Хората в Бургаско пак ще кажат "Не!" на нефтопровода

Разтоварването на петрол от танкери в открито море било екобомба
39
Хората в Бургаско пак ще кажат "Не!" на нефтопровода
Снимка: Булфото, архив

В пет общини в Бургаска област започват подписки срещу изграждането на нефтопровода Бургас-Александруполис, след като от БСП дадоха заявка, че ще рестартират проекта. Мярката е включена в предизобрната програма на Столетницата.

Хората от региона обаче са против проекта и заради това стартират подписката в Поморие, Бургас, Созопол, Приморско и Царево, информираха организаторите от Национална асоциация Българско Черноморие.

С писмо до медиите от асоциацията съобщиха, че разтоварването на суров петрол от танкери в открито море е екологична бомба, която ще убие не само живота в крайбрежните води, но и на самото крайбрежие.

"Това ще обезлюди Черноморските градове, летният туризъм ще бъде окончателно унищожен, риболовът ще е невъзможен", твърди управителят на асоциацията Димитър Канариев.

По думите му доклад на БАН, правен по повод на идеята за изграждане на петролопровода, показал, че ще бъдат унищожени близо 200 обекта от културното ни и археологическо наследство.

Канариев припомня, че през 2009 година, жители на Бургаска, Созополска и Поморийска община категорично са казали "Не" на проекта.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С тези разсъждения да вземем да затворим и АЕЦ Козлодуй, всичките ВЕЦ-ове и ТЕЦ-ове и направо да си се върнем 2 века назад, а? Кво ше кажете?Може да нямаме просперитет, ама ше си ловим риба на морето.А докато чакаме да ни се подхвърли по някой жалък лев от тоя туризъм, а не инвестираме в сериозни и стабилни проекти, които могат да донесат на страната финансова и енергийна стабилност все така ще е положението.Не е до партията, която е на власт, до простия български народ е!
17
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
добре ще бъде да се направи и подписка за забрана на бсп-то
16
2
 
4
 
! Отговори
evgeni преди 7 години
Какъв туризъм има два месеца сезон а
15
4
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Леле,какъв туризъм се вихри по родното Мутроморие...
14
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ти пречи Нефтохим, че го повтаряш три пъти?Онова ***, дето протестира е концесионер на плаж. Поне така пише във Флагмана.Снощи протестираха трима. Днес са събрали дядки от пейките, защото беше слънчево.Те нека си оправят г...ната, дето всички се леят в морето - това също е въпрос на екология, нали? Даже е много по важен за здравето на всички.Трябва да има възможност за доставки на газ, стига платени клакьори!
13
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"А Нефтохима не ви пречи на туризма. Що не го закриете и почистите!"А Златев с топ ли ще го поместиш?
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако направят ново пристанище специално за целта - да. Ако искат да минат по тънката лайсна с нулев разход и огромен риск - не.
11
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Референдумът засяга цяла България а не само Бургас."Да, ама Бургас ще го отнесе най-корав, ако стане беля.Следващия път дайте морските общини да ви гласуват билет по 3 лв в София, че да им плащате и техния транспорт.
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой е виновен?Правителството, разбира се /не е сарказъм/.На времето Путин като ги питаше какво искат /беше готов дори ново пристанище да строи!/, комисионерите не можаха да се разберат за кокала и всичко пропадна.И да, в този си вид проектът държи за заложник последните издихания на българската "мутроикономика" - туризма. Сега, крадците с хотели по крайбрежието да излизат да си защитават заграбеното, а не да чакат нас да им свършим работата.
9
5
 
4
 
! Отговори
Да се знае преди 7 години
Референдума в Поморие , против нефтопровода е първият законен, успешен референдум в България,не се *** с нас,тук сме горди хора с 5 хилядолетна история и по турско са се вслушвали в думата ни
8
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще заобиколи Турция и директно ще се търгува. Само те нямат сметка и западняците, които всячески се стремят да "капсуловат" всички врати за търговски излаз на Русия. Ние печелим. А туризма днес го има, утре го няма. И не виждам как Нефтохима не им пречи, а петролопрова ще им съсипе бизнеса!
7
1
 
14
 
! Отговори
Kiro Kocha преди 7 години
Кой стои зад този протест?
6
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Платената опозиция пак на протест. Ами викайте си тогава и стойте на тъмно и гладни. Чекайте от ботонираното море да доплава до Вас некое скъцано евро.
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още некоя година туризъм и кат построят турците АЕЦ откъм Резово ще има яко печене и слънце и радиация!
4
11
 
11
 
! Отговори
борис преди 7 години
Според световните рейтингови агенции, активите на българската туристическа база на черноморието възлизат на около 100 милиарда долара. Годишния брутен продукт на този туризъм за 2016 г. беше 12 милиарда лева и то само този обхванат от статистиката.И да унищожиш това национално богатство за някакви си жалки няколко милиона годишно и то след като си похарчил няколко милиарда за да построиш на гърци и руснаци петролопровод.Това го могат само най-големите предатели в света-българските комунисти.
3
0
 
7
 
! Отговори
Бургас преди 7 години
За информация много повече са летуващите на юг отколкото на север.
2
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оф излизат 10 цървулa и вече голям протест.
1
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прави са си хората !Още един пример 4е БСП не е българска партия .