Преди Св. Валентин: Съпрузи се разведоха след 57 г. брак

Двамата не празнували златна сватба, от 20 години не живеели заедно
13 фев 2017 13:20,
13
Преди Св. Валентин: Съпрузи се разведоха след 57 г. брак
Снимка: архив, Reuters

Фамилия от Шумен сложи документална точка на брака си след рекордните 57 години съжителство на хартия.

Районният съд в града прекрати отношенията им, без да издирва чия е вината, разказва "Труд".

Сестрата на пожелалия развод мъж, както и едно от децата му, свидетелствали, че двете страни имали проблеми. След конфликти дори напускали жилището, но пак продължавали съвместен живот.

Със сигурност обаче не са празнували златна сватба, защото от 20 г. живеели във фактическа раздяла.

Заради дългия семеен стаж магистратите не са определяли чия е вината за разтрогване на брака. Най-важното било да се изясни въпросът с жилището, в което са отгледали двете си отдавна пълнолетни деца.

Съпругът отдавна живеел другаде, но е съсобственик на имота. Заради напредналата възраст на съпругата съдът е категоричен, че тя не бива да се премества и жилището се предоставя на нея.

Вещо лице е определило наем от 250 лв. на амортизирания и неремонтиран апартамент. Ползващата го съпруга е осъдена да заплаща половината на бившия си мъж, или 125 лв. всеки месец.

Ако все още има несъгласие между страните, решението може да се обжалва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
6
 
! Отговори
Курти преди 7 години
Комунистите само търсят как да прикрият собствената си некадърност. Заради тях се разпада основната клетка на обществото. Вместо нормална работа и справедливо възнаграждение - Трудова повинност. Честито
11
0
 
7
 
! Отговори
Олеле преди 7 години
От тъпо, по-тъпо и най-тъпо! Такава тъпотия не бяхме чели! Е, доживяхме и това да прочетем в този така прекрасен и объркан свят! Смяххх! Толкова ли е важно, че знимавате читателите с някакви си битовизми. Битовизми, които се случват ежедневно!
10
0
 
5
 
! Отговори
qwerty преди 7 години
А съдът не се е произнесъл за вината не щото бабата и дядото имат 57-годишен брак, а защото никой от двамата не е поискал произнасяне за вината.
9
0
 
6
 
! Отговори
querty преди 7 години
Естествено, че на никой не му дреме кой е виновен. Важи и в случаите, когато делят имущество - ако мислите, че виновният получава по-голям дял, не е вярно. Вината има значение само за това, кой ще поеме разноските по самото дело и в редки случаи може да натежи за това, кой ще ползва семейното жилище, но за него е второстепенен фактор.Впрочем на никой не му дреме и изобщо за такива вълнуващи ;) новини, че някой се развел (ако не е Джони Деп или поне Лили Иванова) - само пълнеж на място в сайта.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някои излагат аргументи, като работно време. Единия работи нощно време, другия през деня. Това води до неопредолими различия и дълбоки конфликти.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дори се води за недействителен брак, ако двамата партньори не правят секс.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не консумират брак т. е не правят секс. С двама свидетели и си разведен за 24 часа, без да се търси вина.
5
0
 
9
 
! Отговори
някой преди 7 години
Ако нямат спор за имущество на никой не му дреме по чия вина и причина се развеждат.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изневярата разказва играта на целия брак, връзка в 99%.От случаите. Това, ако някой ви каже че ви е простил и остане с вас. Не му вярвайте. Ще излезнат проблеми от друго естество и постоянно ще сте в непрестанен конфликт. Другия никога няма да ви прости. Това е непримиримо. Така обричате връзката си на ад. Пълен крах, раздяла. Фактическа. След, това и пълна раздяла.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заради единия му секс и мед. Такии работи. Хубаво внимавайте кой ибете. Че звездното небе е много обширно. Дом под небесната синева. Тоя много глупав. Дано развода му отрезви мозъка и получи просветление.
2
2
 
10
 
! Отговори
v.s. Dyuni преди 7 години
Още едно доказателство за вредността на такива "празници" !
1
0
 
15
 
! Отговори
qwerty преди 7 години
"Заради дългия семеен стаж магистратите не са определяли чия е вината за разтрогване на брака."Верно ли заради дългия семеен стаж?