Kметски наместник обвинен, че откраднал дарения за църква

Според него пък било активно мероприятие
15 фев 2017 09:55, Александър Попов
4
Kметски наместник обвинен, че откраднал дарения за църква
Кадър: bTV

Кметският наместник Стоян Ников беше даден на прокурор за кражба на дарения за строеж на църква, които възлизат на над 2000 лв. Ников ръководи две благоевградски села – Бучино и Лисия. Преди време той беше даден на съд затова, че в рамките на две седмици два пъти е хванат зад волана без книжка.

"Точната сума, която липсва, е 2186 лв.", каза Елена Стойчева пред bTV, кмет на с. Българчево, където е трябвало да бъде построена църквата. Преди време Ников е бил кмет на селото.

По думите й, парите му били дадени, защото бил доста ентусиазиран да продължи строителството. Първата копка на църквата била направена през 2006 г. и от тогава градежът замрял. До миналата година, когато бил подновен.

Ников пък обясни, че обвиненията са активно мероприятие срещу него.

"Не мога да се съглася, че е активно мероприятие от моя страна", отговори Стойчева. Измамата се разкрила на общоселско събрание, на което хората пожелали да се разбере истината.

Елена Стойчева е събрала всички факти, които се намират в кметството, и ги е предала на прокуратурата. На Ников бил даден срок да възстанови сумата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Тоя, откраднал 2186 /две хиляди сто осемдесет и шест - няма ли и стотинки?/ лева, е за тъмница до живот!! Като не се е уредил по времето на Луканов, или напоследък сред хората от аферата с КТБ - кой му е виновен ?? Някой си живеят в САЩ, ЮАР и т.н. по света.... Може ли някой да им каже "копче" ? Дори ги молят да гласуват по избори за български парламент и ги ухажват, нали са чисти българи, направили толкова много за Родината ??
1
0
 
2
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Тоя защо още е кметски наместник и защо съселяните му не са го пребили с камъни вече?