"Атлантическа решимост" – 120 US войници вече в "Ново село"

До дни у нас идва и различни видове бойна техника
301
"Атлантическа решимост" – 120 US войници вече в "Ново село"
Учение на полигона Снимка: архив, БулФото

Военнослужещи и военна техника от Сухопътните войски на САЩ ще бъдат дислоцирани на учебен полигон "Ново село", съобщиха от Министерството на отбраната.

От днес там са настанени до 120 американски военнослужещи - рота от 3-та бронирана бригада от Форт "Карсън", Колорадо.

Очаква се до края на седмицата на учебен полигон "Ново село" да бъдат транспортирани и 15 бойни машини "Брадли", две верижни машини М 113, както и различни типове автомобилна и спомагателна техника.

Предислоцирането на военното формирование в района на съвместното българо-американско съоръжение край Ново село е в рамките на Инициативата на САЩ за гарантиране на сигурността на европейските съюзници от НАТО (European Reassurance Initiative - ERI) и е част от операция "Атлантическа решимост".

Предвижда се през тази година на учебен полигон "Ново село" да бъдат засилени съвместните учения и тренировки. Военни формирования от Сухопътните войски на САЩ  ще бъдат ротирани за участие в ученията.

Бойната и спомагателна техника, с която ще бъдат оборудвани, ще бъде използвана на ротационен принцип по време на съвместната подготовка с военни формирования от Българската армия. 

Целта е в процеса на колективни действия да се поддържат и надграждат способностите за оперативна съвместимост във войските на национално и съюзническо ниво, съобщават от МО.

Съединените щати стартират Инициативата за гарантиране на сигурността на европейските съюзници (European Reassurance Initiative - ERI) през март 2014 г. Присъствието по въздух, суша и море на САЩ в региона, осъществявано на ротационен принцип, е израз на подкрепа към съюзниците от НАТО.

Инициативата включва увеличаване на броя на ученията и тренировъчните дейности за повишаване на оперативната съвместимост и подсилване на способностите на НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още по темата: нато
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съвсем навременни мерки. Русия заплашва сигурността ни. Русия нападна Украйна, Русия анексира Крим. Ако не бъде обуздана Русия, България ще е една от следващите и жертви. На предателите много им се иска България да стане отново руска колония или да бъде анексирана от Путин и без друго присаденото руско население по черноморието вече вика "Защо задължават нашите деца да учат български в българските училища" а съвсем скоро очаквайте и "Путин помоги".
220
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ще събират оръжието останало от българската армия и ще го дават/продават/ на ислямска държава
219
1
 
4
 
! Отговори
неразбрал преди 7 години
Какви са тези американци ,че говорят на един език с братчедите от махалите на Ново село , Пъдарево ,Славянци и Сунгурларе? А и на външен вид са като две капки вода. Даже американските капки са доста по-мътни.Някой знае ли?
218
2
 
4
 
! Отговори
ЯЯЯЯяяя преди 7 години
Аз пък искам да си имам един US квартирант у дома. Хем ще ми пази дворот,хем бостанот.Ще ми се дигне стандартот,ще спим спокойно,че рашките нема да ми крадат стоката и да ми заплашват свободата.Ще скътам и малко зеленко,в случай,че рашките ни нападнат.Абе,страх лозе пази,бе....
217
3
 
14
 
! Отговори
с пушка в ръка преди 7 години
Щом тези гринговци са толкова решителни, защо не вземат по една пушка на рамо и да тръгнат към Сталинград? Сезона, времето, а и снежната покривка, са много подходящи за една героична смърт!
216
4
 
13
 
! Отговори
дони преди 7 години
Да се махат от България! Не искаме да сме мишени на чужди ракети!Какво търсят в Черноморе!Само го замърсяват гадовете и ще ни въвлевкат във война.Не си спомням американци да са донесли нещо хубаво някъде по света.
215
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
точно така се действа срещу Путненцето. Браво!
214
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, сега Тръмп ще поиска да плащаме такса на САЩ, за това че имат база да ни пази тук. Те плащат ли за ученията?
213
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименАлооо събудете се от 10 год сме в ЕС. Какви руснаци рамбовци пак пееете!???? Отивайте си вие от Българските земи в Сибир дъртаци продажни.USArmy ForevaА може ли и при нашите по-старши партньори в Америка да ходим? Или те не пускат васалите, налагат визи и отказват на всеки пети васал който иска да отиде при господарите, така де, да си знаят мястото.
212
0
 
7
 
! Отговори
пъдаря преди 7 години
що не дойдат лятото,че да влязат в бостаня, че да да видят тогаз как лют селянин бий.
211
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За нормалния българин Русия никога не е била заплаха , а заплахата беше и си остава военолюбивата държава САЩ . Точно обратното от Русия бихме чакали помощ ако Турция завземе наши територии. Русия и Б-я са братски славянски народи и ние никога не сме били нито франкофони. Стотици военни конфликти предизвикани от САЩ по целия свят след 1945 година гаранция за мир ли са ? По данни на щатски сайтове показвани по АЛФА хиляди такива военни от САЩ всяка година се самоубиват, щото са убивали и те .
210
0
 
9
 
! Отговори
До 263 преди 7 години
Така брат.И в София в дискотеките през 90-те, ги биеха и посетителите и охраната!Кат се напият,почват да се правят на мъже,ама не са уцелили държавата!
209
1
 
10
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 7 години
Сетих се за един по.мак от гр.Гоце Делчев ,който искал да стои на барикадата.Моля ви се ,мобилизирайте го в Ново Село.Хем ще има кой да им пере чорапите и *** *** на афро-американците ,хем ще свърши нещо полезно в живота си.Освен това човека е с опит.Дълго време переше чорапите и гащите на ген.Тикваров.
208
0
 
2
 
! Отговори
До 261 преди 7 години
Да те поправя.Рамбо е персонаж от една друга армия,не руската.И той ли е дошъл в Ново село?
207
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди няколко години десетина от тези "миротворци" отидоха от полигона в Ново село на дискотека в Сливен.След няколко питиета чер.нокожите краварчета си помислиха че са във Виетнам.За 5 минути местните гъ.зари им надуха кратуните и Военна Полиция едва ги отърва.Най-добре е да се омитат.Никому не са нужни.Това са излишни харчове , а истинските българи знаем на кого дължим свободата си и кой хвърля бомби над София и Враца.Гербавите предатели и *** разбира се не знаят.Те са неуки по рождение.
206
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не е ял толкова бой,колкото американските войници в софийските дискотеки по време на войната в Косово.София им беше място за почивка.Напиваха се яко,почваха да се закачат,изяждаха много бой и после идваше тяхната Military police да си ги прибира.
205
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Алооо събудете се от 10 год сме в ЕС. Какви руснаци рамбовци пак пееете!???? Отивайте си вие от Българските земи в Сибир дъртаци продажни.USArmy Foreva
204
1
 
20
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 7 години
Защо допуснахме тихата окупация от ФАЩ. Кой ни заплашва? Кой разреши разполагането на войски на САЩ в България? Какъв наем плащат? Къде са договорите за базите? Овце сме търпеливи. Издигнахме паметници на тези които сринаха със земята София
203
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ щели да напълнят гащите хахахахаТук обаче има сериозни комедианти : )))Пияниците не са водили нито една война....ама явно се мъчатжда си направят последната.
202
1
 
8
 
! Отговори
гхйги преди 7 години
янки го хоум ор го ту хелл !