаме ИМЕ !
5
0
 
12
 
! Отговори
1 преди 7 години
И някой да не каже "това, онова", същото се отнася и за някои селски бекове, които се вживяват в ролята на "местни дерибеи"!За мен специално, всички водоеми намиращи се на територията на едно кметство трябва да се водят на същото и ако се дават под наем, кмета да контролира, как се стопанисват същите, а не като стане нещо да изчезнат всички собственици!Има си институции, които могат да проверяват състоянието на изпускателни кранове, преливници, почистени ли са водосборищата/деретата/.
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ами ако някой от потърпевшите случайно имаше КНО... какво ли щеше да четем сега :)
3
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не са в ареста всички? Защото героя в от депесе а другото мангуелис. Да му заврял една шашка в резания такива и да го гръмнат. А мангуелис, по 20 тояги и по една счупена ръка, дясната. Да помнят!
2
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едновременно и на държавна и на частна. Е ТОВА И НА ЗАПАД ГО НЯМА.
1
2
 
53
 
! Отговори
преразказ преди 7 години
и всички участници неизвестни извършители без имена