Пуф-паф... И 10 локомотива осигурени за БДЖ-то

Били налични, но "лош график" не позволявал оптимизирането
9
Пуф-паф... И 10 локомотива осигурени за БДЖ-то

10 локомотива за пътнически превози в БДЖ е успяло да осигури новото ръководство на железницата – чрез по-добра организация. Това обяви служебният транспортен министър Христо Алексиев пред журналисти в МС.

"Те са били налични, но не са били добре организирани като график", разясни той.

Още по темата

Още преди десетина дни, след като обяви, че ситуацията в железниците е критична, Алексиев освободи от постовете им директора на БДЖ Владимир Владимиров и на НКЖИ Милчо Ламбрев.

По думите на министъра явно предишното ръководство не е организирало достатъчно добре машините, които са му нужни. Така миналата година за транспортиране на пътници с автобуси са били платени 1.3 млн. лева от БДЖ.

Алексиев заяви, че някои мерки в железницата не търпят никакво отлагане и следващата седмица на брифинг ще представи план за тях.

По отношение на това дали ще има още рокади, министърът коментира, че който не си е свършил работата или не си я върши, ще бъде освободен и отново увери, че не става въпрос за реваншизъм.

На въпрос обемист ли е докладът му от ревизията в транспортното министерство, Алексиев отговори лаконично: "В разумен обем е".
 


9
Още по темата: БДЖНКЖИ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Резултатите са добри. За днес има само 2 потеглили със закъснение поради липса на състав/локомотив. А времето на закъснението е съответно 5 за единия и 15 минути за другия влак, който пък е наваксал закъснението и ще пристигне по разписание в крайна гара.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почвам да се чудя дали хората които пишат заглавия не са умствено изостанали....
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато не е казано от къде са взети нищо не е добавено, може да са спрели някой малък влак който да не са съобщили.
Не са 10 нови влака, а са 10 "оптимизирани". При константа на влаковете следва те да са били пренасочени от други дестинации или да са им ограничили времето в сервиза примерно.
Ама това като дойдат следващите ще обяснят колко са некадърни предишните и ще завъртим колелото още веднъж.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Георги: Ти включването на 10 допълнителни локомотива в трафика на БДЖ за предизборна агитация ли го броиш? Аз съм пътувал с бърз влак от София за Варна, който закъсня с три часа ! защото локомотива бил само един и не можал да изтегли композицията през някакъв баир до Попово. А къде са били тогава тези свободни десет локомотива? И това ако не е билo безхаберие. Директора на БДЖ си е заслужавал уволнението.
5
1
 
6
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Предизборната агитация тече:-)
Я вижте дали няма още 20-тина локомотива забравени поради сенилност. БДЖ я съсипвате всички от Тошово време насам. И вие (комунистите) и гербаджии и царедворците. 90те години нямаше пари и я изоставиха да затъне сега взимат "възстановителни" заеми и ги крадат. Проблема не е толкова с локомотивите колкото с неподдържана та и морално и материално остаряла инфраструктура.
4
0
 
7
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 3 години
При тоталния демократичен упадък в БДЖ, не бих се учудил скоро наистина да минем на локомотиви "Пуф-Паф"...
3
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Некадърниците от Плод Зеленчук, които бяха управители на БДЖ, надали са знаели за проблема! Каквато тиквата, такива и подчинените му! Абсолютни безхаберници.
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във всички сфери на обществено-политическия живот цари въпиюща некомпетентност, корупция и деморализация. И когато някои политически формации, сдружения или граждански комитети искат пълна промяна на съдебна система, прокуратура, МВР и корупция, "мъдрият и трудолюбив" български народ глсува като един за ***, гербери, патриоти и други блюдолизци.
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
гупците продаваха локомотиви за скраб , ония взеха та си ги реновираха и все още ги ползват , очаквам да изкарат и чайниците за покриване на липси за локомотиви , ама и тях нарязаха ,така че ще си внесем слонове да теглят влаковете