"Атлантическа решимост" – 120 US войници вече в "Ново село"

До дни у нас идва и различни видове бойна техника
301
"Атлантическа решимост" – 120 US войници вече в "Ново село"
Учение на полигона Снимка: архив, БулФото

Военнослужещи и военна техника от Сухопътните войски на САЩ ще бъдат дислоцирани на учебен полигон "Ново село", съобщиха от Министерството на отбраната.

От днес там са настанени до 120 американски военнослужещи - рота от 3-та бронирана бригада от Форт "Карсън", Колорадо.

Очаква се до края на седмицата на учебен полигон "Ново село" да бъдат транспортирани и 15 бойни машини "Брадли", две верижни машини М 113, както и различни типове автомобилна и спомагателна техника.

Предислоцирането на военното формирование в района на съвместното българо-американско съоръжение край Ново село е в рамките на Инициативата на САЩ за гарантиране на сигурността на европейските съюзници от НАТО (European Reassurance Initiative - ERI) и е част от операция "Атлантическа решимост".

Предвижда се през тази година на учебен полигон "Ново село" да бъдат засилени съвместните учения и тренировки. Военни формирования от Сухопътните войски на САЩ  ще бъдат ротирани за участие в ученията.

Бойната и спомагателна техника, с която ще бъдат оборудвани, ще бъде използвана на ротационен принцип по време на съвместната подготовка с военни формирования от Българската армия. 

Целта е в процеса на колективни действия да се поддържат и надграждат способностите за оперативна съвместимост във войските на национално и съюзническо ниво, съобщават от МО.

Съединените щати стартират Инициативата за гарантиране на сигурността на европейските съюзници (European Reassurance Initiative - ERI) през март 2014 г. Присъствието по въздух, суша и море на САЩ в региона, осъществявано на ротационен принцип, е израз на подкрепа към съюзниците от НАТО.

Инициативата включва увеличаване на броя на ученията и тренировъчните дейности за повишаване на оперативната съвместимост и подсилване на способностите на НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още по темата: нато
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А визите,визите кога ще ни паднат?
200
0
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Който си няма армия,идва чужда /не/приятелска да го пази.Да ни е честито евронатовското г.ъ.зене.
199
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тактиката на еврейо-американците е проста.Те знаят че тия 120 войници са едно натискане на копче за руснаците.Но целта е да дразнят.Те искат да забият клин в отношенията между довчерашни братски народи.Идеята е да внушат на руснаците че България е против тях.А на българите,че Русия е срещу нас!Просто и елементарно.И така в цяла Източна Европа.Та утре ако стане нещо ние да отнесем хурката.
198
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 251 оня ден отново имаше доста фекалии в черно море , пак инцидент с говедарско корито ми да видим сега колко рапорта ще има за напускане на коритото предишния път бяха половината 02332
197
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и Хитлер е искал да се прати войска на източния фронт , ама Борис III му е казал ,че тя ще дезертира при руснаците барабар с духовата музика ...!!! краварите да пазят себе си ,че ако има трета световна война , тоя път няма да я гледат по телевизията
196
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
120 янки докараха проруската сгaн до тотално oсиране :)
195
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 237БЪЛГАРИТЕ СРЕЩУ РУСКИТЕ СИ БРАТЯаз брат *** нямам
194
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България проблеми с Русия няма.Който има проблеми с Русия да си ги решава.Но вън от нашата държава!
193
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми тo за 120 миризливи краварчета заслужава ли си изпбщо да се въвеждат координатите и да се насочват ракетите от Каспийско море. Нека се упражняват да отчитат дейност, а ако стане нужда винаги мога да бъдат изпържени.
192
3
 
10
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
До До РОССИЯ армия нямаме по натиска на ес и сащ русия не нападнала на никоя страна зашо са ни сащ воиска в бг да се обгради русия с натовска воиска и бг затази воиска си плаща и плаща бг че сащ ни пази небесният коридор от кои ами нека правителството ни създаде армия наща бг имам 8 внука с удоволствие ще ги испатя да служат за бг такива като вас си продават родината на сащ и нато аз си искам наща аримия нека да се възвърна българската народна ария
191
3
 
7
 
! Отговори
as преди 7 години
аман от това нато...
190
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До РОССИЯ 236"..не познавам нито един нормален човек, който желае да нападне и да воюва с Русия"....естествено, че не познаваш, защото трябваше да си най-малко на 350 години!!!!! Или не "помниш" от по-новата история Карл XII, дето Петър I му разказва играта!!!! Да не изреждам по-нататък всички по-едри и по-дребни завоевателчета!!! въобще не се "сещаш" за наполеончета и хитлерчетата, пък и всички следващи мераклии да настъпят СЪЩАТА МОТИКА!!!!
189
1
 
9
 
! Отговори
ЦУРА-КУИН преди 7 години
Муцки, призовавам Ви всички към Ново село, да посрещнем за добре дошли американските хеьо-ве. Да им покажем колко сме гъзоприемни!
188
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не разбирам как може да избирате на чия армия да симпатизирате? Това не е футболен мач.Все едно да ви е важно, ако започне война на куршумите или бомбите, с които ще убиват децата ви , каво ще пише- USA или Россия.А по ирония на съдбата може и made in BulgariaНо на кого му пука...
187
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Земята на Ботев и Левски отново е робска земя!"Имаше такава песен, но не пиша следващия ред:"Балканът хайдушката песен отново размирно запя"."Кой люби народа поробен и пази заветния вик, заветът на Ботев чутовен - при нас нека дойде войник!"Колкото до Михаела и Странджата, в типичния исикийски "правоговор" - някой вече е свършил тази работа, за която се приготвяте, щом нашата Родина се гази от гнусния американски ботуш. Не натовски -американски.Това е резултат от "цивилизационния избор".
186
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно време това щеше да е добра новина за мургавелките от съседните махали. Обаче вече не е. Американските военослужещи са си самодостатъчни.
185
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"....човека не вижда добре затова пише с главни букви..."Да личи му, че малко чете.
184
7
 
2
 
! Отговори
До РОССИЯ преди 7 години
"...с кои ще въюваме срещу русия..."Защо вие путинофилите непрекъснато квичите, че някой ще напада Русия? Аз не познавам нито един нормален човек, който желае да нападне и да воюва с Русия. Историята също не познава такива случаи, но има случаи когато Русия е нападала България. Е добре е човек да е подготвен да се защитава. Или вие путинофилите сте против това да имаме армия за защита?
183
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен.човека не вижда добре затова пише с главни букви много сте страни бг на всичко намирате мана
182
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Редовното писане на простотии под чужди никове издава несигурност в половата принадлежност.Минусите ще покажат колко такива пишат във форума в момента.